Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Αντόνιο Τσόλακ: Διανύει εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα τής Ρέιντζερς
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-01 15:00:00

Το μεγαλύτερο λάθος του ΠΑΟΚ - Έχασε 2.5 εκατομμύρια ο Σαββίδης - Ούτε ο Λουτσέσκου δεν τον... έσωσε!

του Γιώργου Κτενά
Το μεγαλύτερο λάθος του ΠΑΟΚ - Έχασε 2.5 εκατομμύρια ο Σαββίδης - Ούτε ο Λουτσέσκου δεν τον... έσωσε!

Πώς κατάφεραν στην Τούμπα να "μπουν μέσα" με τον παικταρά; Δεν τον αξιοποίησαν ούτε αγωνιστικά ούτε οικονομικά και ο ίδιος συνεχίζει να δίνει απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Οι Θεσσαλονικείς πάντως τον πούλησαν με λιγότερα χρήματα από όσα έδωσαν για να τον αποκτήσουν.

ΠΑΟΚ - Αντόνιο Τσόλακ: Εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα τής Ρέιντζερς διανύει ο διεθνής Κροάτης επιθετικός, καθώς ήδη έχει 17 γκολ και 3 ασίστ με τη φανέλα της ομάδας του, έχοντας εδραιώση τη θέση του στην 11άδα και το βασικό ροτέισον.

Ο Τσόλακ είχε έρθει στον Δικέφαλο τον Σεπτέμβρη του 2020, σε ηλικία 27 ετών, όταν στην ομάδα υπήρχε ακόμα ο Άμπελ Φερέιρα, παρόλα αυτά η ομάδα του δεν κατάφερε ποτέ να πάρει από εκείνον πολλά πράγματα. Ούτε ο Πάμπλο Γκαρσία που είχε διαδεχθεί τον Φερέιρα, αλλά ούτε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Παρόλα αυτά ο Τσόλακ όπου κι αν έπαιξε τα πήγε εξαιρετικά - Τόσο στη Μάλμε, ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, όσο και τώρα που είναι στη Σκωτία με τη Ρέιντζερς, περσινή φιναλίστ τού Κόνφερενς Λιγκ.

Μάλιστα, ενώ το περασμένο καλοκαίρι η χρημαστηριακή του αξία ήταν στα 3 εκατ. ευρώ στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο (ο Δικέφαλος τον είχε πουλήσει τη Ρέιντζερς για 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ τον είχε αγοράσει 3 εκατ. ευρώ), σήμερα η αξία του ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ!

Με άλλα λόγια οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να πάρουν από εκείνον πολλά ούτε στο αγωνιστικό πεδίο αλλά ούτε στο οικονομικό, και παραμένει απορίας άξιο πώς έναν τόσο αποδοτικός επιθετικός πέρασε και δεν ακούμπησε στην ομάδα της θεσσαλονίκης.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Αλέξανδρο Αντωνίου, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στη Σκωτία, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες για την καριέρα του Τσόλακ με τη φανέλα της Ρέιντζερς.

"Πρώτος στην επιθετική γραμμή της Ρέιντζερς - Για αυτό δεν έπιασε στον ΠΑΟΚ - Μεταγραφή με 5 εκατ."

"Είναι με τον Αλφρέντο Μορέλος στην επιθετική γραμμή, μοιράζονται τη θέση, αλλά ο Μορέλος ακούγεται ότι το καλοκαίρι μπορεί να πάρει μεταγραφή στη Σεβίλλη. Οπότε, μάλλον, του χρόνου θα είναι πρώτος στη γραμμή της επίθεσης ο Τσόλακ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, o καλός συνάδελφος και πρόσθεσε γιατί στον ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δώσει πράγματα: "Είναι θέμα ψυχολογίας. Στη Ρέιντζερς μπήκε καλά, έβαλε γκολ στην αρχή, έχει και δύο καλά εξτρέμ η Ρέιντζερς που είναι πολύ βοηθητικά στους επιθετικούς. Και στη Σκωτία παίζει επιθετικά και μονότερμα τους αντιπαλους της, δεν είναι ότι κλείνεται στην άμυνα".

Μπορεί να φύγει με μεταγραφή;

"Είναι 29 ετών και πηγαίνει στα 30, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να του προκύψει τώρα μια μεταγραφή. Θα μπορούσε να πάει, ίσως, σε κάποια μικρομεσαία ομάδα της Γερμανίας, γιατί έχει 3-4 χρόνια ακόμα καλής μπάλας - Δεν βασίζεται στα αθλητικά του προσόντα, άρα και να χάσει λίγο σε ταχύτητα ή κάτι παρόμοιο, θα μπορεί να ανταπεξέλθει. Με ένα ποσό κοντά στα 4-5 εκατ. ευρώ προφανώς θα μπορούσε να προκύψει πώληση, αλλά είναι ήδη σε καλή ομάδα με επίπεδο καλύτερο από του ΠΑΟΚ, ας μην το ξεχνάμε αυτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο επόμενος μετά τους Όμπλακ, Έντερσον, Βλαχοδήμο - Αποδείξεις Μπότο σε Σαββίδη με Κοτάρσκι - Έρχεται κορυφαία ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags