Facebook Pixel Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ: Επιτέλους το πήρε! Ρόδρι και... Λουκάκου χάρισαν στη Σίτι το 1ο Champions League της ιστορίας της (Vids)
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-10 23:56:00

Επιτέλους το πήρε! Ρόδρι και... Λουκάκου χάρισαν στη Σίτι το 1ο Champions League της ιστορίας της (Vids)

του Δημήτρη Σκούφου
Επιτέλους το πήρε! Ρόδρι και... Λουκάκου χάρισαν στη Σίτι το 1ο Champions League της ιστορίας της (Vids)

Με χρυσό γκολ του Ρόδρι στο 68' η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 1-0 την Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη και κατέκτησε το πολυπόθητο τρόπαιο του Champions League, για πρώτη φορά στην ιστορία της! Τρεμπλ για τους Πολίτες! Δοκάρι με Ντιμάρκο για τους Νερατζούρι.

Είναι γεγονός: Η Μάντσεστερ Σίτι είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε στον τελικό της Ίντερ με ένα γκολ του Ρόδρι στο 68ο λεπτό και αφού γλίτωσε με το δοκάρι και τις αποκρούσεις του Έντερσον, αλλά και τον Λουκάκου που... αποσόβησε κατά λάθος τέρμα της ομάδας του σχεδόν πάνω στη γραμμή, πανηγύρισε το πρώτο Champions League στην ιστορία της.

Οι Νερατζούρι στάθηκαν εξαιρετικά σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, δυσκόλεψαν αφάνταστα την Σίτι και μάλιστα έχασαν τεράστιες ευκαιρίες, τόσο με το δοκάρι του Ντιμάρκο, όσο και στο τέλος με Λουκάκου και Ντ' Αμπρόζιο (96'), που όμως είδαν τον Έντερσον να τους σταματάει. 

Αυτό ήταν το τρίτο Champions League για τον Γκουαρντιόλα μετά τα δύο με την Μπαρτσελόνα, ενώ η Σίτι πραγματοποίησε απίστευτο "τρεμπλ" κατακτώντας επίσης πρωτάθλημα και Κύπελλο Αγγλίας!

Πώς παρατάχθηκαν 

Με τον Έντιν Τζέκο αντί του Ρομέλου Λουκάκου παρατάχθηκε στο βασικό της σχήμα η Ίντερ, με τον Σιμόνε Ιντζάγκι να προτιμάει τον Βόσνιο, ενώ στη μεσαία γραμμή επέλεξε τον Μπρόζοβιτς στο δίλημμα που είχε με τον Μχιταριάν. Αναλυτικά η 11άδα των Νερατζούρι αποτελούνταν από τους: Ονάνα - Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι - Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Ντιμάρκο - Λαουτάρο Μαρτίνες και Τζέκο.

Από πλευράς Μάντσεστερ Σίτι ο Πεπ Γκουαρντιόλα άφησε στον πάγκο τον Γουόκερ, επιλέγοντας τον Ακάντζι σε τριάδα στην άμυνα και σύστημα 3-4-2-1. Αναλυτικά η 11άδα των Πολιτών στον τελικό αποτελούνταν από τους:  Έντερσον - Ντίας, Ακάντζι, Άκε - Στόουνς, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις  και Χάαλαντ.

Το ματς

Με διάθεση να πιέσει ψηλά τις γραμμές της Σίτι και να μην την αφήσει να κάνει το παιχνίδι της μπήκε στο παιχνίδι η Ίντερ και σε έναν μεγάλο βαθμό τα κατάφερε, αν και οι Πολίτες θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με μια υπέροχη προσπάθεια του Μπερνάρντο Σίλβα. 

Ο Ιντζάγκι είχε "διαβάσει" εξαιρετικά το παιχνίδι του Γκουαρντιόλα, αποκόπτοντας τα δύο άκρα της, Ντε Μπρόινε και Γκρίλις. Ακόμα κι έτσι η Σίτι έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία στο 27', όταν ο Χάαλαντ έφυγε στην πλάτη του Ατσέρμπι από κάθετη του Βέλγου άσου και φάτσα με τον Ονάνα, όμως ο τερματοφύλακας της Ίντερ του είπε "όχι" στο σουτ που έκανε.

Οι Ιταλοί συνέχισαν να πηγαίνουν δυνατά σε κάθε μπάλα και να μην αφήνουν την Σίτι να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές της στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στο 36' είδαν τον πιο σημαντικό παίκτη των Άγγλων, τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού από το ματς, θυμίζοντας τον τελικό του 2021, όταν πάλι είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή απέναντι στην Τσέλσι. 

Το ημίχρονο δεν επιφύλασσε καμία άλλη έκπληξη, με την Ίντερ να στέκεται εξαιρετικά με μοναδικές πάντως απειλητικές στιγμές της αυτές με τον Μπρόζοβιτς στο 20' και τον Μπαρέλα στο 26', οι οποίες πάντως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Έντερσον.

Πολύ ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, καθώς η Ίντερ εξακολουθούσε να πιέζει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου τους παίκτες της Σίτι, έχοντας μάλιστα μια τεράστια ευκαιρία στο 59', όταν ο Ακάντζι αδράνησε στην άμυνα και ο Λαουτάρο βγήκε απέναντι στον Έντερσον, αλλά ο Βραζιλιάνος κίπερ βγήκε νικητής. Την ίδια ώρα ο Ιντζάγκι έβαλε στο ματς τον Λουκάκου αντί του Τζέκο, που είχε πρόβλημα, όμως η Σίτι ήταν αυτή που έφτασε τελικά στο πολυπόθητο γκολ.

Η φάση ξεκίνησε με τον Μπερνάρντο Σίλβα να μπαίνει από δεξιά στην περιοχή, να κάνει το γύρισμα, με την μπάλα να κοντράρει σε παίκτη της Ίντερ, να στρώνεται στον Ρόδρι, ο οποίος σχεδόν από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0 με εκπληκτικό πλασέ στο 68'. 

Το γκολ φάνηκε να προκαλεί... χαλάρωση στους Άγγλους, που τρία λεπτά μετά γλίτωσαν σαν από... θαύμα την ισοφάριση. Στο 71' λοιπόν ο Ντιμάρκο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά έκανε νέα, όμως η μπάλα βρήκε στον Λουκάκου, με τον Έντερσον... εξουδετερωμένο!

Ο τελικός άνοιξε για τα καλά στο τελευταίο του κομμάτι, καθώς η Ίντερ έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, ενώ η Σίτι βρήκε χώρους και λίγο έλειψε να "σφραγίσει" τη νίκη στο 78' με τον Φόντεν, που όμως μέσα από την περιοχή πλάσαρε πάνω στον Ονάνα. 

Τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά, με την Ίντερ να βγαίνει σε επιθέσεις... κατά κύματα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία αρχικά στο 88' με τον Λουκάκου, αλλά και στην τελευταία φάση του 96' με τον Ντ' Αμπρόζιο, με τον Έντερσον να αποδεικνύεται σωτήρας σε αμφότερες, κρατώντας το 1-0 και δίνοντας το τρόπαιο στην Σίτι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς (82' Γουόκερ), Ρούμπεν Ντίας, Άκε, Ακάντζι, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε (36' Φόντεν) Μπερνάρντο Σίλβα, Χάλαντ, Γκρίλις

ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Νταρμιάν (Ντ'Αμπρόζιο), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (76' Γκόζενς), Ντάμφρις (76' Μπελανόβα), Τσαλχάνογλου (84' Μικίταριαν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Ντιμάρκο, Μαρτίνες, Τζέκο (57' Λουκάκου)

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags