Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Παναθηναϊκός φόβος και τρόμος "πάτησε" τον Ολυμπιακό και φώναξε έτοιμος για κούπα! (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-09 22:54:00

Παναθηναϊκός φόβος και τρόμος "πάτησε" τον Ολυμπιακό και φώναξε έτοιμος για κούπα! (vid)

Παναθηναϊκός φόβος και τρόμος "πάτησε" τον Ολυμπιακό και φώναξε έτοιμος για κούπα! (vid)

Με ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο και διαχείριση στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο με 2-0, κάνοντας μεγάλο άλμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Πανάθα να την... πιεις στο ποτήρι! Με ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο και διαχείριση στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο με 2-0, κάνοντας μεγάλο άλμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Επέστρεψε στην κορυφή το Τριφύλλι, έχοντας πλέον τους Πειραιώτες στο -6.

Το ματς

Με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει... μανιασμένος ξεκίνησε το "αιώνιο" ντέρμπι στη Λεωφόρο, με τους Πράσινους ν' απειλούν μάλιστα για πρώτη φορά μ' ένα πλασέ του Μπερνάρ από το ύψος του πέναλτι στο 6ο λεπτό, το οποίο από τις κόντρες κατέληξε κόρνερ. Στο 9' το Τριφύλλι είχε και νέο σουτ μέσα από την περιοχή αυτή τη φορά με τον Σπόραρ, σ' ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να περάσει το κέντρο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε την ατυχία να δει τον Σάρλια να βγαίνει με αναγκαστική αλλαγή στο 15' λόγω τραυματισμού, με τον Μάγκνουσον να παίρνει τη θέση του Κροάτη στο κέντρο της άμυνας. Η κεφαλιά του Παλάσιος στο 16' δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη, ενώ η πρώτη τελική των Πειραιωτών στο "Απ. Νικολαΐδης" ήρθε από το αδύναμο σουτ του Χάμες έξω από την περιοχή στο 18ο λεπτό.

Στο 28' ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του ανοίγοντας το σκορ, όταν έπειτα από τραγικό λάθος του Παπασταθόπουλου ο Σπόραρ βγήκε σε καθαρό τετ-α-τετ απέναντι στον Πασχαλάκη, πλασάροντας ιδανικά για το 1-0, δίνοντας το... σύνθημα για να πάρει "φωτιά" η Λεωφόρος!

Στο 34ο λεπτό και πάλι ο Σπόραρ ανάγκασε τον Πασχαλάκη να διώξει σε κόρνερ το σουτ του Σλοβένου. Από την εκτέλεση της στημένης φάσης του Μπερνάρ ο Ελ Αραμπί, άθελά του, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0 μέσα σε πανδαιμόνιο! Στο 40' ξανά ο Ελ Αραμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει, όμως την κεφαλιά του Μαροκινού μπλόκαρε σωτήρια ο Μπρινιόλι. Έτσι, το 2-0 υπέρ του Τριφυλλιού παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι Πράσινοι καλούνταν πια να κάνουν διαχείριση ουσιαστικά του υπέρ τους σκορ, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που βρισκόταν πλέον στα... σχοινιά. Γι' αυτό ο Ανιγκό προχώρησε άμεσα σε δύο αλλαγές, με τους Μπακαμπού και Μπιέλ συγκεκριμένα να παίρνουν τις θέσεις των Ελ Αραμπί και Χάμες Ροντρίγκες αντίστοιχα.

Όντως οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν καλύτερα στην επανάληψη, φτάνοντας σε ακίνδυνη τελική με τον Μπιέλ στο 48'. Στο 54' ο Παναθηναϊκός έκανε κι αυτός αισθητή την παρουσία του με μία επικίνδυνη σέντρα σουτ του Παλάσιος από τα δεξιά, την οποία έδιωξαν έστω και με δυσκολία οι αμυντικοί του Ολυμπιακού.

Στο 71ο λεπτό οι Πράσινοι απείλησαν ξανά από στημένη φάση και την κεφαλιά του Σένκεφελντ, με τον Πασχαλάκη πάντως να είναι σωστά τοποθετημένος στο κέντρο της εστίας του και να μπλοκάρει σταθερά. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τον Μπρινιόλι, στην κεφαλιά του Φορτούνη στο 78'. Το σκορ δεν άλλαξε ποτέ μέχρι τη λήξη, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει σπουδαία νίκη επί του "αιώνιου" αντιπάλου με το τελικό 2-0!

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια (15' Μάγκνουσον), Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (70' Μαντσίνι), Τσέριν (84' Τσόκαϊ), Μπερνάρ (84' Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Σπόραρ (69' Ιωαννίδης).

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Φορτούνης (81' Βρουσάι), Χάμες Ροντρίγκες (46' Μπιέλ), Μασούρας (69' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (46' Μπακαμπού).

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags