Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η Λεωφόρος φέρνει αλλαγές στον Ολυμπιακό - "Τέλος" Ανιγκό, απόφαση για Σωκράτη - Στην έξοδο 2 top ονόματα!
| 2023-04-10 10:00:00

Η Λεωφόρος φέρνει αλλαγές στον Ολυμπιακό - "Τέλος" Ανιγκό, απόφαση για Σωκράτη - Στην έξοδο 2 top ονόματα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Η Λεωφόρος φέρνει αλλαγές στον Ολυμπιακό - "Τέλος" Ανιγκό, απόφαση για Σωκράτη - Στην έξοδο 2 top ονόματα!

"Καμπάνα" για δύο ακριβοπληρωμένους και ο Παπασταθόπουλος. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν μετά από... αρκετό καιρό για το πρωτάθλημα και ουσιαστικά βγαίνουν νοκ-άουτ για τον τίτλο, με την διοίκηση να καλείται πλέον να πάρει δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον.

Μεγάλος νικητής του τρίτου φετινού ντέρμπι «αιωνίων» ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε με σκορ 2-0 του Ολυμπιακού στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από αυτή την ήττα ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον στο -6 από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και αρκετός κόσμος τους τοποθετεί εκτός... τίτλου. Πάντως, αυτό δεν ισχύει και για τον Ανιγκό, ο οποίος θεωρεί πως τίποτα δεν έχει κριθεί. Μετά το ματς ο Ανιγκό δήλωσε πως: «Πάντα υπάρχουν πιθανότητες, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η δύναμη της ομάδας φαίνεται όταν μετά από ένα κακό ματς προσπαθεί να επανέλθει. Δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε, έτσι θα δείξουμε ότι είμαστε μεγάλος σύλλογος».

Ακόμα όμως και να μην έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, όλα δείχνουν ότι… τέλειωσαν και οι ελάχιστες πιθανότητες να παραμείνει ο Ζοσέ Ανιγκό ως προπονητής στην ομάδα. Ο Γάλλος έχει προσληφθεί στον Πειραιά με άλλες αρμοδιότητες και πλέον έχει… σκουριάσει μακριά από τους πάγκους, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στην Λεωφόρο, με τις επιλογές του και πριν και κατά την εξέλιξη του αγώνα να μην δίνουν το παραμικρό στους ερυθρολεύκους. Ούτως ή άλλως η λύση του ήταν αρκετά προσωρινή, έστω και αν ξεκίνησε με ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν αρκετά κακή στην Λεωφόρο και κάπως έτσι με Ανιγκό στον πάγκο έσπασε και το αήττητο σερί που έτρεχαν οι ερυθρόλευκοι για το πρωτάθλημα μέσα στο 2023. Το παιχνίδι όμως με τον Παναθηναϊκό και η ήττα που «πόνεσε» πολύ, αναμένεται να δείξει και τον δρόμο προς την επόμενη μέρα, καθώς τα πλέι οφ αποτελούν κριτήριο για πάρα πολλούς στο Λιμάνι!

Ένα από τα πιο βασικά προβλήματα του φετινού Ολυμπιακού ήταν.... είναι και θα είναι το κενό στα στόπερ από όταν έφυγε ο Κώστας Μανωλάς. Ένα κενό που δεν αναπληρώθηκε ποτέ και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που ο Ντόι δείχνει να μην... υπολογίζεται από τον Ανιγκό. Και για αυτό άλλωστε έπαιξε ο Σωκράτης χωρίς να είναι στο 100% και έκανε ένα από τα χειρότερα λάθη της καριέρας του. Ο Έλληνας άσος δέχεται για ακόμα ένα παιχνίδι σκληρή κριτική και κάποιοι βιάζονται να τον οδηγήσουν και στην πόρτα της εξόδου. Ο έμπειρος αμυντικός πάντως μπορεί να έχει ρόλο στην ομάδα και του χρόνου, αλλά όχι ως πρώτη επιλογή. Θα μπορούσε σιγά-σιγά να οπισθοχωρήσει, εφόσον το δεχθεί και να παραμείνει ως μία ηγετική φυσιογνωμία για τα αποδυτήρια.

Άλλωστε, στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές και αρκετές αποχωρήσεις. Ακόμα και παικτών που κανείς δεν φαντάζεται. Για παράδειγμα, αποδείχθηκε και στο χθεσινό ντέρμπι, πως παραμένει… πρόβλημα η παρουσία τόσων καλών 10αριων στο ρόστερ. Στη Λεωφόρο ήταν αρκετά δυσλειτουργική η επιλογή να ξεκινήσουν οι Χάμες και Φορτούνης μαζί στον άξονα, ενώ η στοίχισε και η απουσία του Πεπ Μπιέλ στο πρώτο 45λεπτο. Πιθανότατα οι τρεις αυτοί τρομερά ποιοτικοί παίκτες, μαζί με τον Ματιέ Βαλμπουενά, δύσκολα θα συνυπάρχουν και του χρόνο, με τον Κολομβιανό τη δεδομένη στιγμή να αποτελεί το φαβορί για να αποχωρήσει, ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες κι έρθει η μεγάλη πρόταση από Τουρκία ή κάποιον σύλλογο της Ευρώπης. Στο Λιμάνι είναι πολλοί προβληματισμένοι άλλωστε με τις τελευταίες εμφανίσεις του, αλλά και με το γεγονός ότι έχασε πολλά και σημαντικά παιχνίδια λόγω τραυματισμών.

Τέλος, πρόβλημα υπάρχει φυσικά και στη θέση του φορ αφού ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει... σταματήσει να δίνει λύσεις, μιας και χθες το βράδυ ήταν αρκετά αρνητικός, οπότε οι ερυθρόλευκοι θα ψάξουν μια ακόμη πιο νεανική και οικονομική λύση. Ο Μαροκινός έχει βοηθήσει πάρα πολύ τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια, όμως φέτος δεν αποδίδει σε καμία περίπτωση βάσει του συμβολαίου του, ούτε μπορεί να παραμείνει με αυτά τα χρήματα για τρίτος επιθετικός.

Γενικότερα δηλαδή ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι θα κινηθεί δεδομένα για μεγάλο προπονητή και σίγουρα για παίκτες που θα πάρουν φανέλα βασικού στις εξής θέσεις: στόπερ, εξτρέμ και επιθετικός!  

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό δεν θα πάρει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - "Έπιασε στον ύπνο" τον Ανιγκό ο ΠΑΟ - Πρόβλημα ο... Σεμέδο!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags