Facebook Pixel Η ομαδάρα του Αλμέιδα τα σήκωσε όλα! - Με 10 παίκτες η ΑΕΚ πάτησε τον τραγικό ΠΑΟΚ - Νταμπλ 45 χρόνια μετά! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-24 22:39:00

Η ομαδάρα του Αλμέιδα τα σήκωσε όλα! - Με 10 παίκτες η ΑΕΚ πάτησε τον τραγικό ΠΑΟΚ - Νταμπλ 45 χρόνια μετά! (Vid)

Sportdog Team
Η ομαδάρα του Αλμέιδα τα σήκωσε όλα! - Με 10 παίκτες η ΑΕΚ πάτησε τον τραγικό ΠΑΟΚ -  Νταμπλ 45 χρόνια μετά! (Vid)

Η τρομερή φετινή ΑΕΚ επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας επί του ΠΑΟΚ με σκορ 2-0 και σκόρερ τους Μουκουντί και Πάολο Φερνάντες. Το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της πανηγυρίζει η Ένωση!

Τι κι αν έπαιζε με 10 παίκτες από το 6ο λεπτό και την απευθείας κόκκινη κάρτα του Ρότα; Η τρομερή φετινή ΑΕΚ επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας επί του ΠΑΟΚ με σκορ 2-0 και σκόρερ τους Μουκουντί και Πάολο Φερνάντες, πανηγυρίζοντας έτσι το τρίτο νταμπλ στην ιστορία της! Είχε ευκαιρίες για γκολ ο Δικέφαλος του Βορρά, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί καμία από αυτές.

Το ματς

Με πολύ έντονες συγκινήσεις από το... καλημέρα ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό. Αρχικά στο 5ο λεπτό ο Λιβάι έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για ν' ανοίξει το σκορ, όταν το τελείωμα του από τη μικρή περιοχή σταμάτησε ενστικτωδώς ο Κοτάρσκι!

Στο 6' διαμορφώθηκαν διαφορετικές συνθήκες στο παιχνίδι, καθώς ο Ρότα ως τελευταίος της άμυνας της ΑΕΚ "γκρέμισε" τον Τάισον, με αποτέλεσμα ο Μπριχ να του δείξει δικαιολογημένα την απευθείας κόκκινη κάρτα. Λίγο μετά ο ΠΑΟΚ άγγιξε δύο φορές το γκολ. Πρώτα με το πλασέ του Σβαμπ στο 10' που πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι και στη συνεχεία στο 13', όταν το σουτ του Σάστρε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή απέκρουσε σωτήρια ο Στάνκοβιτς!

Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, όμως, η Ένωση κατάφερε να φτάσει εκείνη πρώτη στο γκολ. Συγκεκριμένα στο 26' μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Γκατσίνοβιτς, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό του ΠΑΟΚ και στρώθηκε στον Μουκουντί, ο οποίος τελείωσε ιδανικά τη φάση για το Κιτρινόμαυρο 1-0! Οι Ασπρόμαυροι σπατάλησαν απ' τη μεριά τους απίθανη ευκαιρία για να φέρουν στα ίσια τον τελικό, με τον Σάστρε στο 42ο λεπτό να σημαδεύει το αριστερό κάθετο δοκάρι! Μοιραία, έτσι, το 1-0 παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να συνεχίσει χωρίς αλλαγή, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 παίκτες, αρκούμενος στο να διατηρήσει στο δεξί άκρο της άμυνας τον Πινέδα (σ.σ. μέχρι να τον αντικαταστήσει στο 61' με τον Σιντιμπέ), όπως είχε κάνει δηλαδή από τη στιγμή που αποβλήθηκε ο Ρότα. Δίχως μεταβολές σε πρόσωπα συνέχισε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου εξίσου.

​Πρώτη τελική της επανάληψης ήταν ένα δυνατό σουτ του Αουγκούστο στο 46', το οποίο δεν ανησύχησε πάντως τον Στάνκοβιτς. Το ματς είχε ένα ρυθμό που βόλευε περισσότερο την ΑΕΚ, καθώς ναι μεν ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, αλλά καλές τελικές για γκολ δεν έβρισκε.

Στο 66' ο Δικέφαλος του Βορρά απείλησε με μία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Ζίβκοβιτς, ωστόσο και πάλι οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Στο 77ο λεπτό ο Αουγκούστο αυτή τη φορά έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 1-1, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ο Βραζιλιάνος από το ύψος του πέναλτι κατέληξε χιλιοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς! Και ο 17χρονος Τζίμας απείλησε στο 88' μ' ένα μακρινό μακρινό σουτ, το οποίο έδιωξε αποτελεσματικά με γροθιές ο τερματοφύλακας της Ένωσης.

Αντί να σκοράρει ο ΠΑΟΚ όμως σκόραρε ξανά η ΑΕΚ, με ένα ασύλληπτο γκολ και ΜΑΓΙΚΗ ντρίπλα του Πάολο Φερνάντες για το τελικό 2-0! Μετά το πρωτάθλημα η Ένωση παίρνει και το Κύπελλο, πανηγυρίζοντας το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της!

Οι ενδεκάδες

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (61' Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (86' Πάολο Φερνάντες), Πινέδα (61' Σιντιμπέ), Ελίασον (83' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (62' Άμραμπατ), Τσούμπερ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (62' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86' Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (62' Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (78' Ελ Καντουρί), Ντάγκλας Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (86' Τζίμας), Τάισον, Μπράντον Τόμας.

 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags