Facebook Pixel Τα "σκάρτα" πολυτελείας της Premier League - Ποια μεγάλα ονόματα μένουν ελεύθερα στις 30 Ιουνίου.
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-05 18:47:00

Τα "σκάρτα" πολυτελείας της Premier League - Ποια μεγάλα ονόματα μένουν ελεύθερα στις 30 Ιουνίου

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

 Ν’Γκόλο Καντέ, Μίλνερ, Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν, Ζοάο Φέλιξ, Σεσενιόν, Ογκμπόνα, Φαμπιάνσκι, Φιρμίνο, Μπερνάρντο Σίλβα, αλλά και Γκιουντογκάν είναι μερικοί από τους «bigs», που είτε ζήτησαν από μόνοι τους ν’ αλλάξουν ομάδα και παραστάσεις, είτε δεν τους ανανεώθηκε το συμβόλαιο. Παρόμοια περίπτωση ήταν και του Σέρχι Κανός, αλλά την τελευταία μέρα η Μπρέντφορντ άσκησε την οπσιόν ανανέωσης για ένα ακόμη χρόνο απομακρύνοντας τον Ισπανό από τον Ολυμπιακό.

 Η Άρσεναλ δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Μάιτλαντ- Νάιλς, η Άστον Βίλλα του Στιρ και του Άσλεϊ Γιάνγκ. Η Μπόρνμουθ θα χάσει τον Λέρμα, για την Κρίσταλ Πάλας, τον Ζεμούρα, για την Ουντινέζε, τον Στέισι για την Νόργουϊτς, ενώ δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θ’ αποκτήσει από τη Ρόμα, με 15εκ. ευρώ τον Ματίας Βίνια που έπαιζε ως δανεικός.

 Η Τσέλσι σκέφτεται ν’ αφήσει τον Ζοάο Φέλιξ να επιστρέψει στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Ζακαρία στη Γιουβέντους αρνούμενη ν’ ασκήσει την οπσιόν αγοράς του ύψους 30εκ. ευρώ. Προσπάθησε να πείσει και τον Ν’Γκόλο Καντέ να παραμείνει, η επιθυμία του όμως είναι να επιστρέψει στη Γαλλία. Επιθυμία και του Γκιουντογκάν είναι η επιστροφή στη Μπουντεσλίγκα, μετά όμως τα δύο γκολ που πέτυχε στον τελικό κυπέλλου με τη Γιουνάιτεντ και μπροστά στο ενδεχόμενο να είναι match winner και στον τελικό Champions League με την Ίντερ δεν αποκλείεται να μεταπειστεί και να παραμείνει στη Σίτι. Μαζί με τον Μπερνάρντο Σίλβα, τον οποίο επίσης προσπαθεί μήνες να τον πείσει ν’ ανανεώσει.

 Ο Βραζιλιάνος Φιρμίνο δεν ανανέωσε με τη Λίβερπουλ γιατί στο μέλλον του θα βρίσκονται μία από τις Ρεάλ Μαδρίτης ή Ίντερ, με πιθανότερη τη «βασίλισσα». Από τους «Reds» θα φύγουν και οι Μίλνερ (Μπράιτον ή Μπέρνλι), Οξλέιντ- Τσάμπερλεϊν, Κεϊτά.

 Σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της, κυρίως ενόψει επιστροφής στο Champions League ύστερα από δύο δεκαετίες ετοιμάζεται να κάνει και η Νιουκάσλ που δεν έχει εγκαταλείψει ακόμη το όνειρο να προσφέρει στον Μέσι τα μισά, από το 1δις το χρόνο που του προσφέρει η Σαουδαραβική Αλ Χιλάλ.

Από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ», το βέβαιο είναι πάντως ότι θα φύγουν οι Ρίτσι, Κάριους, Λονγκστάφ, Κλαρκ, Ντάμετ και Γκιλέσπι. Από τη Νόττινγκαμ Φόρεστ οι Λίνγκαρντ, Κόλμπακ, Καφού, Τέιλορ και Αγιέ. Από τη Σαουθάμπτον οι Καμπαγιέρο, Ελιονούσι, Ουόλκοτ. Από τη Ουέστ Χαμ οι Ογκμπόνα, Φαμπιάνσκι. Από τη Γουλβς οι Ντιέγκο Κόστα, Ζοάο Μουτίνιο, Αντάμα Τραορέ. Από τη Γιουνάιτεντ ο Φιλ Τζόουνς. Από τη Λέστερ οι… μισοί: Σογιουνσού, Έβανς, Τίλεμανς, Μπέρτραντ, Πέρεζ, Μεντί, Αμαρτέι. Από τη Φούλαμ, ο Μάρκο Σίλβα ζήτησε μόνο να παραμείνει ο Ουϊλιαν, ενώ έδωσε το πράσινο φως να συνεχίσουν όπου θελήσουν, στους Σεσενιόν, Κεμπάνο, Ντάφι, Μπράιν.

 Στην Έβερτον δεν ανανεώθηκαν τα συμβόλαια στους Μπέγκοβιτς, Κόλεμαν, Μίνα, Πράις, Ντέιβις, Τάουνσεντ και Λόνεργκαν. Από την Κρίσταλ Πάλας αναμένεται να φύγουν οι Ζαχά, Μιλιβόγιεβιτς, Μακ Άρθουρ, Κλάιν, Ουόρντ, Μπάτλαντ, Νέιθαν Φέργκιουσον. Ενώ η μοναδική ομάδα που δεν έχει εκκρεμότητες με δανεισμούς ή λήξεις συμβολαίων είναι η Τόττεναμ: η οποία όμως δεν θα εναντιωνόταν εάν ερχόταν μία πρόταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης, άνω των 100εκ. ευρώ για τον μεγαλύτερό της σκόρερ, όλων των εποχών, Χάρι Κέιν.    

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags