Facebook Pixel ΑΕΚ: Άρατε πύλας! Ποιός είναι ο βασιλιάς της δόξας; Με την ευλογία της Εκκλησίας ΝΑΟΣ η Αγιά Σοφιά (VID)
| 2023-05-30 12:52:00

Άρατε πύλας! Ποιός είναι ο βασιλιάς της δόξας; Με την ευλογία της Εκκλησίας ΝΑΟΣ η Αγιά Σοφιά της ΑΕΚ (VID)

του Κιτρινόμαυρου
Άρατε πύλας! Ποιός είναι ο βασιλιάς της δόξας; Με την ευλογία της Εκκλησίας ΝΑΟΣ η Αγιά Σοφιά της ΑΕΚ (VID)

Εικόνες και στιγμές από την τελετή των θυρανοιξίων του παρεκκλησίου του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Άρατε πύλας, οἱ ἄρχοντες ὑμῶν, καὶ ἐπάρθητε, πύλαι αἰώνιοι, καὶ εἰσελεύσεται ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης..

Τίς ἐστιν οὗτος ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης;

Κύριος κραταιὸς καὶ δυνατός, Κύριος δυνατὸς ἐν πολέμῳ.

Δηλαδή, άρχοντές μας, ανοίξτε τις πύλες για να ανοίξουν οι αιώνιες πύλες και να εισέλθει ο βασιλιάς της δόξας. Ποιός είναι ο βασιλιάς της δόξας; Είναι ο Κύριος ο πανίσχυρος και δυνατός. Ο Κύριος που είναι δυνατός στον πόλεμο.

Με τους στίχους του 23ου Ψαλμού του Δαυίδ να δονούν την ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, ανήμερα της ημέρας μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, η τελετή των θυρανοίξιων, του Ιερού Παρεκκλησίου της του Θεού Σοφίας και του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Λουκά του εν Στειρίω, το οποίο βρίσκεται στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την Ακολουθία των Θυρανοιξίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, παρουσία σύσσωμης της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος παρακολούθησε με ευλάβεια όλη τη Ακολουθία.

Ο ηγέτης της ΑΕΚ συγκινησιακά φορτισμένος από τη ιδιαιτερότητα της στιγμής άκουσε τον Δεσπότη να συνδέει την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού με την Ορθοδοξία και την Εκκλησία, με τον κόσμο να αναφωνεί «ΑΞΙΟΣ» για την υλοποίηση του μεγαλοπρεπούς έργου.

Πλέον η «Αγιά Σοφιά» δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά ΝΑΟΣ με όλη τη σημασία της λέξης, αφού στο παρεκκλήσι θα μπορούν να τελούνται όλες οι Ακολουθίες της Εκκλησίας, να κοινωνία ο κόσμος των Αχράντων Μυστηρίων, αλλά και να γίνονται Γάμοι και Βαφτίσεις.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags