Ολυμπιακός: Σε πονοκέφαλο διαρκείας φαίνεται ότι έχει εξελιχθεί για τους Πειραιώτες το θέμα τού νέου προπονητή, που θα έρθει και θα καθίσει στην άκρη τού πάγκου για να πάρει στα σπίτια τα κλειδιά και να οργανώσει όπως εκείνος επιθυμεί την ομάδα του.

Η λύση του Ζοσέ Ανιγκό, ακόμα κι αν τα πήγαινε καλά η ομάδα, ήταν εξαρχής προσωρινή, για να βγει η σεζόν, καθώς ποιος θα μπορούσε να έρθει και να αναλάβει μετά από την αποχώρηση του Μίτσελ, για λίγα ματς;

Παρόλα αυτά είναι σαφές ότι υπάρχει η διάθεση για να υπάρξει λύση που θα δώσει πνοή διαρκείας στην ομάδα, θα εμπνεύσει παίκτες και οπαδούς, θα ριζώσει αν είναι δυνατόν για τουλάχιστον δύο-τρεις σεζόν. Για αυτό, για παράδειγμα, δεν υπάρχει θέμα επιστροφής τού Πέδρο Μαρτίνς, που έχει κλείσει τον κύκλο του στην ομάδα του Πειραιά.

Και η αλήθεια είναι ότι, ήδη από το περασμένο καλοκαίρι υπάρχει πληθώρα ονόματα που έχουν συνδεθεί με τους Πειραιώτες, είτε από την ομάδα είχε αποχωρήσει ο Μαρτίνς είτε ο Κορμπεράν είτε, τώρα, ο Μίτσελ.

Από τον Λοράν Μπλαν και τον Κίκε Σετιέν, μέχρι τον Σόλσκιερ, τον Ποκετίνο, τον Ντε Μπουρ, τον Τεντέσκο, τον Μπενίτεθ, τον Μπορδαλάς, τον Μπιέλσα, τον Λαμπαντία, τον Ρουέδα, τον Βίλας Μπόας, τον Μαρθελίνο. Φυσικά και πολλούς άλλους που θα μπορούσαν, δυνητικά, να έρθουν στην ομάδα, ενώ τα τελευταία 24ωρα έχει πάρει ξεκάθαρα προβάδισμα στην κούρσα ο Τζενάρο Γκατούζο.

Ξέρετε, όμως, ποιος άλλος προπονητής που ενώ είναι όντως τοπ, έχει επαφή μαζί του ο Βαγγέλης Μαρινάκης και «πάλεψε» την περίπτωσή του για το καλοκαίρι; Ο Χόρχε Σαμπάολι! Ο Αργεντινός τεχνικός ήταν χωρίς ομάδα από τις 6 Οκτωβρίου, όταν αποχώρησε από τη Σεβίλλη, και προφανώς στα 63 του χρόνια έχει την εμπειρία αλλά και τη διάθεση για να οδηγήσει μια ομάδα στη γη της Επαγγελίας.

Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, προσφέρει καλό συμβόλαιο αλλά και ένα υψηλό μπάτζετ για να διαχειριστεί, σε μια ομάδα με δικό της γήπεδο και εγκαταστάσεις, που λειτουργεί σε υψηλά πρότυπα. Μόνο τυχαία, πρόσφατα, δεν είχε συνδεθεί το όνομά του και με την Νότιγχαμ Φόρεστ, ενδεικτικό του ότι υπήρχε ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μαζί του. Τελικά, ο Σαμπάολι κατέληξε στην Φλαμένγκο και οι Πειραιώτες… φουλάρουν για τον Γκατούζο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με... Ποντένσε έψησε Γκατούζο ο Μέντες - "Δώρο" παίκτη από Μπαρτσελόνα - "Πάγο" ΠΑΟΚ σε Ολιβέιρα!