Facebook Pixel Δεν "Μασα" ούτε στον Πειραιά! Τριάρα της ΑΕΚ στον Ολυμπιακό που φωνάζει για διαιτησία (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-23 22:58:00

Δεν "Μασα" ούτε στον Πειραιά! Τριάρα της ΑΕΚ στον Ολυμπιακό που φωνάζει για διαιτησία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δεν "Μασα" ούτε στον Πειραιά! Τριάρα της ΑΕΚ στον Ολυμπιακό που φωνάζει για διαιτησία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 3-1 των "ερυθρόλευκων" στο Καραϊσκάκη και παρέμεινε σε πρωταθληματική τροχιά και την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Ήταν καλύτερη, προηγήθηκε στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο αποσυντονίστηκε, με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί και να καταστρέψει την εικόνα της. Κατάφερε όμως να επικρατήσει και να διατηρηθεί σε πρωταθληματική τροχιά. Η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση με 72 βαθμούς μαζί με τον Παναθηναϊκό, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» που φωνάζουν για τη διαιτησία του Μάσα έχασαν και άλλο έδαφος, αφού παρέμειναν τρίτοι με 63.

Ο Γκατσίνοβιτς άνοιξε το σκορ για την Ένωση, οι Πειραιώτες ισοφάρισαν με τον Μπακαμπού, οι «κιτρινόμαυροι» όμως επανέκτησαν το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκαρσία, για το οποίο διαμαρτύρονται οι «ερυθρόλευκοι», όπως και για φάουλ του Άμραμπατ στον Ρέαμπτσιουκ, πριν το τρίτο γκολ που σημείωσε ο Μάνταλος.

Την επόμενη αγωνιστική, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από τον Άρη.

Φουλ επίθεση από Ανιγκό και Αλμέιδα

Ο Ζοσέ Ανιγκό έδωσε φανέλα βασικού στον Ματιέ Βαλμπουενά, ξεκινώντας μαζί τρία 10άρια, καθώς δίπλα στον Γάλλο, τοποθέτησε Φορτούνη και Μπιέλ, ενώ στα στόπερ επέλεξε δίδυμο ξανά τους Σισέ και Μπα. Ο Πασχαλάκης ήταν ο τερματοφύλακας, με τους Ροντινέι, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Ο Εμβιλά με τον Χουάνγκ βρέθηκαν στα χαφ, με τους Μπιελ, Βαλμπουενά και Φορτούνη μπροστά τους, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Σεντρίκ Μπακαμπού.

Με επιθετικό δίδυμο Τσούμπερ-Γκαρσία, κάτι που αναμενόταν, αλλά με Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, αφήνοντας εκτός αρχικού σχήματος, παρέταξε την 11άδα ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός τοποθέτησε τον Αθανασιάδη στην εστία, με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, στην άμυνα. Στο κέντρο ανασταλτικός μέσος ήταν ο Σιμάνσκι, με τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά και τον Ελίασον στα δεξιά. Ο Πινέδα αγωνίστηκε στην κορυφή του ρόμβου, με τον Τσούμπερ και τον Γκαρσία να αποτελούν το δίδυμο της επίθεσης.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι (84’ Ανδρούτσος), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιελ (51’ Βρουσάι), Βαλμπουενά (51’ Μασούρας), Φορτούνης (84’ Κασάμι), Μπακαμπού (77’ Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70’ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (84’ Φερνάντες), Πινέδα (89’ Γαλανόπουλος), Ελίασον (70’ Άμραμπατ), Τσούμπερ (87’ Μάνταλος), Γκαρσία

Γκολάρα Γκατσίνοβιτς με αφιέρωση στον Αραούχο

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά στο ξεκίνημά του! Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά και πίεσε ψηλά, δημιουργώντας πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, με φοβερές συνεργασίες όλης της μπροστινής της γραμμής. Στο 3’ Τσούμπερ και Πινέδα συνδυάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Γκαρσία, το πλασέ του οποίου ήταν άστοχο υπό την πίεση του Σισέ. Στο ίδιο χρονικό σημείο όμως ήρθε άλλη μία πολύ σημαντική φάση. Ύστερα από σέντρα του Χατζισαφί, ο Ελίασον έπιασε με τη μία πλασέ, αλλά τα αντανακλαστικά του Πασχαλάκη λειτούργησαν άψογα, πραγματοποιώντας φοβερή επέμβαση. Και ενώ όλα έδειχναν, ότι ο Ολυμπιακός ισορροπούσε και ανέκοπτε τον φρενήρη ρυθμό των φιλοξενούμενων, βγάζοντας τη μπάλα στο άλλο μισό του γηπέδου, ήρθε το γκολ των «κιτρινόμαυρων».

Και αυτό ήταν προϊόν συνεργασίας, όπως οι φάσεις που απείλησαν προηγουμένως. Στο 7’ Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς έπαιξαν το 1-2, με τον Σέρβο να εκτελεί τον Πασχαλάκη με υποδειγματικό τρόπο για το 0-1. Μάλιστα ο σκόρερ της ΑΕΚ αφιέρωσε το τέρμα στον Σέρχιο Αραούχο, επιδεικνύοντας φανέλα του Αργεντινού αρχηγού της ομάδας, ο οποίος στάθηκε άτυχος, αφού τραυματίστηκε στο γόνατο και μπήκε στο χειρουργείο, χάνοντας το υπόλοιπο της χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε επηρεασμένος. Γιατί έδειχνε αδύναμος να αντιδράσει. Για αρκετή ώρα δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Αθανασιάδη και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ένα μπάσιμο του Ρόντινεϊ στο 19’ ανακόπηκε με κλοπή της μπάλας από τον Γκατσίνοβιτς, δείχνοντας σε μεγάλο βαθμό πόσο αποπροσανατολισμένο ήταν το παιχνίδι των γηπεδούχων, τους οποίους οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν στο μισό γήπεδο.

Στο 21’ η ΑΕΚ λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ύστερα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τους «κιτρινόμαυρους», η μπάλα στρώθηκε στον Πινέδα, εκτός περιοχής, ο Μεξικανός έπιασε ένα σουτ κεραυνό, η μπάλα χτύπησε στον Ρέαμπτσιουκ, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Στο 24’ μία επέλαση του Τσούμπερ στην περιοχή, ύστερα από καταπληκτική μπαλιά του Πινέδα, δημιούργησε κίνδυνο από αριστερά, αλλά η παράλληλη μπαλιά του δεν είχε αποδέκτη κάποιον συμπαίκτη του.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ελβετός έχασε μοναδική στιγμή να σκοράρει! Ύστερα από συνεργασία Γκατσίνοβιτς-Γκαρσία ο τελευταίος έδωσε μέσα στην περιοχή για τον Τσούμπερ το σουτ του οποίου έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 28’ η ΑΕΚ έχασε άλλη ακόμα καλή ευκαιρία. Ύστερα από γέμισμα του Σιμάνσκι, ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός που για αρκετή ώρα ήταν κλεισμένος πίσω βγήκε μπροστά με αξιώσεις! Η σέντρα του Βαλμπουενά όμως εξουδετερώθηκε από τον Χατζισαφί που ήταν πανταχού παρών.

Ισοφάριση με κεφαλιά Μπακαμπού

Στο δεύτερο μέρος οι αλλαγές του Μασούρα και του Βρουσάι, έκαναν πιο μαχητικό και διεκδικητικό τον Ολυμπιακό! Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά με διάθεση να εκβιάσουν το λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, η οποία ήταν αλάνθαστη για 53 λεπτά. Στο 54’ όμως, ύστερα από πολιορκία των «ερυθρόλευκων», η υπερβολική σιγουριά του Πινέδα που αντί να διώξει έκανε ντρίπλες στην περιοχή στοίχισε στους φιλοξενούμενους!

Η μπάλα γύρισε στον Αθανασιάδη από Ρότα που με μια στραβοκλωτσιά έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να συνεχίσει τη φάση, Φορτούνης και Μασούρας πρόλαβαν τη μπάλα πριν βγει εκτός γηπέδου, ο τελευταίος σέντραρε από δεξιά, ο Βίντα δεν πήδηξε στο σωστό τάιμινγκ, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ παρέμεινε καρφωμένος στη γραμμή του και ο Μπακαμπού με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Η χρονική συγκυρία ήταν πλέον με το πλευρό των παικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ενέργεια που τους έδινε η ισοφάριση και η αφύπνιση του κόσμου. Η άμυνα της ΑΕΚ πέρασε δύσκολες στιγμές στη συνέχεια, επειδή τα είχε χαμένα και κατάφερε να κάνει επικίνδυνη κάθε γέμισμα των «ερυθρόλευκων» προς την περιοχή.

Επαναφορά με πέναλτι Γκαρσία και γκολάρα Μάνταλου

Το παιχνίδι έγινε όμως περισσότερο δυναμικό παρά τεχνικό. Σε αυτό συνετέλεσαν και τα πολλά νεύρα από πλευράς γηπεδούχων που έτσι και αλλιώς δεν είχαν τρόπο να δημιουργήσουν οργανωμένες ενέργειες και προσπαθούσαν με την ένταση να αποσυντονίσουν τους «κιτρινόμαυρους». Και ως ένα σημείο τα κατάφεραν.

Διατήρησαν όμως την ψυχραιμία τους, έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές από τον Αλμέιδα και προσπάθησαν να βάλουν τη μπάλα κάτω και με συνδυασμούς να δημιουργήσουν προσβάσεις προς την εστία του Πασχαλάκη, σε ένα χρονικό σημείο που είδαμε ακόμα και τα στόπερ της ανεβαίνουν. Σε μία τέτοια φάση η προώθηση του Βίντα έφερε ένα πέναλτι στο 80’, με τον Γκαρσία να ευστοχεί από τα 11 βήματα, επαναφέροντας το προβάδισμα για τους «κιτρινόμαυρους».

Η ΑΕΚ δεν επαναπαύτηκε με το 1-2 και κυνήγησε τρίτο γκολ! Και τα κατάφερε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Άμραμπατ έκλεψε από τον Ρέαμπτσουκ, ο Μάνταλος απέφυγε υπέροχα τον Μπα και με άψογο τελείωμα έγραψε το 1-3, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σοβαρά επεισόδια, καθώς υπήρξε είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και χρήση χημικών απ΄την Αστυνομία.

Τα σφυρίγματα

Στο 13' οι γηπεδούχοι φώναξαν, για ένα πέσιμο του Μπακαμπού στην περιοχή, δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι ύποπτο στη φάση.

Στο 82’ ο Μάσα έδωσε πέναλτι για πτώση του Βίντα, ύστερα από μαρκάρισμα του Ρέαμπτσιουκ. Οι «ερυθρόλευκοι» φώναξαν στον Ιταλό διαιτητή να ελέγξει τη φάση, εκείνος όμως επέμεινε στην απόφασή του.

90’+1’ Ο Ολυμπιακός φώναξε για φάουλ του Άμραμπατ στον Ρέαμπτσουκ στη φάση που προηγήθηκε του τρίτου γκολ της ΑΕΚ από τον Μάνταλο.

Κίτρινες: Ροντινέι (41’), Φορτούνης (66’) - Σιμάνσκι (40’), Πινέδα (43’)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags