ΑΕΚ - Νέστορ Αραούχο: Την περίπτωση του διεθνη Μεξικανού αμυντικού, με θητεία στην Ευρώπη για λογαριασμό της Θέλτα, εξετάζει η Ένωση αυτό το διάστημα, όπως αναφέρει η πληροφορία που υπάρχει στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ.

Ο 31χρονο άσος, διεθνής με την εθνική ομάδα του Μεξικό και βασικό στέλεχός της, αυτό το διάστημα αγωνίζεται στην πατρίδα του για λογαριασμό της Αμερίκα, το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025 και η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο βρίσκεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Θα μπορούσε να γίνει μια νέα περίπτωση Πινέδα, δηλαδή ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει πολύ καλά ο Ματίας Αλμέιδα, και να έρθει το φετινό καλοκαίρι στην ΑΕΚ; Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο που παρακολουθεί το ποδόσφαιρο στη Λ. Αμερική, για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες.

"Ψηλός δυνατός και με γεμάτες σεζόν όπου έπαιξε - Στιλ Πινέδα - Ευκαιρία και για τον Αραούχο η ΑΕΚ"

"Είναι στόπερ, είχε αρχίσει στην Κρουζ Αζούλ την καριέρα του και μετά είχε περάσει στη Θέλτα για μια 4ετία. Ήταν βασικός σε όποια ομάδα κι αν έπαιξε. Μετά επέστρεψε στην Αμερική, ενώ είναι βασικός και στην εθνική ομάδα του Μεξικό. Είναι ψηλός, δυνατός, δεν μπορεις να πεις ότι ξεχωρίζει για την τεχνική του , αλλά έχει γεματες σεζόν όπου κι αν πήγε", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Πώς θα χαρακτήριζες την περίπτωσή του;

"Είναι στιλ Πινέδα η κατάστασή του: Τον γνωρίζει ο Αλμέιδα, έχει κάνει πρωταθλητισμό για πολλά χρόνια στο Μεξικό, έχει κερδίσει τίτλους με το Μεξικό, οπότε είναι μια λύση τύπου Πινέδα για την ΑΕΚ. Θεωρώ, πάντως, ότι είναι και για τον ίδιο μια ευκαιρία για να παίξει ξανά στην Ευρώπη".

"Δανεικός με οψιόν αγοράς - Όχι με τον Βίντα στην 11άδα - Τον βάζει αμυντικό χαφ ο Αλμέιδα"

Μπορεί να έρθει στην ΑΕΚ, αν και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 με την Αμέρικα;

"Μπορεί να έρθει δανεικός με οψιόν αγοράς. Είναι αντίστοιχη περίπτωση με αυτή του Πινέδα και στον τρόπο που μπορεί να τον αποκτήσει η Ένωση".

Με ποιον θα ταίριαζε στην 11άδα της Ένωσης;

"Με τον Βίντα είναι ίδια σωματική κατασκευή, οπότε μάλλον χρειάζεται κάποιον πιο γρήγορο συμπαίκτη. Αλλά δεν αποκλείεται να τον τσεκάρει και για τη θέση τού αμυντικού χαφ ο Αλμέιδα, γιατί μπορεί να δώσει κι εκεί λύσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη ελληνική ομάδα για Τζόλη - Παίκτη του ΠΑΟΚ και όχι Ντόη η Γκλάντμπαχ - Τουλούζ για Έλληνα του ΠΑΟ