Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ζοσέ Ανιγκό: Εκτός κορυφαίο όνομα με απόφαση Ανιγκό - Μεγάλες αλλαγές με ΠΑΟ - Φωνές στα αποδυτήρια με ΠΑΟΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-06 10:00:00

Εκτός κορυφαίο όνομα με απόφαση Ανιγκό - Μεγάλες αλλαγές με ΠΑΟ - Φωνές στα αποδυτήρια με ΠΑΟΚ!

του Παναγιώτη Νικολάου

Η πρώτη κίνηση του Γάλλου και η τεράστια επιτυχία Μίτσελ. Πώς ο Ισπανός δούλεψε και κατάφερε να αλλάξει τους Πειραιώτες μέχρι να φύγει, οι αποφάσεις του νέου προπονητή για την ενδεκάδα και το... μήνυμα σε ακριβοπληρωμένο άσο του ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη το βράδυ της Τετάρτης απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν τα παράτησε, συνέχισε προσηλωμένος στο παιχνίδι και κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο, έφτασε στο εντυπωσιακό 3-1.

Ο Ζοσέ Ανιγκό, προφανώς και πιστώνεται τη μεγάλη επιτυχία των Πειραιωτών, όμως τα συγχαρητήρια προφανώς και πρέπει να είναι και για τον Μίτσελ. Ο Ισπανός μπορεί να αποχώρησε πριν από 48 ώρες, όμως ήταν αυτός που μεταμόρφωσε την ομάδα το τελευταίο δίμηνο, κατάφερε να τη συμμαζέψει αγωνιστικά, έβαλε κανόνες στο γήπεδο και το κυριότερο, κατάφερε να την «δουλέψει». Στην προετοιμασία που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία τον Γενάρη, φαίνεται πως έγινε δουλειά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια έχουν δυνάμεις και κυνηγούν μέχρι το τέλος, σε αντίθεση με την εικόνα τους πριν τέσσερις μήνες όπου… έσκαγαν στα δεύτερα ημίχρονο.

Από εκεί και πέρα, ο Ανιγκό προφανώς πιστώνεται την επιλογή του να ρίξει στο αρχικό σχήμα τον Ματιέ Βαλμπουενά, που ήταν πάρα πολύ καλός για όσο άντεξε. Αυτό ήταν ίσως και το μεγαλύτερο λάθος του Μίτσελ την Κυριακή κόντρα στον Άρη, που άφησε τον Γάλλο στο… ζέσταμα μαζί με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και δεν πρόλαβε να τους βάλει για να δώσουν πνοή στην ομάδα και «χαρακτήρα».

Ο Γάλλος, όπως και προκάτοχός του, είναι μετρ στην ψυχολογία λόγω της εμπειρίας του και αυτό αποδείχθηκε και χθες. Στο ημίχρονο παρότι το σκορ ήταν 0-1, ήξερε ότι η ομάδα του μπορούσε να το γυρίσει και αυτό μετέφερε με… ένταση και φωνές (ντοπάρισμα για να πάρουν τα πάνω τους) και στα αποδυτήρια. «Τους είπα στην ανάπαυλα πως δε γινόταν να χάσουμε ξέραμε πως δε θα εγκαταλείψει κανείς και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος», αποκάλυψε ο ίδιος μετά τη λήξη.

Το ερώτημα τώρα είναι όμως τι θα κάνει ο νέος προπονητής απέναντι στον Παναθηναϊκό. Θα παίξει πάλι με τρία δεκάρα, θα επιμείνει στον Βαλμπουενά και τι θα κάνει με τον Χάμες Ροντρίγκες που ήρθε από τον πάγκο; Δύσκολα ερωτήματα, για το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν, αφού οι Ερυθρόλευκοι θέλουν θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνουν σε τροχιά πρωταθλητισμού.

Το βέβαιο είναι πως ο Ανιγκό θα προχωρήσει σε αλλαγές στην άμυνα, καθώς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δύσκολα θα προλάβει το ντέρμπι και έτσι ήδη αναζητείται ο παρτενέρ του Ουσεϊνού Μπα, που ξεκάθαρα είναι πλέον πιο μπροστά από τον Ανδρέα Ντόη. Ο νεαρός άσος πάντως μάλλον είναι πλέον πίσω και από τον Παπ Αμπού Σισέ. Ο Σενεγαλέζος κόντρα στον ΠΑΟΚ επέστρεψε στις αποστολές και μπήκε αλλαγή, ενώ δίπλα του καθόταν ο Ντόη. Προφανώς, οι δύο Αφρικανοί είναι και το επικρατέστερο δίδυμο για την Κυριακή.

Η είδηση βέβαια της βραδιάς αφορούσε την απουσία του Νταντιέ Σαμασέκου, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής, με τον κόουτς να προτιμάει τελικά να έχει στον πάγκο δύο στόπερ, ένας εκ των οποίων ήταν ο... εξαφανισμένος και τιμωρημένος μέχρι πρότινος Σισέ. Σίγουρα τα νέα για τον ποδοσφαιριστή από τη Δημοκρατία του Μαλί δεν είναι ευχάριστα ενόψει της συνέχειας και ενόψει καλοκαιριού, αφού είναι δανεικός με οψιόν αγορά πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ανιγκό με μία κίνηση έβγαλε νοκ άουτ τον Λουτσέσκου - Πρωτάθλημα… στη Λεωφόρο - Μόνος ο Πασχαλάκης!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags