Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Απόφαση Αλαφούζου ο Παπαδημητρίου, Νο1 ο Ιβάν - Υπέρβαση Μαρινάκη με Κορδόν, μπάτζετ και υπερεξουσίες
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-22 17:03:00

Απόφαση Αλαφούζου ο Παπαδημητρίου, Νο1 ο Ιβάν - Υπέρβαση Μαρινάκη με Κορδόν, μπάτζετ και υπερεξουσίες

Οι Μιχείες
Απόφαση Αλαφούζου ο Παπαδημητρίου, Νο1 ο Ιβάν - Υπέρβαση Μαρινάκη με Κορδόν, μπάτζετ και υπερεξουσίες

Γιατί ΠΑΟ και Μαρινάκης έφεραν Τεχνικους διευθυντές. Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει πως ο άνθρωπος που θα πείσει τον Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ, έκλεισε σε τρεις ημέρες στο Τριφύλλι, αλλά και γιατί στο Λιμάνι ήρθε τελικά πρώτα ο Κορδόν από τον προπονητή.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου στην Ελλάδα ήταν των εκλογών & των αθλητικών/τεχνικών διευθυντών ενώ αποδείχθηκε αναπάντεχα θριαμβευτικό για τρία πρόσωπα!! Τους Κυριάκο Μητσοτάκη (με συντριπτική νίκη, κάνοντας ιστορικό εκλογικό ρεκόρ κόντρα ακόμη και στις πιο αισιόδοξες, για την Νέα Δημοκρατία, δημοσκοπήσεις), Αντόνιο Κορδόν (ήρθε στην Αθήνα κι αναμένεται να είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, παρότι στην πατρίδα του, την Ισπανία και γενικότερα στην ευρωπαϊκή πιάτσα δεν πίστευαν πως θα δεχόταν την πρότασή του Μαρινάκη και θα ερχόταν στην Ελλάδα!!) και Γιάννη Παπαδημητρίου (ανακοινώθηκε ξαφνικά ως τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό, ήρθε έτσι η δικαίωσή του από το ίδιο, το ποδόσφαιρο, για την αδικία που είχε υποστεί στην ΑΕΚ, όντας ο άνθρωπος που επέλεξε και έφερε τον Αλμέϊδα στην Ελλάδα αλλά και ο καταλύτης στην αναβάθμιση του ρόστερ της  αλλά στην συνέχεια απομακρύνθηκε)!!!!

Η απόφαση ήταν ασφαλώς του Αλαφούζου, στο να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός μετά από δύο χρόνια στο μοντέλο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος με την "ομπρέλα" του τεχνικού διευθυντή, παρότι ο κόουτς Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν συνηθίζει - δεν του αρέσει - να δουλεύει έτσι. Και πιθανότατα εφόσον ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, σήμερά δεν θα άλλαζε το πλαίσιο, δεν θα ερχόταν δηλαδή τεχνικός διευθυντής! Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο Σέρβος κόουτς συμφώνησε άμεσα στην επιλογή Παπαδημητρίου αφού υπήρχαν κι άλλοι υποψήφιοι για την θέση!! Για αυτό τον λόγο άλλωστε ο "Παπ" έκλεισε μέσα σε τρεις μέρες (από Πέμπτη μέχρι Σάββατο κράτησε η υπόθεσή του και με κάθε μυστικότητα). Και το σημαντικότερο από όλα: ο Γιοβάνοβιτς παραμένει ο Νο 1, ο... "ΦΑΡΟΣ", του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού!!!

Στον Ολυμπιακό αρχικά η απόφαση του Μαρινάκη ήταν να κλείσει προπονητή και όχι αθλητικό/τεχνικό διευθυντή. Ξεκάθαρα... Έτσι πήγε νωρίς για τον Γκατούζο που θα ερχόταν με την βοήθεια και του Μέντες, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις από τον κόσμο. Στην συνέχεια πέρασαν από κάστινκ διάφοροι υποψήφιοι, που δεν έκαναν όμως(για διαφορετικούς λόγους ο καθένας), το απαιτούμενο γκελ. Μάζεψε κι αρκετές αρνήσεις (είτε επειδή  δεν υπάρχει πλέον το Τσάμπιονς Λιγκ, είτε λόγω  κασέ ή ... Ελλάδας, έπαιξε τον ρόλο του και το περσινό παράλογο με τους 4 προπονητές και τις ...τριάντα μεταγραφές).Στην πορεία αναζήτησης του εκλεκτού οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να φέρουν προπονητή που του υποσχέθηκαν πως θα του δώσουν τα ... κλειδιά της ομάδας. Κορυφαία περίπτωση ο Ρεμπρόφ, τον οποίο πάλεψε πολύ αλλά δεν τον έπεισε...

Κάπως έτσι , λοιπόν,  επειδή  η φάση με τον προπονητή κόλλησε, επειδή υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στην ομάδα ( ανανεώσεις, δανεικοί, μεταγραφές, αποχωρήσεις) αλλά και επειδή η ηγεσία του Ολυμπιακού αντιλήφθηκε πως  ΑΕΚ με τον Αλμέϊδα εδραιώνεται και την νέα σεζόν θα είναι ακόμη πιο ισχυρή, αποφάσισε να στραφεί/να κινηθεί για αθλητικό/τεχνικό διευθυντή, ο οποίος αυτός θα επιλέξει και τον νέο προπονητή και θα έχει την αποκλειστική ευθύνη ια όλο τον σχεδιασμό της ομάδας!!! Μάλιστα φέρνει έναν πετυχημένο Ισπανό, με πολύ καλό όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και βιογραφικό υψηλότατου επιπέδου, που ξέρει να οργανώνει κλαμπ!

Με τον Αντόνιο Κορδόν, ο Μαρινάκης δεδομένα κάνει μια πολύ σοβαρή υπέρβασή! Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια. Με την έννοια πως για να καταφέρει να τον πείσει/κλείσει του πρόσφερε ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο (σχεδόν απλησίαστο για τα ελληνικά δεδομένα), μεγάλο μπάτζετ και υπερεξουσίες που ενδεχομένως να μην είχε παραχωρήσει σε προκάτοχό του!! Το τελευταίο είναι και το... μυστικό του done deal με Κορδόν, με τον Ισπανό να αποκτάει το κουμάντο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, κάτι που λογικά θα έχει αντίκτυπο και στην στελέχωσή του Οργανισμού (ανεξάρτητα από τον προπονητή, το τιμ και τις μεταγραφές).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για ΠΑΟ - Σε "ανίκανους" τα... άφθονα λεφτά Αλαφούζου - "Προϊστάμενος" του Γιοβάνοβιτς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags