Facebook Pixel Sportdog.gr | Η γκολάρα του Τζόλη δεν γλίτωσε την Εθνική Ελπίδων από την γκέλα κόντρα στην Λευκορωσία
| 2023-03-28 19:17:00

Η γκολάρα του Τζόλη δεν γλίτωσε την Εθνική Ελπίδων από την γκέλα κόντρα στην Λευκορωσία

Η γκολάρα του Τζόλη δεν γλίτωσε την Εθνική Ελπίδων από την γκέλα κόντρα στην Λευκορωσία

Δεν κατάφερε να ξεκινήσει ιδανικά τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO2025 η Εθνική Ελπίδων, η οποία «κόλλησε» στο ισόπαλο 1-1 με τη Λευκορωσία στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

 

Η Εθνική Ελπίδων έκανε κακό ξεκίνημα στις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του EURO2025, μιας και έμεινε εντός έδρας στο 1-1 με τη Λευκορωσία, για την πρεμιέρα του 7ου ομίλου.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Γιώργου Σίμου πήρε το προβάδισμα με πολύ όμορφο γκολ του Τζόλη στο 11ο λεπτά της αναμέτρησης, ισοφαρίστηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (52') και στη συνέχεια δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε, παίρνοντας τελικά μόνο τον έναν βαθμό.

Η Εθνική μας ξεκίνησε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, με ένα σουτ του Μεταξά να περνάει άουτ στο 7', ενώ οι φιλοξενούμενοι στην είχαν δοκάρι στην αμέσως επόμενη φάση, μετά από λάθος του Κίτσου και σουτ του Καρπίτσκι.

Ο Τζόλης έδωσε στη «γαλανόλευκη» το προβάδισμα, πλασάροντας ιδανικά στην κίνηση μετά από σέντρα του Σουρλή, ενώ στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου η Εθνική μας είχε τον πρώτο λόγο και η Λευκορωσία προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις.

Ωστόσο, στο 52 οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Κασαράμπ, ενώ ο Κοζέκεβιτς αρνήθηκε το 2-1 στον Κίτσο, στο 58'. Ο Μεταξάς έδιωξε την μπάλα λίγο πριν εκείνη περάσει την γραμμή μετά από σουτ του Καρπίτσκι, ο Τζολάκης απέκρουσε δύσκολα ένα σουτ του Ρόβντο στο 83', πριν ο Τζόλης χάσει μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 στο 86', όταν μετά από όμορφη ατομική ενέργεια, πλάσαρε ψηλά.

Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στη Λεωφόρο, με την Εθνική μας να μην κάνει το ιδανικό ξεκίνημα σε όμιλο που βρίσκονται επίσης Πορτογαλία, Κροατία, Ανδόρα και Νησιά Φερόε.

Την πρόκριση στα τελικά θα πάρουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση κάθε ομίλου μαζί με τις τρεις καλύτερες δεύτερες, ενώ οι υπόλοιπες που θα τερματίσουν δεύτερες θα διεκδικήσουν τα τρία τελευταία εισιτήρια μέσω των playoffs.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags