Τα φιλικά επί αυστριακού εδάφους έδειξαν –τουλάχιστον σε πρώτη φάση- ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ σκοπεύει να δώσει στον Κώστα Φορτούνη πολύ σημαντικό ρόλο στον φετινό Ολυμπιακό. Ο Ισπανός τεχνικός έχει σε τεράστια εκτίμηση τον Έλληνα άσο, ο οποίος μοιάζει να έχει καπαρωμένη τη θέση «10» στο ξεκίνημα της σεζόν. Όσο κυλά η χρονιά όλα μπορούν να αλλάξουν, αλλά σε αυτή τη φάση θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν οι Ερυθρόλευκοι δεν παραταχθούν στα ευρωπαϊκά προκριματικά με τον Φορτούνη σε ηγετικό ρόλο.

Μετά από σοβαρούς τραυματισμούς και έχοντας περάσει σχεδόν τη μισή περσινή σεζόν στην εξέδρα, ο «Φόρτου» δείχνει να πατά και πάλι γερά στα πόδια του. Οι Πειραιώτες ποντάρουν πάρα πολλά στην ποιότητά του και δεν είναι καθόλου τυχαίο που τον έχρισαν πρώτο αρχηγό. Ελπίζουν ότι η φετινή χρονιά θα είναι… η χρονιά του και χτίζουν την ομάδα γύρω από αυτόν.

Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο που ο Ολυμπιακός δεν μπαίνει καν σε διαδικασία συζήτησης για οποιαδήποτε κρούση από άλλη ομάδα για τον Φορτούνη. Όπως ανέφερε ο Κώστας Νικολακόπουλος στο blog του στο gazzetta.gr, υπάρχει ενδιαφέρον για τον Έλληνα διεθνή. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν παρουσιαστεί ομάδες διατεθειμένες να προσφέρουν συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 2 εκατομμυρίων ευρώ στον 31χρονο μεσοεπιθετικό. Ωστόσο η θέση του Ολυμπιακού είναι μία: Ο Φορτούνης είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και δεν θα πάει πουθενά!

Κινητικότητα για πωλήσεις και η «καυτή πατάτα» του Κορδόν

Σε άλλα νέα, δεν έχουν αλλάξει και πολλά αναφορικά με τους «κομμένους» του Ολυμπιακού και τις εκκαθαρίσεις του ρόστερ, που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ενταθούν άμεσα. Οι Ερυθρόλευκοι ελπίζουν σε σημαντικά έσοδα μέσω πωλήσεων, εντούτοις το πρόβλημα είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει τις ανάλογες προτάσεις.

Ο Μαντί Καμαρά μοιάζει  να είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για να πωληθεί πιο άμεσα βάσει των τελευταίων ρεπορτάζ, την ώρα που παραμένουν μετέωροι παίκτες όπως οι Σισέ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Γκάρι Ροντρίγκες και Κούντε. Δεν υπολογίζονται, αλλά εφόσον δεν υπάρχουν προσφορές από άλλους συλλόγους, έχουν… ξεμείνει στον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, όλα δείχνουν ότι σε αυτή τη λίστα θα προστεθούν και τουλάχιστον τρεις παίκτες που ακολούθησαν την προετοιμασία, αφού οι Πέπε Ροντρίγκες, Ζινκερνάγκελ και Μπούτουτσι μάλλον θεωρούνται «τελειωμένοι». Οι δύο πρώτοι μάλιστα φαίνεται πως έχουν εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσουν.

Καταλαβαίνει κανείς ότι ο Αντόνιο Κορδόν έχει πολλή δουλειά να κάνει ώστε να βρει λύσεις για τους παραπάνω παίκτες, οι υποθέσεις των οποίων μοιάζουν να έχουν «κολλήσει». Η ελάφρυνση του ρόστερ είναι μείζονος σημασίας προκειμένου ο προπονητής να δουλέψει μόνο με αυτούς που επιθυμεί, να επιτευχθεί εξορθολογισμός των δαπανών ώστε οι Ερυθρόλευκοι να μην πληρώνουν παίκτες που δεν υπολογίζουν και φυσικά να εξοικονομηθούν χρήματα που θα αξιοποιηθούν σε μεταγραφές.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπογράφουν 5 παίκτες στον Ολυμπιακό - Φορ, 8αρι και Κανός - Αλλαγή πολιτικής με... Μιλτιάδη Μαρινάκη!