ΑΕΚ - Ροντόλφο Πιζάρο: Πολύ κοντά στην Ένωση βρίσκεται ο 29χρονος διεθνής Μεξικανός μεσοεπιθετικός, καθώς μετά την περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα ο Ματίας Αλμέιδα φαίνεται ότι θέλει να φέρει έναν ακόμα αξιόλογο παίκτη από το MLS στους Κιτρινόμαυρους.

Η περίπτωση του Πιζάρο είναι εξαιρετική, καθώς πρόκειται για παίκτη που η χρηματιστηριακή του αξία βρίσκεται στα 4 εκατ. ευρώ, έχει εμπειρία και παραστάσεις από υψηλό επίπεδο, αφού πλην τής Ίντερ Μαϊάμι έχει αγωνιστεί ακόμα στην πατρίδα του σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό.

 Η συνθήκη "διεθνής Μεξικανός από το MLS" φέρνει στο μυαλό όλων τον Πινέδα, αλλά η περίπτωση του Πιζάρο δεν είναι ακριβώς ίδια - Για αυτό και το sportdog απευθύνθηκε στον Κώστα Ζάγκα, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το MLS, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τον πεπειραμένο μεσοεπιθετικό.

"Ποιότητα, τεχνίτης αλλά και ασταθής - 10αράκι που θα αξιοποιήσει ο Αλμέιδα"

"Δεν έχει δείξει αυτά που περίμεναν, αν και έχει ποιότητα, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, τεχνίτης, ποιοτικός, αλλά και λίγο ασταθής, πολλές φορές φαίνεται βαριεστημένος στο γήπεδο", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Ο Ματίας Αλμέιδα τον γνωρίζει καλά και αυτό από μόνο του κάτι δείχνει, για να τον επιλέξει για την ΑΕΚ".

Ποια είναι η θέση του στο γήπεδο;

"Είναι 10αράκι, μεσοεπιθετικός, κάπου εκεί θα τον αξιοποιήσει και ο Αλμέιδα να έρθει".

Μιλάμε για νέα περίπτωση Πινέδα;

"Ο Πινέδα είναι πολυεργαλείο, έχει ένταση και δίνει περισσότερα στο γήπεδο. Μπορεί να δώσει ποιότητα, βέβαια, αλλά δεν θα δώσει μάχες στην άμυνα κ.λπ.".

Θεωρείς ότι είναι εύκολο να έρθει στην ΑΕΚ;

"Υπάρχει ενδιαφέρον και από το Μεξικό για την περίπτωσή του, δεν θα είναι εύκολο να έρθει στην ΑΕΚ. Αλλά μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ο Αλμέιδα στην προσπάθεια για να αποκτηθεί".

«Πήρε Μουντιάλ, βασικός στη Μπέτις»

Εκτός από τον Πιζάρο, στην ΑΕΚ προσπαθούν να κλείσουν και τον κεντρικό αμυντικό που έχει ζητήσει ο Ματίας Αλμέιδα και το όνομα του Χερμάν Πετσέλα βρέθηκε στη λίστα της Ένωσης, όπως αποκάλυψε ο Ευάγγελος Μίχος.

Σχολίασε μέσω του sportdog: "Με το που διέρρευσε στις πιάτσες (μανατζερική και δημοσιογραφική) πως ΑΕΚ είναι κοντά στο να κλείσει Αργεντινό στόπερ που παίζει στην Λα Λίγκα και τον φέρνει ο Αλμέιδα, διέρευσε και το όνομα του 32χρονου άσου της Ρεάλ Μπέτις. Προσοχή, μιλάμε για τον 4ο στόπερ της Εθνικής Αργεντινής, τον οποίο έκανε αγορά 3.500.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2021 ο... Αντόνιο Κορδόν στην Μπέτις!! Αν πιστέψουμε τις ενημερωμένες πηγές μας στην ισπανική πιάτσα agents, η ΑΕΚ όντως ενδιαφέρθηκε/ασχολήθηκε με τον 32χρονο Χερμάν Πετσέλα, με τον οποίο φέρεται να μίλησε και προσωπικά ο Ματίας Αλμέιδα(λογικό). Εξαρχής όμως, ήταν μια πολύ δύσκολη περίπτωση, με λίγες πιθανότητες...".

Επικοινωνήσαμε με τον δημοσιογράφο Γιώργο Τεριακή, που γνωρίζει άριστα το ισπανικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες για τον διεθνή Αργεντινό άσο τής Μπέτις και την πιθανότητα να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Γιατί έχει ισχυρό συμβόλαιο μέχρι το 2025 με την ιπσναική ομάδα, η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ και είναι παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή, καθώς ήταν στην αποστολή του Μουντιάλ.

"Αξιόπιστη λύση - Ποιοτικός παίκτης - Ταιριάζει με Βίντα - Δύσκολο να έρθει στην Ελλάδα"

"Μια χαρά είναι για την Ελλάδα ο Πετσέλα, πήρε Μουντιάλ, παίζει βασικός στην Μπέτις, προφανώς για την Ελλάδα είναι αξιόπιστη λύση. Παίζει αποκλειστικά ως στόπερ, καλός στον αέρα, ποιοτικός παίκτης, ένας πολύ καλός αμυντικός", σχολίασε αρχικά, μέσω του sportdog, ο καλός συνάδελφος.

Με ποιον θα ταίριαζε να παίζει στην ΑΕΚ;

'Με τον Βίντα πιο πολύ θα ταίριαζε στην ίδια 11άδα. Αλλά το θεωρώ πολύ τραβηγμένο να έρθει στην Ελλάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πήραν απόφαση ΑΕΚ και Αλμέιδα - Ο παικταράς που συμφώνησε και έρχεται Αθήνα - Συμβόλαιο πάνω από 1 "μύριο"!