Facebook Pixel ΑΕΚ: "Ηγέτης στην άμυνα της ΑΕΚ στο Champions League - Αντι-Βιντα με τριετές 1.5 εκατ. - Εμπειρία και τακτική"
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-16 20:33:00

"Ηγέτης στην άμυνα της ΑΕΚ στο Champions League - Αντι-Βιντα με τριετές 1.5 εκατ. - Εμπειρία και τακτική"

του Γιώργου Κτενά
"Ηγέτης στην άμυνα της ΑΕΚ στο Champions League - Αντι-Βιντα με τριετές 1.5 εκατ. - Εμπειρία και τακτική"

"Έρχεται και παίζει αμέσως, επιλογή Αλμέιδα"! Ποιος είναι ο κεντρικός αμυντικός που έχουν ξεχωρίσει στην Ένωση, γιατί θέλει Ελλάδα και το συμβόλαιο ζητάει. Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και πώς θα κολλήσει στους νταμπλούχους.

ΑΕΚ - Ντιέγκο Ρέγες: Την περίπτωση του 30χρονου διεθνή στόπερ φαίνεται ότι εξετάζουν οι άνθρωποι της Ένωσης, καθώς ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει πολύ καλά την περίπτωσή του.

Ο πεπειραμένος άσος έχει μεγάλη εμπειρία από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (με θητεία σε Πόρτο, Λεγανές, Εσπανιόλ, Φενέρ), βρίσκεται χωρίς ομάδα εδώ και λίγες ημέρες, ενώ η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική, για να σχολιάσει την είδηση και να συλλέξουμε όσες περισσότερες έγκυρες πληροφορίες μπορούμε.

"Τον είχε τσεκάρει και πέρσι η ΑΕΚ - Θα ζητήσει 1-1,5 εκατ. ευρώ - Ψάχνει κλειστό τριετές"

Γιάννη, ποια είναι η άποψή σου για τον Ρέγες;

"Είχε προταθεί και πέρσι και τον είχαν τσεκάρει στην ΑΕΚ. Διεθνής κεντρικός αμυντικός, γνωστός αμυντικός, έχει κάνει πρωταθλητισμό έχει παίξει και στην Ευρώπη σε πολλές ομάδες. Τον γνωρίζει ο Αλμέιδα, είναι δική του επιλογή και θα βοηθήσει σίγουρα αν έρθει, γιατί έχει μεγάλη εμπειρία".

Πόσα χρήματα πιστεύεις ότι θα ζητήσει για συμβόλαιο;

"Θεωρώ ότι κάπου στο 1 - 1,5 εκατ. ευρώ θα είναι το κασέ του. Διαφορετικά μπορεί να ρίξει τις απαιτήσεις του με κλειστό τριετές ή κάποια συμφωνία τύπου 2+1 χρόνια".

"Ηγέτης στην άμυνα - Ταιριάζει με Βίντα - Έρχεται και παίζει αμέσως - Για αυτό είναι ευκαιρία η ΑΕΚ"

Πώς είναι αγωνιστικά;

"Είναι αθλητικός παίκτης, πολύ καλός στο 1 με 1 για να μαρκάρει καλά, ξέρει να μαρκάρει και χώρο και παίκτη. Είναι τακτικά δουλεμένος και, αν έρθει, προορίζεται για ηγέτης στην άμυνα. Γιατί ο Βίντα είναι και πιο μεγάλος ηλικιάκα, οπότε θα πρέπει να βρεθεί μια λύση και για το μέλλον",

Με ποιον ταιριάζει να παίξει;

"Νομίζω ότι ταιριάζει με τον Βίντα, αν και είναι ίδιος τύπος παίκτη. Φέτος η ΑΕΚ θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, θέλουν κάποιον στο στιλ τού Βίντα γιατί είναι πολλά και δύσκολα τα παιχνίδια φέτος. Άρα θέλουν ένα βράχο κεντρικό αμυντικό και να υπάρχει ακόμα ένας με τα ίδια χαρακτηριστικά".

Μπορεί να του δώσει η ΑΕΚ κίνητρο για να έρθει στην Ελλάδα; "Είναι πολύ έμπειρος και στην Ευρώπη, αν τον θέλει για τα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια χαρά λύση, μπαίνει και παίζει αμέσως. Γιατί και για τον ίδιο είναι ευκαιρία να επιστρέψει στην Ευρώπη και να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ". 

Μετά τον Πινέδα η ΑΕΚ φαίνεται ότι επιμένει μεξικάνικα.

"Μα ξέρει καλά το πρωτάθλημα ο Ματίας Αλμέιδα και εκεί μπορείς να βρεις καλούς παίκτες, χωρίς πολλα λεφτά, που θέλουν να φανούν. Η Ελλάδα έχει πρωταθλημα που δίνει την ευκαιρία να φανεί κάποιος στην Ευρώπη. Για παράδειγμα ο Πινέδα: Αν ήταν στη Θέλτα, φέτος, θα είχε χαθεί. Ενώ στην ΑΕΚ κέρδισε το ναμπλα και αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης, ανεβάζοντας ξανά την αξία του". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σενάριο-έκπληξη για Έλληνα στόπερ στην ΑΕΚ - Τι λένε οι Κιτρινόμαυροι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags