Facebook Pixel ΑΕΚ - Ορμπελίν Πινέδα: Ομάδα Ch. League από τη La Liga με... χρήμα για Πινέδα - Λόγω Κρόιφ και Τσάβι αρέσει σε Μπαρτσελόνα
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-27 15:00:00

Ομάδα Ch. League από τη La Liga με... χρήμα για Πινέδα - Λόγω Κρόιφ και Τσάβι αρέσει σε Μπαρτσελόνα

GOALάρες by Εvaggelistis
Ομάδα Ch. League από τη La Liga με... χρήμα για Πινέδα - Λόγω Κρόιφ και Τσάβι αρέσει σε Μπαρτσελόνα

"Αντίπαλος" της ΑΕΚ και μεγάλος σύλλογος από Πορτογαλία! Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει στο Spordog.gr ποια είναι η ισπανική ομάδα που κάνει scouting εδώ και έναν χρόνο τον Μεξικανό άσο και αναλύει γιατί η περίπτωσή του δεν έχει σχέση με αυτή του Σέρχιο Αραούχο, αλλά και γιατί το όνομά του... φιγουράρει στη μεταγραφική λίστα της Μπάρτσα.

Στην Ισπανία έβαλαν και την ... Μπαρτσελόνα στο κόλπο για τον Ορμπελίν Πινέδα και έτσι ο "Ευαγγελιστής" έπιασε δουλειά με δυο αποκαλύψεις για  το σαφάρι που έχει στηθεί γύρω από τον Μεξικανό της Θέλτα, που θα συζητηθούν, αλλά και για μια ... άκυρη σύγκριση.

ΠΙΝΕΔΑ/ΑΡΑΟΥΧΟ: αρκετοί είναι αυτοί που βρίσκουν ομοιότητες μεταξύ της υπόθεσής του δανεικού από την Θέλτα, Μεξικανού μέσου με εκείνη του Αργεντινού φορ, όταν επίσης ήταν δανεικός από την Λάς Πάλμας στην ΑΕΚ και είχε πάρει πάλι το πρωτάθλημα. Καμία σχέση λέω εγώ. Μα καμία!!! Γιατί πολύ απλά είναι άλλη η σημερινή δυναμική του Πινέδα με εκείνη που είχε τότε ο Αραούχο. Ο Πινέδα είναι Μουντιαλικός, σχεδόν βασικός στην Εθνική του Μεξικό, ανήκει σε ένα ισχυρό κλαμπ της La Liga και είναι περίπου περιζήτητος Ο Αραούχο δεν έπαιζε στην Εθνική του (δεν είναι καν διεθνής), είχε περιορισμένη και συγκεκριμένη (όσον αφορά στο επίπεδο) ζήτηση, η  τιμολόγηση του ήταν σαφώς μικρότερή κι άνηκε σε ένα κλαμπ παραδοσιακά της ισπανικής Σεγκούντα Ντιβιζιόν. Αν σε κάτι έμοιαζαν οι δυο περιπτώσεις είναι πως και οι δυο αποτελούσαν... παιδιά των προπονητών τους (Αλμέϊδα και Χιμένεθ) αλλά και μεγάλα ...γούστα των ιδιοκτητών της Θέλτα και της Λάς Πάλμας αντίστοιχα...

ΠΙΝΕΔΑ: δεν είναι τυχαίο πως μέχρι και η Μπαρτσελόνα εσχάτως αναφέρθηκε στις ενδιαφερόμενες/υποψήφιες ομάδες για τον Πινέδα! Κάτι που ούτε φέικ είναι, ούτε ευφάνταστο μεταγραφικό σενάριο, ούτε καν τελείως απίθανο να συμβεί. Στον κόουτς Τσάβι αρέσουν τέτοια πολυεργαλεία αλλά αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως για τον Ορμπελίν Πινέδα έχει την καλύτερή άποψη ο Ζόρντι Κρόιφ, ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα. Κοινώς τον...γουστάρει πολύ παικτικά και θεωρεί πως θα μπορούσε να είναι ένας καλός ρολίστας για τους μπλαουγκράνα σε σχέση με το κόστος του. Αντικειμενικά να πάει ο Πινέδα στην νέα πρωταθλήτρια Ισπανίας και σε ένα τεράστιο κλαμπ όπως η Μπαρτσελόνα δεν είναι εύκολο, ούτε πιθανό. Μόνο και μόνο όμως, ότι παίζει το όνομά του λέει πάρα πολλά.

Πάμε τώρα και στο παρασύνθημα, σε κάτι που ούτε στην Ισπανία έχει γραφτεί ακόμη. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ, 4η στην La Liga, που θα παίξει Τσάμπιονς Λιγκ, είναι η ισπανική ομάδα που ενδιαφέρεται πιο ζεστά για τον Πινέδα! Καρατσεκαρισμένο αυτό που σας γράφω. Η  Σοσιεδάδ έχει κάνει σκάουτινγκ τον Πινέδα όλη την σεζόν,  τον θέλει για αντικαταστάτη συγκεκριμένου μεσοεπιθετικού της που θα πουλήσει αυτό το καλοκαίρι, έχει πολύ καλή σχέση με την Θέλτα (πέρσι αγόρασε από την ομάδα του Βίγκο τον Μπράις Μέντες με 14.000.000 ευρώ) και ...παράδοσή στους Μεξικάνους (Κάρλος Βέλα)!!! Σύμφωνα με την ισπανική πιάτσα aents , στο δεδομένο τάϊμινγκ, μια μεγάλη ομάδα της Πορτογαλίας και η Σοσιεδάδ από την Ισπανία είναι οι πιο δυνατές ανταγωνίστριες της ΑΕΚ στο σαφάρι για τον Πινέδα!!!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αλμέιδα τίναξε στον αέρα κλεισμένη μεταγραφή Ολυμπιακού - Ακυρώθηκε η συμφωνία των ομάδων, πάει ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags