Facebook Pixel Ολυμπιακός: Βαρύ όνομα για τον πάγκο του Ολυμπιακού - Έμπιστος του Κορδόν, πρόταση... Τσάβι για Μπαρτσελόνα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-29 21:33:00

Βαρύ όνομα για τον πάγκο του Ολυμπιακού - Έμπιστος του Κορδόν, πρόταση... Τσάβι για Μπαρτσελόνα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Βαρύ όνομα για τον πάγκο του Ολυμπιακού - Έμπιστος του Κορδόν, πρόταση... Τσάβι για Μπαρτσελόνα!

Στην ομάδα του Πειραιά θέλουν να χτίσουν ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει ξανά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ολυμπιακός: Τον τελευταίο καιρό γίνεται πραγματικά παρέλαση ονομάτων στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού που αφορούν τη στελέχωση της τεχνικής ηγεσίας των «ερυθρόλευκων».  Με αφορμή την πρόσληψη του Αντόνιο Κορδόν στη θέση του τεχνικού διευθυντή, γράφτηκαν πολλές περιπτώσεις υποψηφίων, όπως Κρέσπο, Μαρθελίνο, Μπορδαλάς, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, Άλμπερ Ριέρα, Ιραόλα, Σετιέν. Όπου ακούς πολλά κεράσια όμως κράτα και μικρό καλάθι, λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός και σίγουρα κάτι τέτοιο ισχύει και στην υπόθεση «προπονητής» για την ομάδα του Πειραιά.

Υπάρχει μία περίπτωση που σίγουρα αξίζει λίγης περισσότερης προσοχής από τις προηγούμενες. Αναφερόμαστε στην περίπτωση του Ζόρντι Κρόιφ, την οποία οι Ισπανοί «παίζουν» σχετικά δυνατά για Ολυμπιακό. Οι υποψίες που οδηγούν σε σύνδεση του θέματος δεν είναι παράλογες.

Και αυτό γιατί ο Κορδόν, λίγο πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό εμφανιζόταν υποψήφιος, για να αναλάβει διευθυντής ποδοσφαίρου στη Μπαρτσελόνα. Μαντέψτε ποιόν είχε στη λίστα του για προπονητή.

Τον Κρόιφ, ο οποίος υπήρξε στρατηγικός σύμβουλος της διοίκησης Λαπόρτα, αλλά αποχώρησε με την επιθυμία να επιστρέψει στην προπονητική. Ο Τσάβι, όμως και οι παίκτες της Μπάρτσα ήθελαν να παραμείνει στο πόστο του και να συνεχίσει ως τεχνικός διευθυντής, καθώς θεωρούν πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος απο την ομαδά της Βαρκελώνης.

Ο γιος του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ έχει εργαστεί τέσσερις φορές στην καριέρα του ως τεχνικός. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2017-2018), η επόμενη σεζόν (2018-2019) τον βρήκε στην Κίνα και την Τσονγκίνγκ Λιφάν, από κλήση του Κορδόν που διατελούσε διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων, ενώ το 2020 βρέθηκε για έξι μήνες στην Εθνική Εκουαδόρ. Και εκεί πάλι τον είχε προσλάβει ο Κορδόν, αλλά δεν πρόλαβε να κοουτσάρει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η καριέρα του Κρόιφ λοιπόν δεν συγκινεί ιδιαίτερα. Παρά το βαρύ του όνομα, δεν φαίνεται να έχει στεριώσει πουθενά ως προπονητής μετέπειτα. Ωστόσο ο Κορδόν δείχνει να τον εμπιστεύεται σχεδόν όπου και να πηγαίνει. Είναι σίγουρο, ότι κάθε άνθρωπος αξίζει και άλλων ευκαιριών, για να αποδείξει το ταλέντο του. Εξάλλου έχει τα κονέ 

 Το θέμα είναι, ότι στον Ολυμπιακό θέλουν να χτίσουν ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει ξανά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για την επίτευξη αυτών των στόχων δεν χωρούν πειράματα. Ο Κορδόν όμως είναι ο άνθρωπος που έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαφορά Ολυμπιακού με Μπακαμπού - Ζητάει τρελά χρήματα για να υπογράψει - Έρχεται ο... Μελισσανίδης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags