Facebook Pixel Ολυμπιακός: 4 έπαιξαν με ΑΕΚ και... φεύγουν - Η 1η μεταγραφή στο Λιμάνι - Τέλος τα 10αρια, άδικο αυτό που συνέβη με Μπιέλ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-13 10:00:00

4 έπαιξαν με ΑΕΚ και... φεύγουν - Η 1η μεταγραφή στο Λιμάνι - Τέλος τα 10αρια, άδικο αυτό που συνέβη με Μπιέλ!

του Παναγιώτη Νικολάου
4 έπαιξαν με ΑΕΚ και... φεύγουν - Η 1η μεταγραφή στο Λιμάνι - Τέλος τα 10αρια, άδικο αυτό που συνέβη με Μπιέλ!

Aπό την 11αδα στην έξοδο και τι συνέβη με τον Ισπανό; Το παιχνίδι με την Ένωση μπορεί να μην έφερε τη μεγάλη ανατροπή και την πρόκριση για τους Πειραιώτες, όμως μπορεί να αποτελέσει "οδηγό" για την επόμενη ημέρα. Ποιοι έχασαν και τη δεύτερη ευκαιρία τους, ποιοι πρέπει να έρθουν το καλοκαίρι η "παρεξήγηση" με τον Ισπανό άσο.
 

Ολυμπιακός: Μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να πήραν τη νίκη, μαζί και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας, κόντρα στην ΑΕΚ το βράδυ της Μ. Τετάρτης (12/4) νικώντας με 2-1, όμως είδαν ακόμα έναν στόχο να χάνεται την φετινή χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι πλέον για το μόνο που έχουν να αγωνίζονται είναι ώστε να κάνουν μια μυθική ανατροπή και να είναι αυτοί που θα κατακτήσουν τον τίτλο της Super League, αν και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο -6 από την κορυφή. Για ακόμα μια φορά τη φετινή σεζόν οι Πειραιώτες έδειξαν πολύ σημαντικά προβλήματα και κόντρα στην Ένωση, κάτι που βοήθησε τους φιλοξενούμενους να βρουν ένα γκολ, που σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα να βάλουν... ταφόπλακα στα όνειρα των πρωταθλητών για υπέρβαση και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Το μεγαλύτερο ζήτημα, για ακόμα μια φορά φέτος, δεν ήταν άλλο από την άμυνα. Μπα και Σισέ ήταν εκτός παιχνιδιού, με τον δεύτερο να δείχνει ότι η απουσία του για πολύ καιρό τον έχει βγάλει εκτός ρυθμού πλήρως, ενώ και ο πρώτος δεν έδειχνε σε τίποτα τον αμυντικό του περασμένου καιρού. Το συμπέρασμα που βγαίνει και... φωνάζει πλέον είναι το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι αν θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες δεν μπορούν να βασιστούν στο συγκεκριμένο δίδυμο, κάτι που σημαίνει πως είτε θα πρέπει να πωληθούν, όσο ακόμα είναι... νωρίς και η ομάδα να έχει κέρδος ή να παραμείνουν σαν λύσεις ανάγκης στον πάγκο. Την ίδια στιγμή "μαύρη" τρύπα υπάρχει και στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού πλέον... φωνάζει ότι μετά τον Ροντινέι υπάρχει... χάος. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Ανδρούτσος δεν μπόρεσε να βοηθήσει ούτε επιθετικά, αλλά ούτε και αμυντικά, με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να συνεχίζει να είναι φιλότιμος, αλλά μέχρι εκεί.

Όσον αφορά τα εξτρέμ ο προπονητής του Ολυμπιακού μπορεί να βλέπει αρκετούς παίκτες να μπορούν να αγωνιστούν εκεί, όπως ο Μασούρας, ο Γκάρι Ροντρίγκες και ο Βρουσάι, ενώ τα... τρικ με τα τρία 10αρια να μπάλωναν τις... τρύπες, όμως πρακτικά δεν έχει κανέναν που να μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μάλιστα οι τρεις παίκτες που προαναφέραμε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ έκαναν όσα και τραυματίας Κανός που έβλεπε το ματς από το... σπίτι του. Το σίγουρο είναι πως οι Πειραιώτες πρέπει να βρουν παίκτες για το πλάι της άμυνας που θα κάνουν τη διαφορά, μιας και βλέπουμε πόσο πολύ έχει κοστίσει φέτος αυτή η έλλειψη τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία.

Τέλος για ακόμα μια φορά ο Μπακαμπού δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Ο Αφρικανός μπορεί να έτρεξε πολύ, να έφτιαξε το γκολ του Βλαμπουενά, βγάζοντας μια πολύ ωραία σέντρα, όμως μετά αυτό τίποτα. Δύσκολα μπορεί στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ τον Μπακαμπού να απειλεί, κάτι που βοηθούσε τους φιλοξενούμενους να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθήσουν να σκοράρουν. Το συγκεκριμένο γεγονός βέβαια δεν είναι πρωτόγνωρο αλλά οι Πειραιώτες το... κουβαλάνε από την αρχή της σεζόν, κάτι που δεν μπορεί να λυθεί μιας και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν θυμίζει σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που ήταν έναν χρόνο πριν.

Με τα συγκεκριμένα δεδομένα τα πράγματα είναι πολύ απλά τα πράγματα για τον Ολυμπιακό ενόψει της νέας χρονιάς. Οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να βγουν στην αγορά για να πάρουν και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα επιθετικό, εξτρέμ και στόπερ από το πάνω... ράφι. Παίκτες που θα μπορούν με το... καλημέρα να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν λύσεις, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα υπάρχουν προκριματικά για την Ευρώπη για ακόμα μια φορά. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί τότε και η νέα σεζόν θα είναι σαν τη... μέρα της Μαρμότας και κανείς δεν θα μπορεί να έχει δικαιολογία πως δεν ήξερε.

Επίσης, παρότι τη φετινή σεζόν υπήρξε τεράστιος "πονοκέφαλος" για όλους τους προπονητές που πέρασαν από τον "ερυθρόλευκο" το πλάνο με τα τρία 10αρια, φαίνεται πως το θέμα έχει ήδη λυθεί. Ο Κώστας Φορτούνης θα είναι ο... κύριος 10 τη νέα σεζόν, ο Ματιέ Βαλμπουενά θα αποχωρήσει, ο Χάμες Ροντρίγκες θα φύγει για Τουρκία πιθανότατα και ο Πεπ Μπιέλ θα μοιράζεται τη θέση με τον Έλληνα άσο και θα δίνει έξτρα βοήθειες και στα άκρα. Ο Ισπανός είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της ομάδας και η χρησιμοποίησή του φέτος συνεχώς σε... λάθος θέση και σε μία ομάδα χωρίς αυτοματισμούς, τον έχει ταλαιπωρήσει και τον έχει ρίξει σίγουρα και ψυχολογικά. Γι' αυτό ήταν άδικο που ακούστηκαν κάποιες (χλιαρές) αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του στο ματς του Κυπέλλου. Είναι τεράστια "μονάδα" για τον σύλλογο, έχει κοστίσει πάρα πολύ ακριβά στη διοίκηση και ξεκάθαρα αγωνιστικά μπορεί να κάνει την διαφορά στην Ελλάδα.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το έχασε ο Ανιγκό, λάθος με Βαλμπουενά - "Έγκλημα" με Φορτούνη, τέλος οι… επικίνδυνοι - Ούτε μισός εξτρέμ!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags