Ολυμπιακός - Άρης: Ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την κορυφή! Ο Ολυμπιακός μπορεί να σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο, όμως ο Άρης... φύλαγε δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτό, για να πάρει σπουδαία ισοπαλία με ανατροπή για το τελικό 2-2 στο "Γ. Καραϊσκάκης". Στο -3 από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ οι Πειραιώτες.

Το ματς

Καθολικά ανώτερος ήταν ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα με τον Άρη στο Φάληρο, απειλώντας για πρώτη φορά μόλις στο 4ο λεπτό. Συγκεκριμένα από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Κανός και τρομερή "ποδιά" του στον Μπράμπετς, ο Ισπανός εξτρέμ πλάσαρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνά για λίγο έξω.

Ο Σιαμπάνης ήταν ο πρωταγωνιστής στη φάση του 9ου λεπτού, με τον Έλληνα τερματοφύλακα του Άρη να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση για να κρατήσει το μηδέν, σε σουτ-κεραυνό του Ινμπόμ από μακριά. Ο Ολυμπιακός είχε φτάσει σε 20 λεπτά να έχει συνολικά ήδη 9 τελικές (με τρεις μεγάλες ευκαιρίες), κάτι που προμήνυε ότι ήταν θέμα χρόνου να βρουν οι Πειραιώτες το γκολ. Και στην πράξη έτσι ακριβώς αποδείχθηκε.

Στο 36' λοιπόν ο Χουάνγκ βρήκε το χώρο από μακριά και μ' ένα πανέξυπνο συρτό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άρη για το Ερυθρόλευκο 1-0! Το μοναδικό αρνητικό στο πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Κανός λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος αυτό που ήθελε ο Μίτσελ ήταν ένα δεύτερο γκολ, το οποίο θα "κλείδωνε" ουσιαστικά το τρίποντο για την ομάδα του. Κάτι τέτοιο άγγιξε να το κάνει στο 50', όταν από γέμισμα ειδικότερα του Κασάμι ο Μπράμπετς παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, με τον στόπερ των Κίτρινων όμως να σώζεται από το οριζόντιο δοκάρι.

Το πολυπόθητο 2-0 πάντως δεν άργησε και πολύ τελικά να έρθει, καθώς στο στο 52ο λεπτό κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Παπασταθόπουλος έπιασε ωραία γυριστή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Σιαμπάνη!

Στο 66' ο Άρης έχασε τη μεγαλύτερή του στιγμή για να μειώσει το σκορ, όταν ο Ιτούρμπε με μαχητική ενέργεια από τα δεξιά "έσπασε" την μπάλα στον Γκρέι μέσα στην περιοχή, ωστόσο το πλασέ του τελευταίου από καλή θέση έφυγε αρκετά ψηλά άουτ. Στο 70' οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν εν τέλει να φτάσουν στο γκολ, όταν από φάση διαρκείας που ξεκίνησε από το λάθος του Ρέτσου στην άμυνα, ο Ιτούρμπε νίκησε με δεξί πλασέ τον Πασχαλάκη για το 2-1!

Στο 81' οι Κίτρινοι σόκαραν για τα καλά το "Γ. Καραϊσκάκης", αφού από την εξαιρετική ντρίπλα και ασίστ του Πίρσμαν, ο Καμάτσο σχεδόν πάνω στη γραμμή με μία επαφή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-2 για τον Άρη!

Οι ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (55' Ρέτσος), Ρέαμπτσιουκ, Ινμπόμ Χουάνγκ (74' Σαμασέκου), Κασάμι, Κανός (42' Μασούρας), Φορτούνης (73' Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ, Μπακαμπού (74' Εμβιλά).

Άρης (Τόλης Τερζής): Σιαμπάνης, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ (75' Νταμπό), Νταρίντα (57' Ετέμπο), Πάλμα (75' Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (57' Ιτούρμπε), Χριστοδουλόπουλος, Γκρέι (90' Αμπουμπακάρ Καμαρά).