Facebook Pixel ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια Ελλάδας με τεσσάρα στο Βόλο μέσα σε κολασμένη ατμόσφαιρα
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-14 21:59:00

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΑΕΚ! Τεσσάρα στο Βόλο μέσα σε κολασμένη ατμόσφαιρα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΑΕΚ! Τεσσάρα στο Βόλο μέσα σε κολασμένη ατμόσφαιρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 4-0 της ομάδας της Μαγνησίας και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου.

Η ΑΕΚ επικράτησε 4-0 του Βόλου την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 2022-2023. Το σκορ άνοιξε ο Τσούμπερ. Ο Γκατσίνοβιτς πέτυχε το 2-0, στο δεύτερο μέρος ο Πινέδα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και ο Σιμάνσκι ολοκλήρωσε τον χορό των γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Η ομάδα του "Δικέφαλου" αετού αναδείχτηκε πρωταθλήτρια με 83 βαθμούς.

Φοβερό τελετουργικό και ηφαιστειακή ατμόσφαιρα

Λίγο πριν τη σέντρα ένα φοβερό τελετουργικό με πιτσιρίκια πραγματοποιήθηκε στην Αγιά Σοφιά! Οι μικροί Ενωσίτε έδωσαν ρυθμό στον κόσμο της ΑΕΚ, χτυπώντας τύμπανα και έδειξαν, ότι η ενωσίτικη παράδοση είναι από πατέρα σε γιο, from father to son, όπως είναι το γνωστό μότο των Ultras παγκοσμίως.

Αυτό, δε, που συνέβη στην είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο ήταν απερίγραπτο. Το γήπεδο πήρε φωτιά από ένα σόου με καπνογόνα, με την εικόνα να θυμίζει έκρηξη ηφαιστείου. Φυσικά η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, από τα μεγάφωνα έγιναν συστάσεις και η σέντρα καθυστέρησε για 11 λεπτά.

Όταν καθάρισε η ατμόσφαιρα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Χριστοβασίλη, που έφυγε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ύστερα από μεγάλη μάχη με την επάρατο νόσο.

Αλλαγές ο Αλμέιδα, ενδεκάδα ανάγκης ο Μπράτσος

Χωρίς πολλές εκπλήξεις, αλλά με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Άρη παρέταξε ο Ματίας Αλμέιδα την 11άδα της ΑΕΚ για την αναμέτρηση με τον Βόλο στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League. Ο Αργεντινός τεχνικός τοποθέτησε το δίδυμο Σιμάνσκι-Γιόνσον στα χαφ, κρατώντας στον πάγκο τον Πινέδα, ενώ στα δεξιά τοποθέτησε τον Άμραμπατ αντί του Ελίασον.

Έτσι η Ένωση αγωνίστηκε εναντίον της ομάδας της Μαγνησίας με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο ο Σιμάνσκι είχε ρόλο κόφτη, με τον Γκατσίνοβιτς να καλύπτει την αριστερή πτέρυγα και τον Άμραμπατ τη δεξιά. Ο Γιόνσον έπαιξε πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Τσούμπερ-Γκαρσία.

Ένα απρόοπτο προέκυψε για τον Βόλο, αφού ο Ντέλετιτς την τελευταία στιγμή ανέβασε πυρετό και έμεινε έκτος αποστολής, την οποία αποτελούσαν 16 παίκτες. Ο Κώστας Μπράτσος ξεκίνησε στην εστία τον τρίτο τερματοφύλακα Αυγενινό, μιας και οι άλλοι δύο, Κότνικ και Κλέιμαν αποτελούν παρελθόν. Την υπόλοιπη ενδεκάδα συμπλήρωναν έξι αμυντικοί (Άλχο, Ασλανίδης, Πίρινεν, Λούνα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, Τσοκάνης, Μεταξάς στον άξονα) και τέσσερα χαφ (Τάχατος, Γκάγκι, Κάτσε τριάδα στη μεσαία γραμμή με τον Σι στην επίθεση.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Γιόνσον, Τσούμπερ, Γκαρσία

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Αυγερινός, Τάχατος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Άλχο, Σι, Λούνα, Τσοκάνης, Γκάγκι, Κάτσε, Μεταξάς.

«Καθάρισε» τον τίτλο από πρώτο μέρος

Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να σκοράρει γρήγορα και να ξεκαθαρίσει την υπόθεση νίκη και κατ’επέκταση την κατάκτηση του τίτλου. Στο πρώτο τέταρτο προσπάθησε να διασπάσει την αμυντική θωράκιση του Βόλου, με προσπάθειες από τα άκρα με κύριο εκφραστή των ενεργειών τον Γκατσίνοβιτς που ήταν ιδιαίτερα κεφάτος. Εν τέλει ο συνήθης ύποπτος των πλέι οφ, Στίβεν Τσούμπερ ήταν αυτός  άνοιξε το σκορ, μετά από συρτή μπαλιά του Χατζισαφί.

 

Ο Βόλος έδειχνε αδύναμος να αντιδράσει, η ΑΕΚ με ψυχραιμία (και με την παρότρυνση του Αλμέιδα να πιέζει ψηλά) ξεδίπλωσε τις επιθέσεις της. Κάπως έτσι ήρθε στο 33’ το 2-0, μετά από συνεργασία του Τσούμπερ με τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έγραψε το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, αν και θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αφού δημιουργήθηκαν δύο ακόμα καλές ευκαιρίες, στο 40’ με Άμραμπατ και στο 45’ με τον Λιβάι Γκαρσία να αστοχεί από κοντά.

 

Νέα… φωτιά με Πινέδα

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Αλμέιδα φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική του γραμμή, ρίχνοντας στη μάχη Πινέδα, Ελίασον, Φερνάντες. Ο Μεξικανός στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο 60’, ύστερα από ωραία συνεργασία με τον Λιβάι Γκαρσία, βγήκε τετ α τετ με τον Αυγερινό και τον πλάσαρε εύστοχα για το 3-0, με το οποίο η «κιτρινόμαυρη» εξέδρα… εκπυρσοκρότησε ξανά τα δαιμονιώδη αισθήματα αγάπης για την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού και όλο το γήπεδο να τραγουδά εν χορώ «σήκωσέ το, δεν μπορώ να περιμένω».

 

Η ΑΕΚ έψαξε και τέταρτο τέρμα. Η φάση του 66’ άφησε το γήπεδο με ανοιχτό το στόμα, με ένα παρατεταμένο «ωωω» να δονεί την ατμόσφαιρα. Ο Πινέδα συνεργάστηκε εκτός περιοχής με τον Ελίασον, ο οποίος έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ, το οποίο σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Αυγερινού. Στο 71’ ο Σουηδός εισέβαλλε από δεξιά στην περιοχή, πλάσαρε από διαγώνια θέση, αλλά ο τερματοφύλακας του Βόλου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Εν τέλει το 4-0 σημειώθηκε στο 86’. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον, ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά από κοντά, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στη γιορτή της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags