Facebook Pixel Conference League: Πήγε να... αυτοκτονήσει αλλά πέρασε η Φιορεντίνα - Ανατροπή και πρόκριση Άλκμααρ με εκπληκτικό Παυλίδη (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-20 22:45:00

Πήγε να... αυτοκτονήσει αλλά πέρασε η Φιορεντίνα - Ανατροπή και πρόκριση Άλκμααρ με εκπληκτικό Παυλίδη (vid)

Sportdog Team
Πήγε να... αυτοκτονήσει αλλά πέρασε η Φιορεντίνα - Ανατροπή και πρόκριση Άλκμααρ με εκπληκτικό Παυλίδη (vid)

Η Φιορεντίνα έπαιξε για πολύ ώρα με τη... φωτιά στη ρεβάνς με τη Λεχ Πόζναν για τα προημιτελικά του Europa Conference League και λίγο έλειψε να «καεί» και να κινδυνέψει με ένα ανεπανάληπτο κάζο κι έναν οδυνηρό αποκλεισμό, ενώ η Άλκμααρ κατάφερε με δύο γκολ του Παυλίδη, που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, να στείλει τον αγώνα με την Άντερλεχτ στα πέναλτι, ισοφαρίζοντας το 2-0 του πρώτου αγώνα, και πήρε την πρόκριση επικρατώντας με 4-1 στην διαδικασία των πέναλτι.

Conference League: Η Φιορεντίνα έπαιξε για πολύ ώρα με τη... φωτιά στη ρεβάνς με τη Λεχ Πόζναν για τα προημιτελικά του Europa Conference League και λίγο έλειψε να «καεί» και να κινδυνέψει με ένα ανεπανάληπτο κάζο κι έναν οδυνηρό αποκλεισμό. Την κατάλληλη στιγμή, όμως λειτούργησαν «πυροσβεστικά» οι Ρικάρντο Σοτίλ και Γκαετάνο Καστροβίλι και «λύτρωσαν» τους «βιόλα», δίνοντάς τους το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά της διοργάνωσης παρά την ήττα τους με 2-3 στο «Artemio Franchi».

Ούσα άκρως... εφησυχασμένη απ' το εμφατικό 4-1 με το οποίο είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα στο Πόζναν, η Φιορεντίνα εμφανίστηκε πολύ «μπλαζέ» στο δεύτερο παιχνίδι με τους Πολωνούς. Δεν... θορυβήθηκε απ' το γρήγορο γκολ του Σόουζα στο 9ο λεπτό, όμως τα «χρειάστηκε» για τα καλά στο δεύτερο 45λεπτο, όταν η Λεχ με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά (65' πέναλτι Βέλντε, 69' Σόμπιεχ) έφερε το ζευγάρι σε απόλυτη ισορροπία.

Με το 0-3 να φέρνει την παράταση προ των πυλών, η ιταλική ομάδα άρχισε να ανεβάζει «στροφές» μετά το 70' και δικαιώθηκε στο 78' με το υπέροχο γκολ του Σοτίλ (πλασέ στην κίνηση πριν σκάσει η μπάλα στο χορτάρι) και με το τέρμα του Καστροβίλι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων που σφράγισαν την πρόκριση της Φιορεντίνα.

Με νοοτροπία νικητή και μαχητικό πνεύμα ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, η Αλκμάαρ κατάφερε να «γυρίσει» το σε βάρος της 2-0 απέναντι στην Άντερλεχτ στη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Europa Conference League κι αφού οδήγησε τον αγώνα στην παράταση και στα πέναλτι με τα τέρματα του Βαγγέλη Παυλίδη (22 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις), «σφράγισε» μία μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά, χάρις στις δύο επεμβάσεις του Μάθιου Ράιαν στη «ρώσικη ρουλέτα» από τα 11 βήματα.

Η ΑΖ ήταν καταιγιστική απ' τα πρώτα λεπτά στη ρεβάνς του «AFAS Stadion» και πριν προλάβει να συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα είχε φέρει ήδη το ζευγάρι σε απόλυτη ισορροπία χάρις στα γκολ του διεθνούς Έλληνα επιθετικού. Στο 5ο λεπτό ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε Ο Οντγκάαρντ και στο 14ο με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0.

Η Αλκμάαρ έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο για να πάρει σκορ πρόκρισης, όμως στο ημίχρονο «έχασε» με τραυματισμό και τον Παυλίδη (είχε δει και την κίτρινη στο 40'), ο οποίος υπέστη διάστρεμμα και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Παρόλα αυτά συνέχισε να είναι πιο επιθετική και έφτασε μία... ανάσα απ' το 3-0 στο 84΄, όμως το πλασέ του Κέρκεζ αποκρούστηκε απ' το δεξί δοκάρι.

Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα και στη διαδικασία των πέναλτι «μίλησε» ο Μάθιου Ράιαν. Ο διεθνής Αυστραλός γκολκίπερ απέκρουσε τις εκτελέσεις των Φερτόνγκεν και Σαρντέλα, την ώρα που οι συμπαίκτες του ήταν απόλυτα εύστοχοι, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 και δίνοντας στη βελγική ομάδα τη μεγαλύτερη πρόκριση της Ιστορίας της.

 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags