Facebook Pixel Ένα και να καίει! Η ΑΕΚ πέρασε από τον Βόλο με γκολάρα Πινέδα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-05 19:59:00

Ένα και να καίει! Η ΑΕΚ πέρασε από τον Βόλο με γκολάρα Πινέδα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ένα και να καίει! Η ΑΕΚ πέρασε από τον Βόλο με γκολάρα Πινέδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 1-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και διαιτηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Super League.

Μπροστά σε 8000 οπαδούς που ταξίδεψαν στον Βόλο, για να ενισχύσουν την ομάδα τους, μετά τη σημαντική νίκη στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της τοπικής ομάδας, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 66 βαθμούς, περιμένοντας τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός με τον Άρη που παίζουν αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ορμπελίν Πινέδα. 

Την επόμενη αγωνιστική, η Ένωση υποδέχεται τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκπλήξεις Αλμέιδα

Ο Κώστας Μπράτσος επέλεξε ακριβώς το ίδιο σχήμα με το ματς του Βόλου στη Λεωφόρο. Ο ήρωας Κλέιμαν που απέκρουσε στο τέλος το πέναλτι δεν θα μπορούσε να λείψει από το τέρμα, με αμυντική τετράδα τους Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλη και Λούνα. Στο κέντρο είχαμε τριάδα με Τσοκάνη, Κάτσε και Γκάγκι και μπροστά τους Τάχατο, Ντέλετιτς και Οζέγκοβιτς.

Τα προβλήματα ήταν αρκετά για την Ένωση πριν το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό, καθώς εκτός μάχης τέθηκαν οι τραυματίες Άμραμπατ, Σιντιμπέ, Μουκουντί και Φαν Βέερτ, καθώς και ο ασθενής Μήτογλου. Η 11άδα παρουσίασε δύο πολύ σημαντικές εκπλήξεις. Ο Μιλάντ Μοχαμάντι και ο Πέτρος Μάνταλος είναι τα πρόσωπα που ξεχώρισαν από τις επιλογές του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος άφησε στον πάγκο Νταμιάν Σιμάνσκι και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Έτσι οι «κιτρινόμαυροι» παρατάχθηκαν με τον Αθανασιάδη στην εστία, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλα, Μοχαμαντί από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ο Γιόνσον πήρε θέση στον άξονα, με τον Πινέδα να παίζει αριστερά, τον Ελίασον δεξιά, στην κορυφή του ρόμβου τοποθετήθηκε ο Μάνταλος και στην επίθεση αγωνίστηκαν Αραούχο-Γκαρσία.

Βόλος: Κλέιμαν Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης (89’ Μεταξάς), Κάτσε (81’ Καρτάλης), Γκάγκι, Τάχατος (46’ Μπαριέντος), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (42’ Πιρές).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης-Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι-Γιόνσον, Πινέδα (74’Τσούμπερ), Μάνταλος (84’ Γαλανόπουλος), Αραούχο (84’ Φερνάντες), Ελίασον (90’+2’ Σιμάνσκι), Λιβάι Γκαρσία (74’ Γκατσίνοβιτς)

Γκολάρα Πινέδα

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να αποβάλλει το άγχος, πίεσε ψηλά και το πρέσινγκ απέφερε καρπούς στο 9’ και μάλιστα μετά από ομαδική συνεργασία. Ο Λιβάι Γκαρσία κέρδισε την κόντρα, έδωσε στον Αραούχο που έστρωσε στον Πινέδα, ο οποίος έπιασε ένα αριστοκρατικό πλασέ εκτός περιοχές, νικώντας τον Κλέιμαν για το 0-1. Η Ένωση πίεση για να αυξήσει το σκορ και να χαλαρώσει, ο Βόλος όμως έκλεισε καλά τους διαδρόμους και κράτησε εκτός της περιοχής του τους φιλοξενούμενους. Επιθετικά όμως οι γηπεδούχοι δεν φάνηκαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο δεν είχε κάποια άλλη αξιόλογη στιγμή.

 

Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος ξεμύτησε από την περιοχή του. Μάλιστα στο 51’ έκανε την πρώτη του ευκαιρία, με τον Κάτσε να πιάνει γυριστή κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Ντέλετιτς, αλλά ο Αθανασιάδης επενέβη και απέτρεψε την ισοφάριση. Η Ένωση απάντησε εφτά λεπτά αργότερα, σε μία φάση πανομοιότυπη με το γκολ του Πινέδα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γκαρσία έστρωσε στον Μεξικανό, που πλάσαρε από το ύψος της περιοχής, αυτήν τη φορά όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ, λίγο δίπλα από την εστία του Κλέιμαν.

Στο 64’ οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου. Μετά από λάθος του Τζαβέλλα, ο Ντέλετιτς βγήκε στον ανοιχτό χώρο, έπιασε σουτ εκτός περιοχής, ο Αθανασιάδης όμως δήλωσε και πάλι παρών. Στο 69' η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Γκαρσία να κλέβει τη μπάλα μετά από λάθος γύρισμα του Λούνα προς τον Κλέιμαν, αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 77' το σουτ του Αραούχο από πολύ πλάγια θέση απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον τερματοφύλακα της ομάδας της Μαγνησίας.

Η ΑΕΚ είχε κλείσει στα καρέ του τον Βόλο και στο 82’ απείλησε ξανά. Ο Τσούμπερ πήγε να πιάσει στον ύπνο τον Κλέιμαν εξαπολύοντας ξαφνικό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από δεξί δοκάρι.

Φαλτσο…σφυρίγματα

Στο 17' ύστερα από πτώση του Γκαρσία μέσα στην περιοχή, η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι.

Στο 85’ η μπάλα βρήκε το χέρι του Γαλανόπουλου, οι Βολιώτες φώναξαν για πέναλτι, το VAR θεώρησε όμως, ότι δεν υπάρχει παράβαση. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags