Facebook Pixel Ολυμπιακός:
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-01 14:26:00

"Ηγέτης στη Γερμανία, 91% σωστές πάσες και ταύρος - Αναβάθμιση από Εμβιλά, οι καλύτεροι στην Ελλάδα με Χουάνγκ"

του Γιώργου Κτενά
"Ηγέτης στη Γερμανία, 91% σωστές πάσες και ταύρος - Αναβάθμιση από Εμβιλά, οι καλύτεροι στην Ελλάδα με Χουάνγκ"

"Είναι το καλύτερο εξάρι στην Bundesliga μετά τον Κίμιχ"! Το Sportdog.gr παρουσιάζει μία εξαιρετική περίπτωση παίκτη που εξετάζουν σοβαρά οι Πειραιώτες για τη μεσαία γραμμή. Προέρχεται από εντυπωσιακές σεζόν, έχει παρουσία και στο Mundial και τα χαρακτηριστικά θα ανεβάσουν επίπεδο τους Ερυθρολεύκους!

Ολυμπιακός: Η εξαιρετική περίπτωση του Έλιες Σκίρι, του αμυντικού μέσου της Κολωνίας, έχει έρθει στο προσκήνιο για τους Πειραιώτες, καθώς ο 28χρονος άσος αποτελεί μια πρώτης τάξης λύση για την ενίσχυση στον χώρο τής μεσαίας γραμμής.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που είναι πολύ πιθανό να υπάρξει η ανάγκη για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, καθώς όλα δείχνουν ότι το μέλλον τού Εμβιλά βρίσκεται μακριά από το Λιμάνι.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Ανέστη Ζαχαράκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γερμανία, για να συλλέξουμε πληροφορίες για τον Σκίρι και την πιθανότητα να έρθει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί.

"Αναβάθμιση ο Σκίρι σε σχέση με Εμβιλά - Ψάχνει δυνατό συμβόλαιο - Ζόρικη περίπτωση γιατί..."

Ανέστη, μπορεί να γίνει ικανός αντικαταστάτης του Εμβιλά ο Σκίρι;

"Αν καταφέρει να πάρει τον Σκίρι ο Ολυμπιακός, όχι μόνο θα αντικαταστήσει τον Εμβιλά, αλλά θα αναβαθμίσει αισθητά τη θέση “6”. Μιλάμε για το καλύτερο εξάρι τής Μπουντεσλίγκα μετά τον Γιόσουα Κίμιχ της Μπάγερν. Στυλοβάτης της Κολωνίας εδώ και μία τετραετία, εξελίχθηκε στον ηγέτη της. Οι "τράγοι", που παρεμπιπτόντως έχουν τιμωρηθεί με απαγόρευση μεταγραφών, θα έδιναν τα πάντα για να τον κρατήσουν. Ωστόσο, ο παίκτης είναι στα 28, επομένως ψάχνει πλέον ένα δυνατό συμβόλαιο και μία ομάδα με σταθερά ευρωπαϊκή προοπτική".

Πόσο εύκολο είναι το να έρθει στην Ελλάδα;

"Είναι δεδομένο πως μπορεί να σταθεί σε δυνατά κλαμπ γαλλικά ή γερμανικά, επομένως είναι εκ των πραγμάτων πολύ ζόρικη περίπτωση. Άλλωστε, έκανε και εξαιρετικό Μουντιάλ με την Τυνησία. Πολύ δυναμικός στις προσωπικές μονομαχίες, πάντα πέφτει με αποφασιστικότητα στην μπάλα. Ανάμεσα στους χαφ της Μπουντεσλίγκα είναι ο τρίτος καλύτερος στην ανάκτηση της μπάλας με 4,36 κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Επίσης, επειδή 1.85 μ. είναι πολύ δυνατός και στο ψηλό παιχνίδι".

"Θα δώσει νεύρο και ένταση στον Ολυμπιακό - Αυτή είναι η διαφορά με Εμβιλά - Το καλύτερο δίδυμο χαφ στην Ελλάδα με Χουάνγκ"

Πώς είναι το παιχνίδι του;

"Κατά κανόνα το μοναδικό εξάρι της Κολωνίας, η οποία παίζει κυρίως 4-4-2 με ρόμβο. Η Κολωνία είναι μία ομάδα χωρίς ιδιαίτερο ποιοτικό ταλέντο, αλλά που βασίζεται στην πολύ υψηλή της ένταση και στο αδιάκοπο πρέσινγκ. Ο Σκίρι λοιπόν ήταν κομβικός σε αυτό το στιλ παιχνιδιού κι αν ο Ολυμπιακός κάνει το κόλπο και τον φέρει θα προσθέσει στη δύναμή του έναν παίκτη που θα του δώσει κάτι που έλειπε πέρυσι, νεύρο και ένταση. Επίσης, στο build up είναι εξαιρετικός και το ποσοστό ευστοχίας του σε πάσες (περίπου 88%), στην Μπουντεσλίγκα, είναι μικρότερο μονάχα από αυτό του Κίμιχ. Εν ολίγοις, σπάνια πουλάει την μπάλα".

Μπορεί να δώσει λύσεις και σε άλλες θέσεις;

"Πολλές φορές χαμηλώνει ως τρίτος στόπερ για να βοηθήσει στην ανάπτυξη, όπως έκανε και ο Εμβιλά. Το εντυπωσιακό είναι πως έχει πάνω από 91% ποσοστό ευστοχίας στις μακρινές πάσες, επομένως καλύπτει και αυτό το στοιχείο του Εμβιλά. Σε σύγκριση βέβαια με τον Γάλλο, είναι πολύ πιο κινητικός. Δεν είναι ένα στατικό εξάρι. Μπορεί να τρέξει κάθετα, μπορεί να ντριμπλάρει αν χρειαστεί, πατάει την αντίπαλη περιοχή και στις στημένες μπάλες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Δεν είναι τυχαίο ότι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ φέτος της Κολωνίας με 8 γκολ. Επίσης, είναι “ταύρος”, καθώς έκανε 40 παιχνίδια, χωρίς κανέναν μυϊκό τραυματισμό φέτος. Άριστος τέλος σε τακτικό επίπεδο, καλύπτει επαρκώς αμυντικά τόσο στους στόπερ, όσο και τους μπακ όταν χρειάζεται".

Με ποιον μπορεί να συνυπάρξει στην 11άδα τού Ολυμπιακού;

"Κατά τη γνώμη μου, αν έρθει στον Ολυμπιακό, μαζί με τον Χουάνγκ οι ερυθρόλευκοι θα έχουν το καλύτερο δίδυμο κεντρικών μέσων στην Ελλάδα.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφές 45 εκατ. στο Λιμάνι - Ο… ανεπιθύμητος, η "εντολή" Μπουχαλάκη και η σφήνα για Ζινκερνάγκελ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags