Ολυμπιακός: Το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα, έχοντας πλέον μία ξεκάθαρη πρώτη εικόνα για το ρόστερ της σεζόν 2023-24.

Αρκετή κουβέντα είχε γίνει για τους δανεικούς που επέστρεψαν και το κάτα πόσο κάποιοι από αυτούς θα έχουν μέλλον στο Λιμάνι ή θα πρέπει να ψάξουν για άλλη ομάδα ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Ο Ζοάο Καρβάλιο αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη της προετοιμασίας, αφού ελάχιστοι περίμεναν να κάνει τόσο δυναμική επιστροφή στο "ερυθρόλευκο" προσκήνιο. Ο Πορτογάλος έχει κερδίσει την εκτίμηση του προπονητή του με καλές εμφανίσεις στα φιλικά και σημαντική προσπάθεια στις προπονήσεις, δείχνοντας αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί τη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στον Ολυμπιακό. Η αποχώρηση του Βαλμπουενά αφήνει ένα κενό στη μεσοεπιθετική γραμμή, που ο Καρβάλιο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί.



Αντίστοιχα, εξαιρετική ήταν η πρώτη εντύπωση που αποκόμισε ο Μαρτίνεθ από τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο Έλληνας διεθνής ήταν βασικός στο εξάμηνο που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Κόνιασπορ και στην Αυστρία συνέχισε από εκεί που... είχε σταματήσει στην Τουρκία. Δουλεύει πολύ στις προπονήσεις, έπεισε με την παρουσία του στα φιλικά και θα μπορούσε να αποτελέσει μία πολύ καλή λύση στον άξονα, -είτε ως εξάρι είτε ως οκτάρι- άσχετα αν δεν προορίζεται για βασικός.



Αντιθέτως, τα πράγματα δεν μοιάζουν να είναι το ίδιο καλά για τους τους Φίλιπ Ζινκερνάγκελ και Πέπε Ροντρίγκες. Αμφότεροι πήραν ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν κάτι το ιδιαίτερο. Ο Ζινκερνάγκελ (παίκτης με αξία 4 εκατ. ευρώ στο transfermarkt) φαίνεται πως... δεν κολλάει με τον Ολυμπιακό. Πέρυσι ζήτησε να φύγει λόγω της απομάκρυνσης του Πέδρο Μαρτίνς παρά το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει θετικά τη σεζόν, στη συνέχεια εντυπωσίασε με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης και πολλοί θεώρησαν ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στο Λιμάνι και να βγάλει την ποιότητά του στο γήπεδο υπό τις οδηγίες ενός νέου προπονητή. Εντούτοις, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, ενώ δεν λείπουν και τα ρεπορτάζ που θέλουν ομάδες του εξωτερικού (κυρίως την Τράμπζονσπορ) να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.



Το ίδιο ισχύει και για τον Πέπε, ο οποίος για μία ακόμα φορά αδυνατεί να ξεχωρίσει φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Αν κρίνουμε από τα όσα έδειξε στις προπονήσεις αλλά από τον σχετικά μικρό χρόνο συμμετοχής που πήρε στα φιλικά, δύσκολα θα πείσει τον Μαρτίνεθ ότι αξίζει μία θέση στο νέο ρόστερ. Ειδικά σε σύγκριση με τον Μπουχαλάκη, ο Πορτογάλος μέσος χάνει... κατά κράτος! Τα τελευταία δημοσιεύματα θέλουν την ισπανική Ρεάλ Βαγιαδολίδ να έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο "φάουλ" Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό - Unfair κίνηση με ξένο άσο - Τον... εξέθεσε μπροστά σε όλους!