ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Πόσο πιο ηχηρή δήλωση να κάνει για το πρωτάθλημα; Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να ισοφαρίζεται από τον ΠΑΟΚ στο 85', όμως με πέναλτι που κέρδισε ο Ιωαννίδης και μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, το Τριφύλλι άλωσε και την Τούμπα με το τελικό υπέρ του 2-1!

Το ματς

Με πολύ καλό ρυθμό ξεκίνησε το ντέρμπι στην Τούμπα και τον ΠΑΟΚ να απειλεί μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο Κωνσταντέλιας έκανε το γύρισμα για τον Ζίβκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Σέρβος δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να εκτελέσει με προβολή. 

Στο 11' ο Παναθηναϊκός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μπερνάρ έβγαλε σε καθαρό τετ α τετ τον Σπόραρ, με τον Σλοβένο μόνος απέναντι στον Κοτάρσκι να αστοχεί οριακά! Στο 15' ήρθε η σειρά του Δικεφάλου να αγγίξει το γκολ, όταν ο Ζίβκοβιτς ξανά από τη μικρή περιοχή έκανε το γυριστό, αλλά το "τείχος" Μπρινιόλι έσωσε την εστία των Πράσινων από βέβαιη παραβίαση.

Η μεγάλη όμως στιγμή του Τριφυλλιού ήρθε στο 38ο λεπτό. Από φανταστική μεγάλη μπαλιά του Μάγκνουσον και σέντρα του Χουάνκαρ, ο Σπόραρ μέσα στην περιοχή έστρωσε την μπάλα στον Μπερνάρ, ο οποίος με ΑΠΙΘΑΝΟ τεχνικό πλασέ άφησε... άγαλμα τον Κοτάρσκι για το 0-1! Στο 43' ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει άμεσα με το δοκάρι του Αουγκούστο σε "κεραυνό" που εξαπέλυσε ο Βραζιλιάνος από μακριά, με το ημίχρονο έτσι να τελειώνει έχοντας τους φιλοξενούμενους σε θέση ισχύος.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο χορτάρι με μία αλλαγή. Συγκεκριμένα ο Βιεϊρίνια αντικατέστησε τον Λύρατζη στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Σπόραρ για τον Παναθηναϊκό έχασε νέα τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει, όταν ο Σάντσες αυτή τη φορά τον έβγαλε στο τετ-α-τετ στο 48', με τον Σλοβένο να τελειώνει τη φάση αλλά τον Κοτάρσκι να διώχνει σωτήρια με τα πόδια!

Στο 54' ήταν η σειρά των Ασπρόμαυρων να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, όταν το σουτ του Ζίβκοβιτς μπλόκαρε σταθερά ο Μπρινιόλι, όντας σε σωστή θέση τοποθετημένος.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν όλα τα "χαρτιά" τους με φουλ επίθεση, βρίσκοντας τελικά τη λύτρωση στο 85'. Από φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι στον Αουγκούστο, ο οποίος έπιασε ένα "ξερό" σουτ βρίσκοντας δίχτυα για το 1-1!

Στο 89' με τη χρήση του VAR ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι με τον Ιωαννίδη. Την εκτέλεση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ανέλαβε ο ίδιος ο Έλληνας επιθετικός, διαμορφώνοντας με απίστευτο χτύπημα το 1-2 στην Τούμπα! Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ κέρδισε κι αυτός πέναλτι, αλλά η απόφαση πάρθηκε πίσω μέσω VAR, καθώς στην αρχή της φάσης ο Μπράντον Τόμας ήταν σε θέση οφσάιντ. Το ματς έγινε κανονικό... ροντέο, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει έπειτα από 16 λεπτά καθυστερήσεων και αφόρητης πίεσης θριαμβευτής από τη Θεσσαλονίκη!

Οι ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (46' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κάργας, Σοάρες (73' Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Ντάντας (68' Σβαμπ), Κωνσταντέλιας (83' Μπίσεσβαρ), Τάισον, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (73' Τόμας).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Mπρινιόλι, Σάντσες (59' Κώτσιρας), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Τσέριν (81' Κλεϊνχέισλερ), Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Παλάσιος (59' Μαντσίνι), Μπερνάρ (82' Βέρμπιτς), Σπόραρ (70' Ιωαννίδης).