Πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα που έχουν να διαχειριστούν οι Ερυθρόλευκοι στο μεταγραφικό παζάρι, μιας και έχει γίνει γνωστό πως Κορδόν και Μαρτίνεθ θέλουν να ανεβάσουν το επίπεδο ενόψει της νέας σεζόν. Μια από τις θέσεις που από την περασμένη σεζόν... φώναζε ενίσχυση δεν ήταν άλλη από αυτή του στόπερ, ενώ η αποχώρηση και του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από το ρόστερ κάνει το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο. Έτσι οι Πειραιώτες προσπάθησαν να βρουν στόπερ που θα τους έλυνε το πρόβλημα, με τον Αλεξάντερ Τζικού, που μένει ελεύθερος από τη Στρασμπούργκ να είναι από τις πρώτες επιλογές.

Ο 28χρονος Γκανέζος, με γαλλικό διαβατήριο στόπερ, είναι στην Στρασμπούργκ από το 2019, με την ομάδα να έχει δώσει 4,5 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει από την Καέν, έχοντα από τότε 127 συμμετοχές με 4 γκολ και τρεις ασίστ, ενώ την χρονιά που ολοκληρώθηκε μέτρησε 31 παρουσίες στην ενδεκάδα και βρήκε μια φορά δίχτυα. Μάλιστα ο Τζικού είναι σχεδόν στο κορυφαίο σημείο της χρηματιστηριακής του αξίας, αφού στο transfermarkt κοστίζει 8 εκατομμύρια ευρώ, με τα 10 να είναι το τοπ του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βγαίνουν από τους Ερυθρόλευκους οι άνθρωποι της ομάδας ήρθαν σε επαφή με την πλευρά του 28χρονου, όμως εκείνος απέρριψε την πρόταση που του κατέθεσαν. Όπως και να έχει βλέπουμε ότι οι Πειραιώτες είναι αποφασισμένοι να πάρουν στόπερ από το... πάνω ράφι, με γεμάτες χρονιές και σίγουρα αποτελέσματα, κάτι που φαίνεται και από το ενδιαφέρον προς το πρόσωπο του Μπάρτρα και μένει να δούμε αν θα το καταφέρουν.

Παράλληλα εκτός από την θέση του στόπερ, ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση και στη μεσαία γραμμή και μάλιστα με παίκτη που μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία, κάτι που την προηγούμενη σεζόν έλλειψε πολύ.

Ο Αντόνιο Κορδόν είναι αυτός που έχει αναλάβει να βρει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για αυτή τη δουλειά και μάλιστα μια από τις επιλογές που εξετάζονται δεν είναι άλλη από τον... παλιό γνώριμο Γκουστάβο Σκάρπα, που αγωνίζεται στη Νότιγχαμ. Ο Βραζιλιάνος τον προηγούμενο χειμώνα ήταν για πολύ καιρό ανάμεσα σε Πειραιά και Αγγλία, μετά την λήξη του συμβολαίου του με την Παλμέιρας, με τον ίδιο όμως να πηγαίνει στο Νησί όπου τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για αυτόν.

Ο 29χρονος αγωνίστηκε μόλις 10 φορές, τις έξι σαν βασικός, με τη φανέλα της Νότιγχαμ σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς να καταφέρει να βρει δίχτυα και να δώσει κάποια ασίστ. Φυσικά η παρουσία του δεν θύμισε σε τίποτα τον παίκτη της Παλμέιρας που έκανε πράγματα και... θαύματα κάτω από τις οδηγίες του Αμπέλ Φερέιρα, με τον ίδιο από το 2018 μέχρι το 2023 να έχει 211 παρουσίες στην ενδεκάδα, με 37 γκολ και 51 ασίστ, φτάνοντας να αξίζει 12 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως καταλαβαίνει κανείς ο Σκάρπα δεν μπορεί να ξέχασε το ποδόσφαιρο, ούτε φυσικά να θεωρήσει κανείς πως η Νότιγχαμ δεν τον πιστεύει. Μάλιστα αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ο 29χρονος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026, όμως όπως πολλοί παίκτες από τη Λατινική Αμερική θέλουν τον χρόνο τους για να εγκλιματιστούν στην Ευρώπη. Αυτό μάλιστα θέλει να επωφεληθεί και ο Ολυμπιακός. Όπως έγινε γνωστό ο Αντόνιο Κορδόν είχε συνάντηση με τον Στιβ Μπρους, τεχνικό της Φόρεστ, ώστε να μάθει ποιους παίκτες θα δάνειζε ο Βρετανός, με το όνομα του Σκάρκα να υπάρχει στο τραπέζι. Και το σίγουρο είναι πως ο Βραζιλιάνος θα έκανε... παπάδες στην Ελλάδα όσο και αν προβλημάτισε με την παρουσία του στο Νησί.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Προπλήρωσε" ο Μελισσανίδης για Πάλμα - Μέχρι 1.5 εκατ. ο Άρης από Ολυμπιακό - 1 εκατ. για 2 μικρούς ο ΠΑΟ!