Facebook Pixel Αλέξης Κούγιας - Ολυμπιακός: Κούγιας: "Αυτόν τον κόουτς θέλει ο Ολυμπιακός - Τέλος Ελ Αραμπί, Σωκράτης - Φέρε Κίτσο, να... ταριχεύσουν Χουάνγκ"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-18 19:55:00

Κούγιας: "Αυτόν τον κόουτς θέλει ο Ολυμπιακός - Τέλος Ελ Αραμπί, Σωκράτης - Φέρε Κίτσο, βρήκε τεράστιο εξτρέμ"

του Παναγιώτη Νικολάου
Κούγιας: "Αυτόν τον κόουτς θέλει ο Ολυμπιακός - Τέλος Ελ Αραμπί, Σωκράτης - Φέρε Κίτσο, βρήκε τεράστιο εξτρέμ"

"Να... ταριχεύσουν τον Χουάνγκ, αδικαιολόγητοι με Ρέαμπτσιουκ"! Ο γνωστός ποινικολόγος και ο... επόμενος ιδιοκτήτης του Ηρακλή, μίλησε το Sportdog.gr με αφορμή τη φημολογία που υπήρχε προ ημερών για ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον προπονητή Άγγελο Ποστέκογλου, αλλά και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Λιμάνι ενόψει της επόμενης περιόδου.

Ολυμπιακός: Το όνομα του Άγγελου Ποστέκογλου είχε βρεθεί, προσφατα, στο ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων ως μια λύση από το εξωτερικό που θα μπορούσε να καθίσει στην άκρη του πάγκου το προσεχές καλοκαίρι.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Αλέξη Κούγια, λόγω της θητείας του Ποστέκογλου πριν από πολλά χρόνια στην Παναχαϊκή (αν και δεν είχαν συνυπάρξει στην πατρινή ομάδα) και, προφανώς, με αφορμή τον Αυστραλό προπονητή η κουβέντα πέρασε στον Ολυμπιακό, στην επόμενη μέρα του αλλά και στο ποιοι παίκτες πρέπει να μείνουν ή να φύγουν από το Λιμάνι. 

"Άποψη μόνο αν είσαι στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού - Η αξία του προπονητή φαίνεται από... - Δεν γίνεται τίποτα χωρίς τύχη"

"Δεν τον είχα φέρει εγώ, τότε, στην Παναχαϊκή. Όταν είχα πάει στην ομάδα, όμως, έλεγαν όλοι ότι ήταν εξαιρετικός άνθρωπος και υπέροχος προπονητής. Αλλά η Παναχαϊκή είχε πέσει στη λαίλαπα της Ηλιούπολης, τότε. Η Παναχαϊκή ήταν στη Γ΄ Εθνική, εκεί βρισκόταν 5 χρόνια, ο Μακρής που είχε τότε την ομάδα είδε και αποείδε και έφερε προπονητή από την Αυστραλία και είχε την Παναχαϊκή στη δεύτερη θέση. Εγώ αγόρασα την ομάδα τον Γενάρη του 2009 και έφυγε ο Ποστέκογλου μαζί με τον Μακρή. Δεν έχουμε συνεργαστεί, ούτε καφέ δεν έχουμε πιεί μαζί", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο γνωστός ποινικολόγος.

Ταιριάζει στον Ολυμπιακό;

"Είδα ότι είχε τρομερή καριέρα στην Αυστραλία, παρακολουθούσα και την εθνική Αυστραλίας που ήταν εξαιρετική ομάδα όταν πήγε και, φυσικά, αυτό που έχει κάνει στη Σέλτικ είναι τρομερό. Αν δεν είσαι στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, αν δεν γνωρίζεις τους παίκτες και δεν έχεις άποψη, δεν μπορείς να μιλήσεις. Όπως και τον προπονητή, ειδικά πώς αντιμετωπίζει τις αγωνιστικές κρίσεις. Αν δεν δεις την καθημερινότητα, τι να πεις; Όταν έχεις 25-30 παίκτες και παίζουν 11, η αξία του προπονητή φαίνεται και από το πώς τους κρατάει όλους ετοιμοπόλεμους. Μετά είναι και το αγωνιστικό κομμάτι, να έχει τύχη. Αν δεν έχει τύχη δεν γίνεται τίποτα".

"Τελευταίος που προσέφερε ήταν ο Μπέντο - Πωλήσεις 40 εκατ. ευρώ - Αυτά έχω πει στον Μαρινάκη"

 Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός στην επόμενη μέρα του;

"Ο Ολυμπιακός είναι αεροπλανοφόρο, που σημαίνει ότι επειδή κινείται σε βαθιά νερά πρέπει να έχει καλό καπετάνιο και να μπορεί ο καπετάνιος όταν μπει στα ρηχά νερά, να το ξαναπάει στα βαθιά. Έχει γίνει χαμός με προπονητές τελευταία στον Ολυμπιακό, με μεγαλύτερη αποτυχία από όλες τον Πέδρο Μαρτίνς. Δεν έχει ξαναγίνει. Ο τελευταίος που προσέφερε ήταν ο Μπέντο - Αν είχε μείνει ο Μπέντο, μόνο και μόνο από τους παίκτες που πούλησε και έφερε πάνω από 40 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμα παίζουν οι νεαροί του"

Ποιο θα πρέπει να είναι το προφίλ του νέου προπονητή;

 "Θέλει σκληρό και μεγάλο προνητή, μεγάλο παίκτη στο παρελθόν, με έντονη προσωπικότητα, στοιχεία που είχε ο Μίτσελ αλλά δεν γνωρίζω αν ήταν το ίδιο καλός στη διαχείριση των κρίσεων. Τέτοιον προπονητή θέλει. Δεν θέλει Κορμπεράν ή βοηθό προπονητή που έγινε προπονητής μέσω μάνατζερ. Ούτε στιλ Μαρτίνς που δουλεύει με μεγάλες ηλικίες. Αν είναι δυνατόν το να φέρνει Ραφίνια στη θέση του Ομάρ - Ως ιδιοκτήτης δεν το δέχεσαι. Και πληρώνεις Ραφίνια δύο φορές πιο ακριβά, που θεωρούσε ότι έπρεπε να τον αφήσει να φύγει ο Ομάρ. Μετά φέρνει Λαλά και τραλαλά. Θέλει προσωπικότητα, να αλλάξει όλο το ρόστερ, το έχω συζητήσει με τον κύριο Μαρινάκη".

"Αυτόν να... ταριχεύσουν στον Ολυμπιακό - Αδικαιολόγητη η επίθεση στον Ρέαμπτσιουκ - Ανέστησε τον Χάμες ο Ολυμπιακός"

Τι τον έχετε συμβουλεύσει;

"Να κρατήσει ο,τι φρέσκο υπάρχει. Ελ Αραμπί, Σωκράτης κ.λπ. έχουν κάνει τον κύκλο τους, δεν μπορείς να κρατάς τον Σωκράτη και να φεύγει ο Μανωλάς που είναι νεότερος. Να μην διώξει Μπα και Σισέ αλλά να είναι στόπερ της 4άδας, όχι απαραίτητα βασικοί. Βρήκε καταπληκτικό δεξιό μπακ, είναι αδικαιολόγητοι όσο επιτίθενται στον Ρέαμπτσιουκ - Αν παίζει νορμάλ και όχι 70 ματς, είναι πολύ καλή λύση. Κακώς δεν κράτησαν τον Κούτρη, οι Βρουσάι και Ανδρούτσος μπορούν να είναι μπακ απ του Ροντινέϊ. Στο κέντρο αν δεις ότι μπορεί ο Εμβιλά, τον κρατάς. Τεράστιος Χουάνγκ, πρέπει να ταριχευτεί, και τον Σαμασέκου να κρατησει και να πάρει ένα καλό εξάρι. Μην κάνει το λάθος και φέρει 32άρη που έχουν διώξει από Πρέμιερ Λιγκ. Να φύγει από τη λογική των ονομάτων του αεροδρομίου".

Ένα σχόλιο για το Χάμες;

"Ο Ολυμπιακός το ανέστησε τον Χάμες. Αλλά αυτό ήταν το τοπ του, σαν τον Ελ Καντουρί βγάζει συνεχώς τραυματισμούς. Πρέπει οπωσδηποτε να ξεζουμίσει τον Φορτούνη, δεν θέλει 10άρι γιατί έχει τον Φορτούνη. Ο Μπιέλ είναι καλός, ο Μασούρας να μείνει γιατί ενισχύει και το ελληνικό στοιχείο. Και το αριστερό μπακ, ο Κίτσος να έρθει ως μπακ-απ του Ρέαμπτσιουκ".

Στις άλλες θέσεις;

"Έχει πάρει τεράστιο εξτρέμ, τον Κανός. Έχει και τον Μασουρα, θέλει άλλα δύο εξτρέμ, έχει βρει φλέβα χρυσού με τον Μπακαμπού. Δεν μπορεί να κρατήσει τον Ελ Αραμπί, χρειάζεται να έχει κάτι φρέσκο εκεί. Αλλά αυτοί που θα έρθουν να έχουν παίξει 40 ματς σε αξιόπιστο πρωτάθλημα πέρσι και να μην έχουν τραυματισμού. Αυτό είναι το κριτητρίο".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με... Ποντένσε έψησε Γκατούζο ο Μέντες - "Δώρο" παίκτη από Μπαρτσελόνα - "Πάγο" ΠΑΟΚ σε Ολιβέιρα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags