Facebook Pixel Ολυμπιακός: Tα δύο σενάρια που τον στέλνουν στα πλέι οφ του Europa League
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-25 10:22:00

Tα δύο σενάρια που στέλνουν τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του Europa League

Sportdog Team
Tα δύο σενάρια που στέλνουν τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του Europa League

Τι πρέπει να γίνει για να βρεθούν οι Ερυθρόλευκοι απευθείας στην φάση των πλέι οφ του Europa League.

Οριστικά στο Europa League θα βρεθεί τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΑΕΚ, ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι είδαν ένα από τα τρία σενάρια που ήθελαν, για την απευθείας συμμετοχής τους στα πλέι οφ της διοργάνωσης, να "καίγεται".

Συγκεκριμένα, η κατάκτηση του κυπέλλου Ιταλίας από την Ίντερ και όχι από την Φιορεντίνα, σε συνδυασμό με την απουσία της Σεβίλλης από το Europa League της επόμενης σεζόν, έκαναν τα σενάρια που χρειάζονται οι Πειραιώτες για να βρεθούν στα πλέι οφ του Europa League να είναι δύο.

Το πρώτο σενάριο

Η Ίντερ παραμένει ρυθμιστής για ενδεχόμενη παρουσία του Ολυμπιακού στα πλέι οφ, αφού σε περίπτωση κατάκτησης του Champions League κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, οι Νερατζούρι θα δώσουν το παρών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την επόμενη σεζόν και παράλληλα θα αφήσουν το εισιτήριο του Europa League.

Σε αυτή την περίπτωση, το συγκεκριμένο εισιτήριο πηγαίνει στην Ολλανδία, η οποία προβιβάζει την εκπρόσωπό της στους ομίλους και η εκπρόσωπος της Ελλάδας παίρνει τη θέση της στα πλέι οφ.

Το δεύτερο σενάριο

Ρυθμιστής σε αυτό το σενάριο για τον Ολυμπιακό είναι η Ρόμα, αφού αν η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, κατακτήσει το Europa League θα δώσει το παρών του χρόνου στους ομίλους του Champions League.

Το εισιτήριο του Europa που εξασφάλισαν οι Ρωμαίοι μέσω πρωταθλήματος αφαιρείται από την Ιταλία και πηγαίνει στην Ολλανδία, η οποία προβιβάζει την εκπρόσωπό της στους ομίλους και η εκπρόσωπος της Ελλάδας παίρνει τη θέση της στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκούπα" Κορδόν στον Ολυμπιακό - "Διώχνει" κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ - Η Νο1 επιλογή του για προπονητής

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags