Facebook Pixel Λιβάι Γκαρσία: Μη γίνει... Καμαρά ο Λιβάι - Πόσα ζητάει ο Μελισσανίδης - Πωλείται και τον Σεπτέμβριο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-27 23:57:00

Μη γίνει... Καμαρά ο Λιβάι - Πόσα ζητάει ο Μελισσανίδης - Πωλείται και τον Σεπτέμβριο!

Οι Μιχείες
Μη γίνει... Καμαρά ο Λιβάι - Πόσα ζητάει ο Μελισσανίδης - Πωλείται και τον Σεπτέμβριο!

Το "κόλπο" εκατομμυρίων και πώς ο Γκαρσία μπορεί να φύγει από την Ένωση ακόμα και μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οι ομάδες που δεν... εμφανίστηκαν και οι απαιτήσεις των Κιτρινόμαυρων.

Ο "Ευαγγελιστής" ερμηνεύει την "πρόταση των 15 εκατομμυρίων που απέρριψε η ΑΕΚ για τον Λιβάι" και το πάει μέχρι τον... Σεπτέμβριο, αναλύοντας την υπόθεση αυτή με τα δεδομένα και την άποψη της αγοράς και των ειδικών.

ΛΙΒΑΙ/1: είναι τουλάχιστον... αστείο και... παιδικό (επικοινωνιακά) να διαρρέεις μετά την κατάκτηση και του νταμπλ πως αρνήθηκες πρόταση 15.000.000 ευρώ για τον πρώτο σου σκόρερ αλλά να μην δίνεις το παραμικρό στοιχείο (ποια είναι, από ποιο πρωτάθλημα ή ήπειρο, το ποσό αυτό είναι με μπόνους ή καθαρό, κ.λπ., κ.λπ.)!! Και το... κακό στην περίπτωση της ΑΕΚ είναι πως το έχει... διαπράξει ξανά στο παρελθόν. Πρόχειρα θυμάμαι (μπορεί να κάνω λάθος στα ποσά) με τον Μάνταλο που έδινε 6.000.000 αγγλική ομάδα (ποια; ) και είχαν πει πάλι όχι αλλά και πέρσι που είχαν απορρίψει 7 εκατομμύρια για τον Λιβάι από την Τουρκία. Να μας έλεγαν και τις ομάδες (και όχι να τις... υποθέσουμε) για το απαραίτητο ρεπορταζιακό follow up καλά θα ήταν. Και σύμπτωσή επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωσή... Βέβαια αυτά είναι συνήθως... παλαιομοδίτικα κόλπα/τεχνικές, για να ανεβάσεις την τιμή ενός παίκτη σου, που στο σύγχρονο μάνατζμεντ δεν πιάνουν!!

 

ΛΙΒΑΙ/2: πριν από λίγο καιρό, εν μέσω play offs, είχε διαρρεύσει πως  ΑΕΚ αρνήθηκε πρότασή 10.000.000 ευρώ από την Μονπελιέ, με τον Μελισσανίδη να ζητάει σχεδόν τα διπλάσια. Μια είδησή που έπαιξε και στην Γαλλία, χωρίς να διαψευστεί από την Μονπελιέ. Με τι ποσό τιμολογεί το αφεντικό της ΑΕΚ τον άσο από το Τρινιντάντ Τομπάγκο είναι δικαίωμά του. Και 18 και 20 και 25 και 30 εκατομμύρια μπορεί να ζητάει. Το θέμα είναι αν μπορεί να τα βρει, γενικότερα αν Σουπερλιγκάτος παίκτης μπορεί να φέρει τέτοια ποσά στην σημερινή εποχή στο κλαμπ του. Υπάρχει άλλωστε το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Ολυμπιακού, στον οποίο ξέμειναν παίκτες όπως οι Μαντί Καμαρα, Σισέ, Μπα, αλλά και Μασούρας. Πόσο μάλλον όταν ο Λιβάι πιάνει θέση ξένου στις ευρωπαϊκές Λίγκες, δεν έχει δοκιμαστεί σε Τσάμπιονς ή Γιουρόπα Λιγκ, ως σέντερ φορ δοκιμάστηκε μόλις μια σεζόν και μπορεί να σκόραρε αλλά κάνει μπαμ πως δεν έχει το εύκολο γκολ, δεν είναι ο κλασικός σκόρερ...

ΛΙΒΑΙ/3: δεν ξέρω αν όντως η ΑΕΚ απέρριψε επίσημη πρότασή 15.000.000 ευρώ, όπως παρουσιάζουν τα δημοσιεύματα (προφανώς και δεν τα κατέβασαν από το κεφάλι τους). Μπορεί και να συνέβη αλλά σίγουρα θα γινόταν πιο απλό και... πιστευτό το ρεπορτάζ αν υπήρχε και το όνομα της ομάδας. Γιατί έτσι τώρα μπορεί κάποιος να κάνει υπόθεση εργασίας πως το συγκεκριμένο ποσό διέρρευσε προκειμένου να σταλεί το μήνυμά προς κάθε ενδιαφερόμενο για τον Λιβάι, πως η ΑΕΚ για να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, θα πρέπει η πρότασή να ξεκινάει από τα 15.000.000 ευρώ. Βλέπετε ο εν λόγω αριθμός δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίος αφού με το υπάρχον ιδιοκτησιακό καθεστώς του Λιβάι (40% ή 50% στην Μπεϊταρ μετά τα 2.200.000), η ΑΕΚ από τα 15 θα εισέπραττε 10 εκατομμύρια! Αυτό είχε οριστεί αρχικά από τον Μελισσανίδη ως το μίνιμουμ ποσό που θα πρέπει να μπει στον κιτρινόμαυρο ταμείο από μια τέτοια πώλησή (τώρα πάντως το μίνιμουμ μπορεί να έχει ανέβει και στα 12)!!

Στο δια ταύτα: η πιάτσα είναι βέβαιη πως τώρα πολύ δύσκολα ο Λιβάι θα πιάσει τα 15.000.000 (ποδοσφαιρικά απίθανο χαρακτηρίζεται)! Οπότε αν όντως υπήρξε αυτή η πρόταση, με την ποδοσφαιρική λογική τον έδινες. Εκτός κι αν η (σωστή) στρατηγική σου είναι να τον κρατήσεις για τα προκριματικά, να μην χαλάσεις το σύνολο του Αλμέιδα για να περάσεις στους ομίλους και να τον πουλήσεις τέλη Αυγούστου ή τον Σεπτέμβριο!! Διατηρώντας μέχρι τότε με κάθε τρόπο υψηλά την τιμή του και ελπίζοντας πως στα προκριματικά θα... λάμψει το αστέρι του!! Μέχρι τότε στο μεταξύ του έχεις κάνει και μια αναπροσαρμογή αποδοχών, με νέο συμβόλαιο επέκτασής. Τι, όχι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομάδα Ch. League από τη La Liga με... χρήμα για Πινέδα - Λόγω Κρόιφ και Τσάβι αρέσει σε Μπαρτσελόνα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags