Facebook Pixel ΑΕΚ: Μεγάλο σχόλιο Ηλία Τομαρά για Μάνταλο! Απόδοση ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης!
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-26 00:29:00

Μεγάλο σχόλιο Ηλία Τομαρά για Μάνταλο! Απόδοση ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης!

του Κιτρινόμαυρου
Μεγάλο σχόλιο Ηλία Τομαρά για Μάνταλο! Απόδοση ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης!

Το μαγικό γκολ που πέτυχε στο «Καραϊσκάκη» αποκαταστάθηκαν κάποιες αδικίες.

Είναι λυτρωτικό να διορθώνεται μπροστά στα μάτια σου μια αδικία. Νιώθεις μια συγκίνηση, μια άγρια χαρά γιατί επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Του Ηλία Τομαρά, aek365.com

Ήταν 17 Μαΐου 2022 όταν ο Πέτρος Μάνταλος βγήκε αυθόρμητα στην κάμερα για να αναλάβει ευθύνες που δεν του αναλογούσαν. Έδειχνε ηττημένος, ένας άνθρωπος που είχε όλο το βάρος του… κόσμου στις πλάτες του. Τα προηγούμενα χρόνια ο Μάνταλος κλήθηκε να ηγηθεί μιας ομάδας η οποία αδυνατούσε να ανταποκριθεί στα όσα απαιτεί το όνομα και η ιστορία της. Είχε τον ρόλο του αρχηγού σε έναν προβληματικό οργανισμό και ως αρχηγός υπέστη την απόλυτη ισοπέδωση.

Πράγματι πολλές εμφανίσεις του δεν ήταν καλές, πράγματι σε παιχνίδια που η ΑΕΚ είχε ανάγκη από μια σπίθα δεν μπόρεσε να της την προσφέρει. Αυτό δεν τον έκανε όμως ούτε άμπαλο, ούτε αιτία όλων των δεινών. Ο Μάνταλος βυθίστηκε, ίσως περισσότερο από κάθε άλλον, μέσα στη θάλασσα των προβλημάτων της ομάδας.

Αυτός που βλέπουμε φέτος δεν είναι διαφορετικός παίκτης ούτε διαφορετικός άνθρωπος. Δεν μεταμορφώθηκε ο Μάνταλος, μεταμορφώθηκε η ΑΕΚ και του πήρε το ασήκωτο βάρος από την πλάτη. Το μαγικό γκολ που πέτυχε στο «Καραϊσκάκη» απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Η ΑΕΚ που ονειρεύεται ο κόσμος με έναν αστερίσκο

Γενικότερα η ΑΕΚ στο Φάληρο έκανε ένα απολύτως επιβλητικό πρώτο ημίχρονο. Αν μάλιστα δεν είχε απέναντι της τον εξαιρετικό (πάλι) Πασχαλάκη θα πήγαινε στα αποδυτήρια με δύο γκολ. Ήταν η ΑΕΚ που ονειρεύεται ο κόσμος της. Από την άλλη ο τρόπος που μπήκε στο δεύτερο μέρος υπενθύμισε πως αυτή η εξαιρετική ομάδα έχει ένα τρωτό σημείο. Για λίγα λεπτά έχασε τη συγκέντρωση της και δέχθηκε γκολ από μια ομάδα η οποία ουσιαστικά δεν κατάφερε να απειλήσει πριν και μετά το 1-1. Η χαώδης αντίδραση στο τέρμα του Μπακαμπού έδωσε ελπίδες σε έναν Ολυμπιακό ο οποίος υστερούσε στα πάντα μέσα στο χορτάρι.

Με δεδομένο ότι πλέον το πρωτάθλημα έγινε οριστικά κούρσα για δύο η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να δεχθεί πάλι τέτοιο γκολ. Απέναντι της βρίσκεται ένας αντίπαλος ο οποίος αποδεικνύει σε κάθε ματς ότι εκμεταλλεύεται το παραμικρό που θα του δοθεί. Ένας αντίπαλος που σπανίως κάνει δώρα και όταν προηγηθεί έχει τον τρόπο να σπάσει τον ρυθμό και καταστρέψει το παιχνίδι.

Πέντε μάχες έμειναν και τίποτα δεν θα χαριστεί στην ΑΕΚ. Θα το κερδίσει μόνο χάρη σε αυτή την ποδοσφαιρική οικογένεια που έχτισε ο Ματίας Αλμέιδα.+

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags