Facebook Pixel Αχιλλέας Μπέος: Ατάκα... φωτιά του Μπέου για Ολυμπιακό - "Δεν θα χάναμε αν ο διαιτητής ήταν..."
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-29 23:59:00

Ατάκα... φωτιά του Μπέου για Ολυμπιακό - "Δεν θα χάναμε αν ο διαιτητής ήταν..."

Sportdog Team
Ατάκα... φωτιά του Μπέου για Ολυμπιακό - "Δεν θα χάναμε αν ο διαιτητής ήταν..."

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε για όσα συνέβησαν στην συνάντηση των «6» με Μπένετ-Μπαλτάκο, ενώ εξέφρασε την πάγια επιθυμία του για ορισμό ξένων διαιτητών σε όλους τους αγώνες των play off.

 

Βόλος - Ολυμπιακός: O Αχιλλέας Μπέος σημείωσε ότι αν υπήρχε ξένος διαιτητής στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό η ομάδα του δεν θα έχανε (σ.σ. το τελικό σκορ ήταν 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού).

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Formedia TV:

«Δυστυχώς δεν υπάρχει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Κακώς ασχολούμαστε όλοι εμείς που αγαπάμε αυτό τον χώρο. Είναι μία αρρωστημένη κατάσταση, με χρόνιες παθογένειες, που δυστυχώς συνεχίζονται, γιατί η νοοτροπία είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και όπως το πάρουμε.

Όχι να βγει πρωταθλητής πραγματικά αυτός που το αξίζει. Ως εκ τούτου είναι λυπηρά αυτά που διαδραματίστηκαν στη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων της Σούπερ Λιγκ που μετέχουν στα πλέι οφ, με τον κ. Μπένετ και τον κ. Μπαλτάκο, με αφορμή τη διαιτησία, αλλά και το τι μέλει γενέσθαι με το υπόλοιπο των πλέι οφ.

Αμφιβάλλω, αν ξέρει ο καθένας από αυτούς τι θέλει. Εγώ έχω απογοητευτεί πλήρως. Πολλά από αυτά τα πράγματα δεν με αγγίζουν και δεν με ικανοποιούν. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την παρέμβαση και της κυβέρνησης, όποια είναι αυτή που θα προκύψει, χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος. Να βάλει το ποδόσφαιρο σε άλλες δομές».

Για την ευχή που έκανε να μην έχουμε αίματα: «Όταν παρακολουθείς από κοντά τις εξελίξεις και τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται ο καθένας, είναι εύλογο να ανησυχείς. Εύχομαι πραγματικά να μην υπάρξουν ακραίες καταστάσεις. Δυστυχώς, κάποιοι αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο διαφορετικά. Ιδιαίτερα αυτοί που είναι στα πράγματα και δη στα θεσμικά όργανα, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να έρθουν σε σύγκρουση με κατεστημένα και χρόνιες αντιλήψεις.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και ως εκ τούτου θα έχουμε τα ίδια πράγματα καθ’ όλη τη διάρκεια των πλέι οφ. Βλέπετε, επίσης τι συμβαίνει στη Σούπερ Λιγκ 2. Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό… Πιστεύω, ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων χρόνων και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον απ’ όλους. Ήλπιζα ότι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Δυστυχώς, υπάρχουν άλλες αντιλήψεις κι αυτά που βίωσα και είδα με απογοήτευσαν».

Για το πάγιο αίτημα της ΠΑΕ Βόλος να ζητά ξένους διαιτητές στα παιχνίδια της για τα πλέι οφ κι αν συμβιβάστηκε με την απόφαση να σφυρίζουν Έλληνες διαιτητές: «Όχι δεν συμβιβάζομαι, γιατί απλά αν ήταν ξένος διαιτητής στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, η ομάδα δεν θα έχανε. Όχι με την έννοια ότι ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε δίκαια. Προς Θεού. Ούτε ευθύνεται ο Ολυμπιακός γι αυτό. Όταν όμως στο 4ο λεπτό ο Οζέγκοβιτς κλέβει τη μπάλα από τον Παπασταθόπουλο σε καθαρή διεκδίκηση και σφυρίζει επιθετικό φάουλ ο διαιτητής, αν υπήρχε ένας ξένος διαιτητής δεν θα το σφύριζε.

Ο παίκτης έβγαινε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα και θα μπορούσε να είχε γίνει το 1-0. Στην επόμενη ακριβώς φάση γίνεται ένα φάουλ, που μόνο αυτός το είδε, επειδή έπεσε κάτω ο Φορτούνης. Δίνει το φάουλ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Το ποδόσφαιρο στηρίζεται σε λεπτομέρειες υπέρ ή κατά. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι πάντα υπέρ των ισχυρών, γιατί έτσι γαλουχήθηκαν αυτοί οι διαιτητές. Εκβιάστηκαν κάποια στιγμή ορισμένοι για να γίνουν διεθνείς, όπως και έγιναν. Αυτή, δυστυχώς, είναι η κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 εκατομμύρια για Σουπερλιγκάτο φορ η Γκλάντμπαχ - Τον είχε διώξει ο Μαρτίνς - Μεταγραφή με 5 εκατ. ο Καμαρά

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags