Facebook Pixel Μάρκο Λιβάγια: Εκτόξευση για Λιβάγια - "Βουίζει" η Κροατία για μεγάλη μεταγραφή - "Καίγονται" να τον φέρουν Ελλάδα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-23 16:00:00

Εκτόξευση για Λιβάγια - "Βουίζει" η Κροατία για μεγάλη μεταγραφή - "Καίγονται" να τον φέρουν Ελλάδα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Εκτόξευση για Λιβάγια - "Βουίζει" η Κροατία για μεγάλη μεταγραφή - "Καίγονται" να τον φέρουν Ελλάδα!

Συνεχίζει να τα "σπάει" ο Κροάτης φορ, MVP και γκολτζής! Θα μπορούσε όμως, θεωρητικά, ν' απασχολούσε και τους μεγάλους της Ελλάδας; Η απάντηση στο ρεπορτάζ του Sportdog που ακολουθεί.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (2021, 2022), ο Μάρκο Λιβάγια αναδείχθηκε στις αρχές του 2023 κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κροατικού πρωταθλήματος. Από την ημέρα που πήγε με μεταγραφή ως ελεύθερος από την ΑΕΚ στην Χάιντουκ, η ομάδα του Σπλιτ άλλαξε θεαματικά προς το καλύτερο. 

Ο Μάρκο Λιβάγια είναι μακράν του δευτέρου ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος στην Κροατία και αυτό, πλέον, το αποδέχονται όλοι ανοιχτά. Ο πρώην επιθετικός της Ένωσης ανακηρύχθηκε λοιπόν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν κορυφαίος παίκτης της χώρας, ένα έπαθλο που απονέμουν με την ψήφο τους οι αρχηγοί των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.

Βέβαια, φέτος, αυτό δεν συνδυάζεται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Χάιντουκ. Η ομάδα του Λιβάγια είναι στη δεύτερη θέση, έχοντας ουσιαστικά χάσει τη μάχη για τον τίτλο, καθώς βρίσκεται στο μη ανατρέψιμο -12 από την πρωτοπόρο Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας του Σπλιτ, πάντως, δεν έχει εμποδίσει τον Κροάτη πρώην άσο της ΑΕΚ να πετύχει 19 γκολ (πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος) και να μοιράσει 13 ασίστ σε 34 συνολικά συμμετοχές (πρώτος και σε ασίστ σε όλη τη λίγκα).

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή αξία του Μάρκο Λιβάγια έχει εκτοξευτεί τα δύο τελευταία χρόνια στα 8 εκατ. ευρώ, ενώ στην Ένωση είχε φτάσει μαξ στα 4,5 εκατ. ευρώ! Όλα αυτά, έχουν βάλει τον 29χρονο επιθετικό ψηλά στη λίστα αρκετών ομάδων της Ευρώπης. Η Γαλατάσαραϊ και η Κόνιασπορ τον τσεκάρουν σταθερά από πέρσι το καλοκαίρι κιόλας, ενώ και στην Ιταλία το όνομά του έχει μπόλικη πέραση. Θα μπορούσε όμως, θεωρητικά, ν' απασχολούσε και τις ελληνικές ομάδες;

Είμαστε σε θέση να σας πούμε με σιγουριά, ότι οι μεγάλες ομάδες της Super League θα έκαναν πως και πως για να υπέγραφαν τον Μάρκο Λιβάγια! Μιλάμε για ποδοσφαιριστή που όχι μόνο διάγει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, αλλά ξέρει πολύ καλά την πραγματικότητα στην Ελλάδα και την Super League. Τρία χρόνια έμεινε, άλλωστε, με τα Κιτρινόμαυρα στα μέρη μας. Δεν τα λες και λίγα. Ωστόσο, το πρόβλημα εδώ είναι καθαρά οικονομικό, αφού δύσκολα ελληνικός σύλλογος θα μπορούσε να ικανοποιήσει τα "θέλω" της Χάιντουκ, με την οποία ο Λιβάγια δεσμεύεται με ισχυρό συμβόλαιο μέχρι το 2027. Για να έλεγαν το "ναι" οι Κροάτες σε οποιαδήποτε πρόταση, θα έπρεπε να λάβουν στα γραφεία τους προσφορά άνω των 8 εκατ. ευρώ, ενδεχομένως και πάνω των 10 εκατομμυρίων!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με 650.000, βασικός και… λόγω Μπριζουέλα έρχεται ΑΕΚ ο Οτσόα - Τάσεις φυγής από ακριβοπληρωμένο άσο!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags