Facebook Pixel Bundesliga: Η Στουτγκάρδη διέλυσε το Αμβούργο και έκανε άλμα σωτηρίας - Γκολάρα ο Μαυροπάνος! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-01 23:43:00

Η Στουτγκάρδη διέλυσε το Αμβούργο και έκανε άλμα σωτηρίας - Γκολάρα ο Μαυροπάνος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Με τον Έλληνα στόπερ να ανοίγει τον δρόμο για τη νίκη πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του, η Στουτγκάρδη συνέτριψε το Αμβούργο με 3-0 στο πρώτο ματς των μπαράζ παραμονής στη Bundesliga.

Στην Bundesliga θα συνεχίσει ν΄ αγωνίζεται, εκτός θαύματος, και τη σεζόν 2023/2024 η Στουτγκάρδη, ενώ το Αμβούργο, όπως και πέρυσι (έπαιζε στα μπαράζ με την Χέρτα) έφτασε στην πηγή, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα πιει ούτε εφέτος νερό. 

Οι «Σουηβοί», με τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο να σκοράρει πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, επικράτησαν με 3-0 στο πρώτο μπαράζ παραμονής/ανόδου και, πλέον, στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο γερμανικό Βορρά την ερχόμενη Δευτέρα (5/06) μόνο εάν «αυτοκτονήσουν» θα χάσουν το πλεονέκτημα που έχουν αποκτήσει.

Η 16η ομάδα της κανονικής περιόδου της Bundesliga, Στουτγκάρδη και η 3η της δεύτερης κατηγορίας, Αμβούργο συναντήθηκαν απόψε στη «Μερτσέντες Μπενζ Αρένα», με τους γηπεδούχους να φτάνουν σε μία νίκη που εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου τους εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό ενόψει της ρεβάνς στο "Volksparkstadion".

Ο Μαυροπάνος στο πρώτο λεπτό άνοιξε το σκορ από ασίστ του Σόσα, στο 26΄ ο Γκιρασί έχασε πέναλτι, αλλά στο 56΄ «πήρε το αίμα του πίσω» και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Δύο λεπτά νωρίτερα, ο Βάγκνομαν είχε «γράψει» το 2-0.

Το Αμβούργο με παίκτη λιγότερο από το 69΄ (αποβλήθηκε ο Σουχονεν) δεν μπόρεσε να βρει ένα γκολ που θα του έδινε κάποιες ελπίδες ενόψει του δεύτερου αγώνα στην έδρα του και, πλέον, αναζητά ένα θαύμα για να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος μετά τον υποβιβασμό του την περίοδο 2017/2018.

Υπενθυμίζεται ότι η Χέρτα Βερολίνου και η Σάλκε υποβιβάστηκαν από την Bundesliga στο τέλος της σεζόν 2022-23. Τις θέσεις τους στη νέα σεζόν του πρωταθλήματος εξασφάλισαν η Ντάρμστατ, η οποία επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετά τη σεζόν 2016-17, και η Χαϊντενχάιμ που θα δώσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το «παρών» στα «μεγάλα σαλόνια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags