Facebook Pixel Γιώργος Παράσχος: Απάντησε σε όλα ο Παράσχος - "Δίκαια τίτλο η ΑΕΚ" - Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ - Ατάκες για Άρη, ΠΑΟ
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-30 14:13:00

Απάντησε σε όλα ο Παράσχος: "Δίκαια τίτλο η ΑΕΚ" - Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ - Ατάκες για Άρη, ΠΑΟ

Sportdog Team
Απάντησε σε όλα ο Παράσχος: "Δίκαια τίτλο η ΑΕΚ" - Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ - Ατάκες για Άρη, ΠΑΟ

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο έμπειρος τεχνικός όπου και αναφέρθηκε στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και τα προβλήματα που εμφάνισαν οι ομάδες της Βορείου Ελλάδας.

Γιώργος Παράσχος: Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο έμπειρος προπονητής και έκανε μία αποτίμηση του φετινού πρωταθλήματος. Υποστήριξε ότι η ΑΕΚ το κατέκτησε δίκαια, πως ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε, ενώ ανέφερε ότι στον ΠΑΟΚ κόστισαν οι πολλοί τραυματισμοί και στον Άρη η έλλειψη προσωπικότητας, ιδίως στον χώρο του κέντρου. 

Αρχικά, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε για το αν θα επιστρέψει στους πάγκους: «Αν βρεθεί κάτι καλό, θα ασχοληθώ. Προσπαθώ να προσαρμοστώ φτάσαμε στα 71 είμαι στην Καστοριά όπου έχω πολλούς φίλους, πάω στο μαγαζί του γιου μου, γυμνάζομαι λίγο. Βλέπω όλα τα παιχνίδια ελληνικά και ξένα. Ακόμα και Β’ εθνική αν είναι κάτι καλό παρακολουθώ».

Για το φετινό Πρωτάθλημα: «Πιστεύω ότι η ΑΕΚ δίκαια πήρε το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε, προηγήθηκε με 9-10 βαθμούς και έχασε το πρωτάθλημα. Έδειξε καλό πρόσωπο, ήταν δύσκολο να τον κερδίσεις. Έπαιξε ρόλο η διακοπή για το Μουντιάλ, δεν ξέρω αν υπήρξε εφησυχασμός ότι το πρωτάθλημα τελείωσε και όταν επανήλθε έχασε αδικαιολόγητα βαθμούς. Και ήταν κρίμα για τον φίλο μου τον Γιοβάνοβιτς. Δεν ήταν τόσο μεγάλη η ανάγκη για μετάγραφες ίσως για έναν επιθετικό αλλά δεν μπορούσε να τον βρει ή να τον πληρώσει, είναι δύσκολος ο Ιανουάριος στις μεταγραφές. Στην ΑΕΚ έπαιξε ρόλο η προσωπικότητα του προπονητή. Πέρασε αυτό το ανελέητο πρέσινγκ στο πρώτο μισάωρο των αγώνων, το θέμα ήταν αν μπορούσες να αποφύγεις κάποιο γκολ σε εκείνο το διάστημα. Ήταν εντυπωσιακή και στα ματιά του κόσμου έδειχνε μια καλή εικόνα. Η ΑΕΚ είχε απώλειες παικτών στα πλέι οφ αλλά επανήλθαν και ήρθαν σε πολύ καλή κατάσταση. Είχε το πρόβλημα με τον Αραούχο αλλά ο Λιβάι Γκρασία είχε το γκολ. Ο Αραούχο μεταμορφώθηκε φέτος, έκανε τρομερή αλλαγή με τρομερά τρεξίματα, ενώ στο σκοράρισμα ήταν δύσκολος».

Για την κατάρρευση του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: «Του στοίχισαν πολύ οι τραυματισμοί. Ήταν πολύ σοβαροί και πολλοί παίκτες αγωνιζόταν μέχρι το τελευταίο παιχνίδι με προβλήματα. Δεν ξέρω τι έχει γίνει στον προγραμματισμό αλλά δεν δικαιολογούνται τόσοι τραυματισμοί. Έπεσε όλο το βάρος στα νέα παιδιά ειδικά του Κωνσταντέλια και οι αντίπαλες ομάδες τον πρόσεχαν πολύ, υπήρχαν πάντα βοήθειες πάνω του και είχε μια πτώση στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε πολλούς τραυματισμούς και οι μεγαλούτσικοι παίκτες δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Και ο Βιεϊρίνια αυτός ο πολύ μεγάλος παίκτης έδειξε ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει. Έλειψε και ο Λύρατζης ενώ και ο Σάστρε που έκανε μια πολύ καλή σεζόν είχε προβλήματα τραυματισμών».

Για το θέμα του γκολ στον ΠΑΟΚ: «Αν ήταν υγιής ο Ολιβέιρα λέγαμε ότι θα ήταν η νέα έκπληξη. Αλλά όταν τραυματίστηκε, ο Τόμας δεν μπορούσε να τον αντικαταστήσει στο 100%. Ακόμα και ο Νάρεϊ που ήταν ο ακραίος κυνηγός με την αγωνιστικότητα του και τα γκολ του ήταν μεγάλη έλλειψη. Ο Ολιβέιρα έβγαλε πολλά προβλήματα και τα έχει χρόνια. Τα είχε και στην ΑΕΚ».

Αν έλλειψαν οι Έλληνες στον Άρη: «Ο Άρης έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. Είχε 13-14 Αφρικανούς και είχε σκαμπανεβάσματα. Δεν είμαι ρατσιστής αλλά δεν μπορεί να βασίζεσαι σε τέτοιους παίκτες που έχουν τα σκαμπανεβάσματα. Έλειψε η προσωπικότητα από τον Άρη στο κέντρο αφού έχασε παίκτες όπως ο Σάσα. Αν εξαιρέσουμε το δίδυμο της άμυνας στις άλλες θέσεις δεν μπορούσες να βγάλεις ένα συμπέρασμα».

Για το νέο Πρωτάθλημα: «Πρέπει να ενισχυθούν οι ομάδες. Με μικρή ενίσχυση δεν θα περάσουμε έναν γύρο. Αν δεν φέρουν παίκτες οι ομάδες θα αποκλειόμαστε από τον πρώτο γύρο. Όταν στην Ισπανία η τελευταία ομάδα έχει 150 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ και στην Ελλάδα ο πρωταθλητής έχει 30-40 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ, για ποιον ανταγωνισμό μιλάμε»΄, είπε ο Γιώργος Παράσχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση Μελισσανίδη σε ΠΑΟ-ΟΣΦΠ για Covid, παραρτήματα, τζαμπασοφιά: "Muppet Show" - Αποκάλυψη για Λιβάι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags