Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άλφρεντ Σρέντερ: "Στροφή 180° στον Ολυμπιακό - Χρειάζεται δύο χρόνια ο Σρέντερ - Πειράματα και σύγχρονο ποδόσφαιρο"
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-27 17:15:00

"Στροφή 180° στον Ολυμπιακό - Χρειάζεται δύο χρόνια ο Σρέντερ - Πειράματα και σύγχρονο ποδόσφαιρο"

του Γιώργου Κτενά
"Στροφή 180° στον Ολυμπιακό - Χρειάζεται δύο χρόνια ο Σρέντερ - Πειράματα και σύγχρονο ποδόσφαιρο"

Πώς παίζει ο Ολλανδός και γιατί απέτυχε μέχρι τώρα! Ποιο είναι το βιογραφικό του που έκανε "κλικ" στους Πειραιώτες, οι ποδοσφαιρικές του αρχές και η ευκολία του να προσαρμόζεται σε διάφορα ρόστερ και ο μεγάλος... κίνδυνος για τους Ερυθρόλευκους.

Ολυμπιακός: Στην Ελλάδα για να συζητήσει με τον Ολυμπιακό βρίσκεται ο Άλφρεντ Σρέντερ, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη μάλιστα να του προτείνει να κάτσει άμεσα στον πάγκο και τον ίδιο – για την ώρα τουλάχιστον – να μην το δέχεται.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Ανέστη Ζαχαράκη, που γνωρίζει πολύ καλά το γερμανικό ποδόσφαιρο, καθώς ο 50χρονος τεχνικός είχε περάσει από τη Χόφενχαϊμ και είχε δώσει το στίγμα του.

"Η αλήθεια είναι ότι είχε πάρει την ευκαιρία με την Χόφενχαϊμ, μετά από βοηθός που ήταν στον Άγιαξ. Μέτρια σεζόν, δεν έδειξε κάτι το τρομερό για να πεις ότι είναι προπονητής που μπορεί να χτίσει πάνω του μια ομάδα για πολλά χρόνια. Ξεκίνησε με τριάδα πίσω, μετά με τετράδα που έπαιξε σε πολλά ματς. Η Χοφενχάιμ αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και χώρισαν οι δρόμοι τους. Και με τον Άγιαξ, μετά δεν έκανε κάτι σημαντικό", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Το 2020 πήγε στη Χόφενχαϊμ, την περίοδο του κορωνοϊού. Ήταν περίεργη χρονιά, αλλά η ομάδα είχε βγει έκτη. Δεν βρήκε κοινή γραμμή με τη διοίκηση για το πλάνο των επόμενων ετών και μοιραία αποχώρησε. Γενικά το όνομά του υπάρχει ως λύση για διάφορες μικρομεσαίες ομάδες στη Γερμανία".

Ποια είναι η ποδοσφαιρική φιλοσοφία του;

"Είναι προπονητής σύγχρονης σχολής, με build up και την μπάλα κάτω, παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αλλά φαίνεται ότι έχει πρόβλημα στη μετάδοση, πώς θα το μεταφέρει στους παίκτες αυτό που θέλει κ.λπ. Αλλά έχει καλή καταρτιση, δεν μπορεί να είναι τυχαίες οι ομάδες που βρέθηκε ως πρώτος προπονητής ή ως βοηθός".

Πιστεύεις ότι μπορεί να τα καταφέρει στον Ολυμπιακό;

"Δεν ξέρω πόσο μπορεί να ταιριάξει Ολλανδός στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά τον Γκέραρντ δεν υπάρχει άλλος. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει σε ισπανό-πορτογαλικό μοντέλο τόσα χρόνια, θα κάνει στροφή 180 μοιρών αν προχωρήσει με τον Σρέντερ. Γενικά στη Χόφενχαϊμ τον πίστεψαν ως πρότζεκτ για βάθος τριετίας αλλά δεν προχώρησε".

Τι θα δώσει στον Ολυμπιακό αν έρθει στην Ελλάδα;

"Με την Χόφενχαϊμ έκανε πειράματα, στον Άγιαξ διατήρησε το 4-3-3. Είναι προσαρμοστικός προπονητής, σε αυτό που θα του δώσουν. Βλέπω ότι έχει πτωτική πορεία στην καριέρα του, από Μπριζ έφυγε, από Άγιαξ έφυγε. Πέρασε μεν από καλές ομάδες αλλά δεν ήταν πετυχημένος. Μπορεί να πετύχει στον Ολυμπιακό αλλά θέλει υπομονή, θα χρειαστεί δύο χρόνια. Αν έχουν υπομονή όπως με τον Πέδρο Μαρτίνς, για παράδειγμα, μπορεί να τα καταφέρει. Αλλά θα χρειαστεί επιμονή διαδικασία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Συμπαίκτης με τον δισεκατομμυριούχο Φρίντκιν ο Μαρινάκης - Αυτό είναι το νέο μεγάλο σχέδιο του"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags