Facebook Pixel ΑΕΚ: Τίποτα δεν τελείωσε! Συλλυπητήρια στον Παναθηναϊκό -Ορόσημο το γήπεδο (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-09 16:31:00

"Τίποτα δεν τελείωσε, τον φοβάμαι τον Βόλο! Συλλυπητήρια στον Παναθηναϊκό - Ορόσημο το γήπεδο" (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Τίποτα δεν τελείωσε, τον φοβάμαι τον Βόλο! Συλλυπητήρια στον Παναθηναϊκό - Ορόσημο το γήπεδο" (Vid)

Ο Παντελής Νικολάου στην εκπομπή «Παίξτε Μπάλα – Powered by Sportdog». Ηρεμία και νηφαλιότητα ζητά από τους οπαδούς της ΑΕΚ πριν το ματς με τον Βόλο.

Μπορεί η ΑΕΚ να πέτυχε σπουδαία νίκη εκτός έδρας επί του Άρη, η οποία σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, να την έφερε αγκαλιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Παντελής Νικολάου όμως κράτησε χαμηλά τη μπάλα.

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Ένωσης μίλησε στην εκπομπή «Παίξτε Μπάλα – Powered by Sportdog.gr» και κάλεσε τον κόσμο για ηρεμία και όχι πανηγυρισμούς, πριν το ματς με τον Βόλο! Παράλληλα ο βετεράνος άσος της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού μίλησε για τους παράγοντες που οδήγησαν στη φετινή επιτυχία, στάθηκε στη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, την έλευση του Αλμέιδα, αλλά και την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ακούστε τί μας είπε:

Διαβάστε τη συνέντευξη:

Τελείωσε η υπόθεση-τίτλος; Μπορούμε να πούμε συγχαρητήρια;

«Δεν τελείωσε ακόμα! Θυμηθείτε στο παρελθόν που είχαμε χάσει ένα πρωτάθλημα, το 2004, χάνοντας με 1-0 από τον Ιωνικό. Οπότε συγχαρητήρια μπορούμε να πούμε μόνο για τη νίκη με τον Άρη. Συλλυπητήρια στον Παναθηναϊκό! Από εκεί και πέρα, το πρωτάθλημα έχει μία αγωνιστική ακόμα. Αν δεν το πάρουμε μαθηματικά, εγώ δεν πανηγυρίζω!»

Αυτή ήταν μία χρονιά με πολλές συγκινήσεις, αλλά και τραυματισμούς…

«Το καλό είναι ότι κατάφερε η ομάδα να διαχειριστεί αυτούς τους τραυματισμούς, σε βαθμό που να μην πληγωθεί βαθιά. Το τεχνικό επιτελείο μπόρεσε και αξιοποίησε όλο το ρόστερ. Δεν βασίστηκε σε 11 και 12 παίκτες. Θεωρώ, ότι αυτή ήταν η δύναμη της ΑΕΚ φέτος, ότι μπόρεσε και εκμεταλλεύτηκε όλο το έμψυχο δυναμικό. Αυτό είναι μέσα στα δεδομένα της επιτυχίας του προπονητή, αλλά και όλου του τιμ που υπηρετεί την ομάδα μαζί του».

Ποιό ήταν το κομβικό σημείο για αυτήν τη σεζόν;

«Η αξιοποίηση όλο το δυναμικό της ομάδας και δεν βασίστηκε σε μία ενδεκάδα».

Κάποιο παιχνίδι-ορόσημο;

«Κάθε παιχνίδι είχε μία διαφορετική αξία. Κάθε παιχνίδι συνέβαλε στο να τελειώσουμε πρωτοπόροι».

Μίας άλλη παράμετρος που οδήγησε σε αυτήν την επιτυχία της ΑΕΚ ήταν η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συμφωνείτε;

«Αυτός ήταν ο βασικότατος παράγων. Φάνηκε αμέσως μετά την επιστροφή μας. Δύσκολα χάναμε βαθμούς. Αξιοποιήσαμε την έδρα μας, έτσι όπως έπρεπε. Ήταν ένα πράγμα που μας έλειπε τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι ένα ξεχωριστό θέμα η Φιλαδέλφεια. Είναι το βασικότερο φετινό ορόσημο. Από αγωνιστική πλευρά, δεν σας κρύβω, ότι αξιοποιήσαμε μόνο τη δυνατότητά μας, να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, στα πλέι οφ. Δεν αξιοποιήσαμε την υπεροχή μας  στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και αυτό ήταν βασικό, όπως το ισόπαλο ματς των πλέι οφ στη Φιλαδέλφεια και τα δύο ματς στη Λεωφόρο».

Τί περιμένετε την Κυριακή με τον Βόλο; Ήδη έχει σημειωθεί sold out. Το γήπεδο δεν χωρά όλο τον κόσμο…

«Τίποτα! Πρέπει να ηρεμήσουμε. Πρέπει να κατευνάσουμε λίγο τον ενθουσιασμό μας. Γιατί δημιουργεί προβλήματα. Να πάμε με νηφαλιότητα, να παίξουμε. Εγώ τα φοβάμαι αυτά τα ματς, στα οποία έχεις προδικάσει, ότι είσαι νικητής. Κάθε ομάδα, γι’αυτό και είναι ωραίο το ποδόσφαιρο, έχει τις δυνατότητες να ανατρέψει τα οποιαδήποτε προγνωστικά. Η συμβουλή μου απέναντι στους φιλάθλους είναι να ηρεμήσουν. Δεν έχουμε κερδίσει τίποτα. Μετά την Κυριακή, αν τα πράγματα πάνε καλά, να αρχίσουν να πανηγυρίζουν. 



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρέλα" Μελισσανίδη με το πρωτάθλημα - Ρίχνει 6 εκατ. για μεταγραφή - Θέλει να τον ανακοινώσει στη φιέστα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags