Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Γύρισε... τούμπα το ντέρμπι ο Ολυμπιακός - Θρυλική ανατροπή, "ντου" για τίτλο και νοκ άουτ ο ΠΑΟΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-05 22:55:00

Γύρισε... τούμπα το ντέρμπι ο Ολυμπιακός - Θρυλική ανατροπή, "ντου" για τίτλο και νοκ άουτ ο ΠΑΟΚ!

Sportdog Team
Γύρισε... τούμπα το ντέρμπι ο Ολυμπιακός - Θρυλική ανατροπή, "ντου" για τίτλο και νοκ άουτ ο ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ από τον ΠΑΟΚ, αλλά με μεγάλη ανατροπή στην επανάληψη υπέταξε τον Δικέφαλο του Βορρά με το τελικό 3-1, μένοντας ζωντανός στη μάχη για το πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Μίλησε η Ερυθρόλευκη ψυχή! Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ από τον ΠΑΟΚ, αλλά με μεγάλη ανατροπή στην επανάληψη υπέταξε τον Δικέφαλο του Βορρά με το τελικό 3-1, μένοντας ζωντανός στη μάχη για το πρωτάθλημα. Μπακαμπού, Μασούρας και Ελ Αραμπί τα γκολ για τους Πειραιώτες, ο Μπράντον Τόμας σκόραρε για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Το ματς

Με τον Ολυμπιακό να μπαίνει φουριόζος και να απειλεί μόλις στα 38 δευτερόλεπτα, ξεκίνησε το ντέρμπι με τον Δικέφαλο του Βορρά στο Φάληρο. Συγκεκριμένα ο Μπιέλ έκανε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι. 

Οι Πειραιώτες έμοιαζαν να πατούν καλύτερα, δημιουργώντας νέα καλή στιγμή στο 7ο λεπτό, όταν συγκεκριμένα έκλεψαν από τον Ντόουγκλας και αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Βαλμπουενά, ο οποίος όντας σε καλή θέση στη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να εκτελέσει όπως θα ήθελε, με το τελείωμά του να βρίσκει στα σώματα των αμυντικών του ΠΑΟΚ.

Ξανά από κλέψιμο στο 14' ο Ολυμπιακός βρήκε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν το πλασέ του Φορτούνη στην κόντρα κατέληξε οριακά άουτ. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 22ο λεπτό. Ο Σάστρε από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, με τον Μπράντον Τόμας να χώνεται ανάμεσα στα στόπερ του Ολυμπιακού και με έξυπνη προβολή να στέλνει την μπάλα δοκάρι και μέσα για το 0-1! Στο 45ο λεπτό ο Κοτάρσκι έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Ρέαμπτσιουκ, κρατώντας έτσι το σκορ αναλλοίωτο μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο δίχως αλλαγές, με τους Πειραιώτες όπως ήταν λογικό να πιέζουν έντονα για το γκολ -έστω σε πρώτη φάση- της ισοφάρισης.

Η στιγμή που έψαχνε η ομάδα του Ανιγκό ήρθε στο 59', όταν με απίστευτο τεχνικό πλασέ έξω από την περιοχή ο Μπακαμπού σημάδεψε το "Γ" της εστίας του Κοτάρσκι, ισοφαρίζοντας μέσα σε πανδαιμόνιο σε 1-1 για τους Ερυθρόλευκους!​ Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, που ήθελαν να γυρίσουν τούμπα το ντέρμπι μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του επιχείρησε να ρίξει κάπως το ρυθμό, καθώς πρωταρχικό του μέλημα ήταν να μην χάσει. Και από εκεί και πέρα, να διεκδικούσαν οι Ασπρόμαυροι ό,τι περισσότερο μπορούσαν. Τελικά, όμως, δεν έμελλε να τα καταφέρουν ποτέ. Κι αυτό, γιατί στο γύρισμα του Ελ Αραμπί από τα δεξιά στο 78', ο Κουλιεράκης έκανε το "τσαφ" δίνοντας ουσιαστικά... δώρο την μπάλα στον Μασούρα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά από κοντά να νικήσει και πάλι τον Κοτάρσκι για το 2-1!

Στο 87ο λεπτό ο Ολυμπιακός "κλείδωσε" τη νίκη και το τρίποντο, αφού ο Ελ Αραμπί μετέτρεψε σε γκολ το χέρι-πέναλτι νωρίτερα του Ζίβκοβιτς (δόθηκε μέσω VAR), διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Οι ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος (57' Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Ροντινέι, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Μπιελ (77' Μασούρας), Φορτούνης (77' Βρουσάι), Βαλμπουενά (61' Χάμες), Μπακαμπού (77' Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας, Φιλίπε Σοάρες, Α. Ζίβκοβιτς (88' Ρικάρντο), Τάισον (69' Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (69' Νάρεϊ), Μπράντον Τόμας (69' Ολιβέιρα).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags