Facebook Pixel Ολυμπιακός: Κόουτς από top Γραφείο ο Μαρινάκης - Περιμένει την... ανακοίνωση - Διετές ο Ρεμπρόφ, "στοίχημα" ο Κρέσπο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-07 22:02:00

Κόουτς από top Γραφείο ο Μαρινάκης - Περιμένει την... ανακοίνωση - Διετές ο Ρεμπρόφ, "στοίχημα" ο Κρέσπο!

GOALάρες by Εvaggelistis

Το κατάλληλο timing και οι αντιδράσεις από τον κόσμο! Συνεχίζονται τα σενάρια για τον επόμενο προπονητή στον Πειραιά, αν και υπάρχει η αίσθηση πως ο διοικητικός ηγέτης των Ερυθρολεύκων κάτι... περιμένει.

Ολυμπιακός: Συνεχίζονται τα σενάρια για τους... προπονητές του Ολυμπιακού! Τους υποψήφιους, καλέ, μέχρι να βρεθεί ο εκλεκτός που θα "κτίσει" την ομάδα για την επόμενη σεζόν!

Υπάρχουν κάποια σταθερά ονόματα, κάποια που ανακυκλώνονται, γίνονται συζητήσεις και... κάστινγκ αλλά η αίσθηση που σου αφήνει όλο αυτό είναι πως ο Μαρινάκης είτε περιμένει έναν ή δυο συγκεκριμένους προπονητές ή περιμένει το κατάλληλο... τάιμινγκ για να ανακοινώσει όνομα που μπορεί σε... πρώτο χρόνο να προκαλέσει/προκάλεσε αντιδράσεις (Γκατούζο, με τον Ιταλό να συνεχίζει να παίζει πολύ δυνατά κατά την άποψη μου)!

Με βάση την ονοματολογία, ο Ολυμπιακός οδηγείται στο να  συμφωνήσει με προπονητή που ανήκει σε κάποιο top ευρωπαϊκό μανατζερικό Γραφείο. Ο Ρεμπρόφ είναι της Base, o Γκατούζο του Μέντες, ο Μαρτίνες της Rogon, o Σρέντερ του Μαλένοβιτς, ο Κίκε Φλόρες της Stelaar, o Mοντέλα του World Soccer...

Για τον Ρεμπρόφ που σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα είναι... "στο 50%", η στήλη είχε ενημερώσει (αποκλειστικά, μην το ξεχνάμε) από τις 19 Απριλίου, πως ο Ουκρανός τεχνικός "ανεβαίνει στον Ολυμπιακό", όταν οι υπόλοιποι ή τον είχαν... κουκίδα ή το "απαξίωναν".

Πάμε τώρα στο φρέσκο ρεπορτάζ για τον Ρεμπρόφ και όχι απλά αναπαραγωγή από ... Ουκρανία: ο Ρεμπρόφ - όσο πατριώτης κι αν είναι, που είναι - δεν πρόκειται να αναλάβει την Εθνική ομάδα της χώρας του. Κι ας γράφουν για αυτό το "πολύ πιθανό ενδεχόμενο" στο Κίεβο. Η ενημέρωση της στήλης είναι άμεση και απόλυτη, ο Ρεμπρόφ ΤΩΡΑ (και λόγω πολέμου και λόγω κατάστασης παικτών κλπ) δεν θα πάει στην Εθνική Ουκρανίας. Ίσως αργότερα... Επειδή όμως, είναι λεπτό το θέμα θέλει ιδιαίτερους χειρισμούς, γιατί όντως η Ομοσπονδία της Ουκρανίας τον πιέζει να αναλάβει. Το "όχι" που θα πει θέλει...τρόπο και λίγο χρόνο!

Από εκεί και πέρα ο Ρεμπρόφ είναι καριερίστας, ένας  προπονητής τύπου Λουτσέσκου κι Αλμέϊδα που ζητάει απο το αφεντικό να του δώσει τα κλειδιά της ομάδας και που θα έρθει με το πολυμελές τιμ του για 2ετία ή 3ετία. Ο Ρεμπρόφ δεν είναι ... εύκολος, είναι ακριβός, είναι ισχυρή προσωπικότητα, με κτισμένο βιογραφικό και ασφαλώς θέλει χρόνο. Υπό άλλες συνθήκες η Ελλάδα δεν θα ήταν προτεραιότητα για τον Ουκρανό, αλλά ο Ολυμπιακός είναι άλλο μέγεθος ενώ μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο και η Base!

Όσον αφορά στον Κρέσπο, υποψηφιότητα κι αυτή που έχει προσπεράσει άλλες και βρίσκεται πλέον ψηλά, είναι ιταλοαναθρεμμένος,  προσωπικότητα ως ποδοσφαιριστής με σπουδαίες παραστάσεις σε τοπ επίπεδο αλλά και καλές στιγμές στην μέχρι τώρα σύντομη (5ετίας) προπονητική του καριέρα.

Αντικειμενικά πάντως ο κόουτς Κρέσπο ακόμη δεν έχει το βιογραφικό που πρέπει για να αποτελέσει μια safe επιλογή (μοιάζει περισσότερο με στοίχημα). Μέχρι το 2018 ήταν πρόεδρος στην Πάρμα ενώ ως προπονητής κάθισε 8 μήνες στην Μπάνφιλντ, 11 στην Ντιφένσα (πήρε βέβαια το Σουνταμερικάνα), 7 στην Σάο Πάολο και μόνο στην  Αλ Ντουχαϊλ του Κατάρ κάθισε δεύτερη σεζόν (από τον Μάρτιο του 2022) και φέτος πάει να πάρει το πρωτάθλημα (πρωτοπόρος) έχοντας αφήσει στην 6η θέση τον Πέδρο Μαρτίνς και την Αλ Γκαράφα!! Για να γίνονται και ...συγκρίσεις!

ΥΓ. Ο Πορτογάλος Πεϊσότο δεν είναι καν περίπτωση... Μαρτίνς όταν ήρθε στον Ολυμπιακό και μετά μεγαλούργησε. Είναι τουλάχιστον ατυχής ο παραλληλισμός. Ο Μαρτίνς προηγουμένως είχε δουλέψει με αποτελέσματα μια 4ετία στην Μαρίτιμο κι απο μια 2ετία σε Ριο Αβε και Γκιμαράες. Ο Πεϊσότο έχει δουλέψει σε Βαρζίμ/Ακαδέμικα/Τσάβες/Μορεϊρένσε/Πάκος Φερέιρα από 2 μήνες (!) το λιγότερο, μέχρι 10 μήνες το περισσότερο!!! Αντικειμενικά με τέτοιο ελλιπες και φτωχό βιογραφικό είναι να απορεί κανείς πως ο Πεϊσότο βρίσκεται στην λίστα των υποψηφίων του Ολυμπιακού. Εκτός κι αν "συντηρείται" το ονομά του για... εξυπηρέτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άκυρο για Πάλμα στον Ολυμπιακό - Φαβορί η ΑΕΚ, αρέσει και ο Ιτούρμπε - Ταιριάζει για αντι-Μπερνάρ στον ΠΑΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags