Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Οργανωμένοι ΠΑΟΚ για τη δίκη Άλκη: "Επιλεκτική απονομή δικαιοσύνης - Υποκρισία στον οπαδικό χώρο"
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-26 13:21:00

Οργανωμένοι ΠΑΟΚ για τη δίκη Άλκη: "Επιλεκτική απονομή δικαιοσύνης - Υποκρισία στον οπαδικό χώρο"

Sportdog Team
Οργανωμένοι ΠΑΟΚ για τη δίκη Άλκη: "Επιλεκτική απονομή δικαιοσύνης - Υποκρισία στον οπαδικό χώρο"

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση, οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ πήραν θέση με αφορμή τα τεκταινόμενα στη δίκη του Άλκη Καμπανού.

Στην ανακοίνωση οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για επιλεκτική απονομή δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι δεν έχουν παρουσιαστεί όλα τα στοιχεία για την εν λόγω υπόθεση, ενώ κάνουν λόγο για υποκρισία στον οπαδικό χώρο, αλλά και στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Αναλυτικά:

"Το δημοκρατικό πολίτευμα, θεωρητικά, οφείλει να ευνοεί την ελευθερία, να καλλιεργεί την ισότητα και να διασφαλίζει τη δικαιοσύνη, η οποία είναι και βασικός πυλώνας της δημοκρατίας. Παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή όλα τα γεγονότα γύρω από την υπόθεση του αδικοχαμένου Άλκη και της πολύκροτης δίκης που διεξάγεται επί περίπου τρεις μήνες, έχουμε αρκετές ενστάσεις σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές αλλά και με την κάλυψη των γεγονότων από τον Τύπο. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η επιλεκτική απονομή δικαιοσύνης δεν μπορεί να επιλύσει κανένα πρόβλημα, αλλα μοιραία να οδηγήσει σε έναν νέο και μεγαλύτερο κύκλο βίας.

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ έχει στο παρελθόν θρηνήσει δικά της παιδιά, θύματα στυγερών εγκλημάτων, και έχει ζήσει οικογενειακές τραγωδίες τις οποίες ποτέ κανένας δεν ανέδειξε. Από αυτήν τη σκοπιά, καταλαβαίνουμε απόλυτα τον πόνο των οικείων του Άλκη οι οποίοι με αξιοπρέπεια έχουν σταθεί ως σήμερα και συμμεριζόμαστε την απαίτησή τους για απονομή δικαιοσύνης. Αυτό όμως σημαίνει πως πρέπει να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και να διεξαχθεί μια δίκαιη δίκη. Σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε δημόσια να ζητήσουμε από τις δικαστικές αρχές να κλείσουν τα μάτια (όπως οφείλουν να κάνουν) και να μην υποκύψουν στις γνωστές πιέσεις και εκφοβισμούς, που επιζητούν άκριτα και χωρίς κανένα νομικό υπόβαθρο την καταδίκη σε ισόβια και των 12 κατηγορούμενων.

Θα θέλαμε απλά να υπενθυμίσουμε την τραγική διαπόμπευση σε βαθμό ανθρωποφαγίας που υπέστησαν οι οικογένειες όλων των κατηγορούμενων με τη δημοσίευση προσωπικών τους στοιχείων, φωτογραφιών και καταθέσεων από το σύνολο των ΜΜΕ, τα οποία τους βάφτισαν άκριτα όλους ένοχους χωρίς να έχει ολοκληρωθεί καν η προανάκριση.

Αντιλαμβανόμαστε πως αυτό κατά κύριο λόγο ήταν ένα τέχνασμα για την αποσυμπίεση της έντασης που προκλήθηκε στην κοινωνία και ίσως από πίσω να έχει πολιτικές προεκτάσεις. Σε εποχές που παιδοβιαστές, έμποροι ναρκωτικών και άλλοι εγκληματίες αφήνονται ελεύθεροι, με αποτέλεσμα το κύρος της δικαιοσύνης να πλήττεται ανεπανόρθωτα, ίσως αυτή η υπόθεση να αποτέλεσε χρυσή ευκαιρία για την πρόσκαιρη αποσυμπίεση της ελληνικής κοινωνίας. Πώς όμως βάσει αυτού μπορεί να γίνει εφικτή η απονομή πραγματικής δικαιοσύνης; Το ερώτημα ρητορικό, γιατί αυτό που επετεύχθη πραγματικά ήταν η στοχοποίηση των κατηγορούμενων και των οικογενειών τους, αλλά και ολόκληρου του κόσμου του ΠΑΟΚ, από μια κοινωνία που απλά δεν θέλει να δει το είδωλό της στον καθρέφτη.

Σχετικά με την υπόθεση, αξίζει να αναφερθεί η ελλιπής και ρηχή έρευνα της αστυνομίας η οποία βιάστηκε άρον άρον να κλείσει την υπόθεση αλλά και η μη σύνδεση σοβαρών στοιχείων με τη δικογραφία. Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά το μαχαίρι που βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος και από τα αποτυπώματά ταυτοποιήθηκε ότι ανήκε σε οπαδό του Άρη, αλλά αυτός ποτέ δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, όπως και για τα διάφορα φονικά όπλα που βρίσκονταν μέρες μετά κρυμμένα στα πέριξ, στην πλευρά που ήταν δηλαδή μαζεμένοι οι οπαδοί του Άρη κατά το μοιραίο βράδυ. Εάν η κοινή γνώμη γνώριζε για τα ευρήματα αυτά από την αρχή ως όφειλε, δεν θα ήταν και διαφορετική η στάση της για το πως φτάσαμε ως εκεί;

Αναφορικά με το συνήγορο κατηγορίας , το δικηγόρο δηλαδή που κατά καιρούς έχει αναλάβει τις πιο απεχθείς για την ελληνική κοινωνία υποθέσεις και έχει ασκηθεί κατ’ επανάληψη πειθαρχική δίωξη εις βάρος του από τον ίδιο το δικηγορικό σύλλογο, δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε παραπάνω από αυτά που έχει στο μυαλό του το υγιές μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Ο δικηγόρος του αστυνομικού που αφαίρεσε τη ζωή του νεαρού Ρομά πριν λίγους μόλις μήνες, αυτός που δέχτηκε να αναλάβει το δολοφόνο του Γρηγορόπουλου και τον κατηγορούμενο για παιδεραστία κατ’ εξακολούθηση Λιγνάδη, προσβάλλοντας δημόσια με αισχρό τρόπο τα ίδια ίδια τα θύματα (κάποια από τα οποία δεν είναι καν εν ζωή) «προσφέρθηκε» να αναλάβει αυτήν την υπόθεση. Σκοπός του δεν ήταν κανένας άλλος από το να βλαψει τον ίδιο τον ΠΑΟΚ και τον Πρόεδρό του πετώντας λάσπη επιδεικνύοντας άσχετες φωτογραφίες και λέγοντας ασυναρτησίες με σκοπό να προκαλέσει τα συναισθήματα της κοινής γνώμης. Η ερώτησή μας προς αυτόν, για το εάν για την πρόσφατη συμπλοκή των Ιωαννίνων μεταξύ οπαδών της τοπικής ομάδας και του Ολυμπιακού – μια παρόμοια τραγωδία δηλάδή από την οποία κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του ακόμα ένας άνθυρωπος – φταίει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, μάλλον θα ήταν αφελής. Γιατί έχει ήδη επιλέξει πλευρά και είναι συνήγορος υπεράσπισης.

Στον ελληνικό οπαδικό χώρο είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια επικρατεί η υποκρισία. Δεν θα μπορούσε από αυτό το πλαίσιο να αποτελεί εξαίρεση η υπόθεση του Άλκη. Οι οπαδοί, κυρίως των μεγαλύτερων ομάδων μίλησαν για δολοφόνους, για οπαδικούς στρατούς και για αποβράσματα, μην έχοντας καν την ευθιξία να κοιταχτούν πρώτα μεταξύ τους και να ρωτήσουν ο ένας τον άλλον τι ρόλο έπαιζαν μέχρι και εκείνη την ημέρα. Ύστερα, έπειτα από ένα ήρεμο διάλειμμα λίγων μηνών όλα συνεχίζονται σταδιακά από εκεί που τα άφησε ο καθένας.

Οι «φίλοι του Άλκη», αυτοί που από τη μια «θρηνούν» έξω από τα δικαστήρια φωνάζοντας «Πουτ@@@ς γιοί Μωαμεθανοί» και τρομοκρατούν μητέρες και μάρτυρες υπεράσπισης, εντός της αίθουσας του δικαστηρίου μπροστά στο Προεδρείο, και με την προκλητική ανοχή της Αστυνομίας, επανέφεραν τα τσεκούρια και τα δρεπάνια τους στη γειτονιά τους, περιμένοντας το επόμενό τους θύμα. Οι Αθηναίοι οπαδοί που συγκλονίστηκαν, βασανίζουν ανήλικους μπροστά στις κάμερες των κινητών τους και φυσικά κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Είναι οι ίδιοι που σφάζονται ξανά καθημερινά στις γειτονιές Αθήνας και Πειραιά, και αποκαλούσαν λίγες ημέρες πριν ένα παιδί που χαροπάλευε «βλάχο» με πανό στο γήπεδο. Οι οπαδοί μικρότερων ομάδων κάνοντας γης μαδιάμ πλατείες στις οποίες την ίδια ημέρα έκαναν βόλτες γονείς με παιδιά. Και η ζωή συνεχίζεται.

Εμείς, ως φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, αναλάβαμε την ευθύνη που μας αναλογεί για όσα τραγικά έγιναν. Για το ότι ένα παιδί δεν γυρίζει στο σπίτι του λόγω μιας στείρας οπαδικής βίας, ενός κύκλου στον οποίον συμμετείχαμε. Για τους γονείς του που ποτέ δεν θα συνέλθουν και θα μείνουν μια ζωή να αναρωτιούνται το γιατί. Και για τις 12 οικογένειες που διαπομπεύτηκαν, ξεφτιλίστηκαν και κομματιάστηκαν.

Εμείς ξέρουμε τι κάναμε, τι δεν κάναμε και πόσο φταίμε. Οι υπόλοιποι – οπαδοί, δημοσιογράφοι και αυτόκλητοι δημόσιοι κατήγοροι – καλό θα είναι να σκύψετε το κεφάλι και να αναλογιστείτε τα ίδια, αλλιώς πιθανόν να πνιγείτε κάποια στιγμή από την ίδια σας την υποκρισία.

Μετά Τιμής,
Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καίει" μεγάλο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου, θυμίζει Μαρτίνς με Φορτούνη - Κόουλμαν vs Στοίλοφ για Άρη

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags