Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Νέα… ΑΜΚ στον ΠΑΟΚ - Ποιοι βάζουν 3 plus εκατομμύρια μετά τον Σαββίδη - Ανεβαίνει το μπάτζετ του Μπότο
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-29 13:08:00

Νέα… ΑΜΚ στον ΠΑΟΚ - Ποιοι βάζουν 3 plus εκατομμύρια μετά τον Σαββίδη - Ανεβαίνει το μπάτζετ του Μπότο!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Νέα… ΑΜΚ στον ΠΑΟΚ - Ποιοι βάζουν 3 plus εκατομμύρια μετά τον Σαββίδη - Ανεβαίνει το μπάτζετ του Μπότο!

Έξτρα χρήματα στα ταμεία για τις καλοκαιρινές μεταγραφές. Ο Ιβάν έβαλε ήδη ένα ποσό στην ΠΑΕ, ωστόσο το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν κι άλλα χρήματα που θα βοηθήσουν τους Μπότο και Λουτσέσκου να σχεδιάσουν το νέο ρόστερ.
 

ΠΑΟΚ: Σε μια εποχή που όλες οι ομάδες προσέχουν τα οικονομικά τους, έτσι και στον Δικέφαλο πρόσφατα είχε γίνει ολόκληρο θέμα γιατί στην αύξηση του ΜΚ τής ΠΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε 3 εκατ. ευρώ.

Προφανώς το ποσό είναι χαμηλό αλλά η πρόθεση της διοίκησης του συλλόγου είναι η ομάδα να αποκτήσει μια δική της αυτάρκεια, κι αυτός είναι άλλωστε ένας ξεχωριστός και πολύ σημαντικός λόγος για να προχωρήσει το νέο γήπεδο: Θα δώσει έξτρα έσοδα στην ομάδα από πολλές και διαφορετικές πλευρές.

Προφανώς και όταν υπάρχει θέμα με τα οικονομικά τής ομάδας η οικογένεια θα είναι παρούσα, όπως κάνει από την πρώτη στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει ένας τυπικός εξορθολογισμός που θα πλησιάζει στην οικονομική αυτάρκεια.

Πάνω σε αυτή τη βάση αναμένεται να κινηθεί και ο φετινός σχεδιασμός, ειδικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ξεφορτωθεί κάποια μεγάλα συμβόλαια. Γιατί τη νέα σεζόν πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν στην ομάδα οι Βιεϊρίνια (400.000 ευρώ), Μπίσεσβαρ (400.000 ευρώ), Ελ Καντουρί (700.000 ευρώ), Κούρτιτς (1,2 εκατ. ευρώ) και Ολιβέιρα (1 εκατ. ευρώ) με τα νυν συμβόλαιά τους.

Αν αποχωρήσουν όλοι, που δεν είναι και απίθανο, η ομάδα θα εξοικονομήσει 3,7 εκατ ευρώ - Δηλαδή ένα τεράστιο ποσό για τα σημερινά δεδομένα. Σίγουρος, για την ώρα, είναι μόνος ο Κούρτιτς, ενώ δεν αποκλείεται οι Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ και Ολιβέιρα να συνεχίσει με τα μισά χρήματα από τα νυν συμβόλαιά τους - Δηλαδή, τελικά, η ομάδα αντί για 3,7 να εξοικονομήσει 2,5 - 3 εκατ. ευρώ.

Θα πει κάποιος: Καλά, αν φύγουν 5 παίκτες δεν θα πρέπει να έρθουν άλλοι στις θέσεις τους; Αρχικά το μεγαλύτερο συμβόλαιο, εκείνο του Κούρτιτς, θα είναι το πιο ανακουφιστικό γιατί φέτος ήταν άφαντος αγωνιστικά στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Μπίσεσβαρ και, ειδικά, Καντουρί δεν θα φανεί η απουσία τους, ενώ επιθετικός θα έρθει έτσι κι αλλιώς αν αποχωρήσει ο Ολιβέιρα - Με το μισό συμβόλαιο του Πορτογάλου μπορεί να βρει αποδοτικότερο φορ.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει πολύ καλό υλικό και στη β΄ ομάδα τού Δικέφαλου που θα μπορούσε να βρεθεί στην ανδρών και να δώσει λύσεις.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπογράφει σε ομάδα Super League ο Πάμπλο Γκαρσία - Έλληνας κόουτς στον ΠΑΟΚ - Ενστάσεις Γ. Σαββίδη! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags