Facebook Pixel ΑΕΚ: Νέα σενάρια έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες για τον Πινέδα
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-31 12:30:00

Μεταγραφή της δεκαετίας ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ - 7+ εκατ. ευρώ - 8 γκολ, 3 ασίστ φέτος!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μεταγραφή της δεκαετίας ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ - 7+ εκατ. ευρώ - 8 γκολ, 3 ασίστ φέτος!

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ έχει αποδείξει τα τελευταία καλοκαίρια ότι δεν διστάζει να βάλει το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσει την ομάδα, αλλά εδώ φαίνεται ότι η υπέρβαση που μπορεί να γίνει θα είναι πολύσημαντική!

ΑΕΚ: Νέα σενάρια έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες για τον Πινέδα και το μέλλον του στην Ένωση, δεδομένου ότι ο Μεξικανός άσος έχει κλέψει τις εντυπώσεις στην ομάδα από την πρώτη στιγμή.

Δικαιώνοντας, παράλληλα, τον Ματίας Αλμέιδα που από την πρώτη στιγμή επιθυμούσε την έλευσή του όχι ως ενός ακόμα παίκτη 11άδας, αλλά ως κάποιου σούπερ επιδραστικού στο παιχνίδι της.Και η αλήθεια είναι ότι ο Πινέδα από την πρώτη στιγμή έχει δικαιώσει τον προπονητή του (ήδη έχει 8 γκολ και 3 ασίστ φέτος), καθώς δείχνει ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μπορεί να στηριχτεί πάνω του μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Κάπου εδώ, όμως, τα ευχάριστα νέα τελειώνουν, δεδομένου ότι έχει έρθει στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού, χωρίς μάλιστα να υπάρχει οψιόν για την αγορά του. Κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι καλό (-κάποιες ομάδες θέλουν κρατήσουν παίκτες που έχουν έρθει ως δανεικοί, αλλά μπορεί η οψιόν να είναι πολύ υψηλή), αλλά σε άλλες (όπως στην περίπτωση του Πινέδα) μπορεί να είναι πολύ κακό.

Γιατί η τιμή τού Πινέδα στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο βρίσκεται κάπου στα 4 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Θέλτα για τον παραχωρήσει θα ζητήσει τόσα, αλλά πολύ περισσότερα! Αν, τελικά, θελήσει να τον παραχωρήσει...

Η Θέλτα έχει αλλάξει προπονητή και ο νέος κόουτς έχει καψούρα με τον Πινέδα - Όπως έχει και ο πρόεδρος της ομάδας. Κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό νέο στην προσπάθεια που, όπως μαθαίνει το sportdog, σκοπεύει να κάνει άμεσα η Ένωση (μέσα στη διακοπή του Μουντιάλ) για να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή.

Αν μέσα σε όλα αυτά προσθέσουμε και το γεγονός ότι η Μπράγκα έχει δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του, τότε η κατάσταση αλλάζει. Γιατί το ενδιαφέρον και από άλλη ομάδα είναι υπαρκτό, άρα, ακόμα κι αν η Θέλτα θελήσει τελικά να τον παραχωρήσει, θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό!

"7+ εκατ. ευρώ για Πινέδα - 800.000 ευρώ το συμβόλαιο -  Ήθελε με 3,5 η ΑΕΚ"

Το sportdog έψαξε λίγο παραπάνω την περίπτωση του Πινέδα, γιατί τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από όσο φαίνονται αρχικά.

Η επαφή που είχαμε άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά τι ισχύει στη μανατζερική πιάτσα, ήταν άκρως διαφωτιστική. Τι μας είπε; Διαβάστε: "Στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, ανάμεσα στις δύο ομάδες, δεν είχε τοποθετηθεί κάποια ρήτρα. Γιατί οι Ισπανοί ήθελαν να ορίσουν την τιμή πάνω από 7 εκατ. ευρώ (υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ), ενώ η πλευρά Μελισσανίδη μιλούσε για λιγότερα από 4 (κάπου στα 3,5). Μάλιστα, η ελληνική ομάδα πληρώνει μόνο το συμβόλαιό του, ύψους 800.000 ευρώ, και όχι κάποιο ενοίκιο. Με τη σεζόν που πραγματοποιεί ο Πινέδα, ειδικά τη σεζόν του Μουντιάλ που είναι στην προεπιλογή, πολύ δύσκολα θα πέσει η τιμή του στα επίπεδα που θέλει η ΑΕΚ ή θα ανανεωθεί ο δανεισμός του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σφαγή" Big4 για αριστερό εξτρέμ που οργώνει - 15 γκολ φέτος - Καψούρα Γιοβάνοβιτς - Τον κλέβει ο Ολυμπιακός;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags