Άρης: Στο τελευταίο φιλικό “τεστ” προετοιμασίας, κόντρα στον Εθνικό Άχνας, φανερώθηκαν κάποιες από τις πρώτες σκέψεις του Τόλη Τερζή για το πώς θα καταστρώσει το πλάνο του, ενόψει των αναμετρήσεων με την Αραράτ.

Είναι ξεκάθαρο ότι για ανάγκες ομοιογένειας, στα πρώτα παιχνίδια, θα πάει στα σίγουρα, στηριζόμενος περισσότερο στον περσινό κορμό της ομάδας προσθέτοντας απλά κάποιες νέες… πινελιές με τα μεταγραφικά αποκτήματα που έχουν ξεχωρίσει και μπορούν αυτή τη στιγμή να δώσουν το κάτι παραπάνω. Παίκτες όπως οι Φαμπιάνο, Εμπακατά, Οντουμπάτζο, Νταρίντα, Ρουπ, Πάλμα και Γκρέι θα έχουν ενεργό ρόλο στον αγώνα στην Αρμενία, όπως επίσης και ο Χουλιάν Κουέστα, ο οποίος αν και προπονείται ατομικά θα είναι διαθέσιμος να υπερασπιστεί την εστία του Αρη.

Από τις 13 μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν μέχρι στιγμής, οι 10 έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, αλλά στην αρχική ενδεκάδα θέση δεν διεκδικούν πάνω από τρεις ποδοσφαιριστές, ενδεικτικό της ισορροπίας που θέλει ο Τερζής να έχει η ομάδα του στην εκκίνηση των υποχρεώσεων στην Ευρώπη. Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να κάνει λόγο για το απόλυτο της ετοιμότητας, τόσο σε ατομικό επίπεδο κυρίως όμως σε ομαδικό. Κάτι που φανερώθηκε και στα φιλικά προετοιμασίας όπου υπήρξαν διαστήματα στα οποία φαινόταν η έλλειψη συνοχής. Από τα νέα αποκτήματα εκείνος που έχει τον πρώτο λόγο είναι ο Ζαν Ζουλ Εμβοντό, ο οποίος στο φιλικό με τον Εθνικό Άχνας πήρε 60 αγωνιστικά λεπτά και φάνηκε ότι διαθέτει τα τρεξίματα και θα βοηθήσει σε αυτό που θέλει ο Αρης στη θέση “6”. 

Ο Καμερουνέζος είναι ο μοναδικός καθαρός κόφτης που διαθέτει αυτή τη στιγμή το ρόστερ και η αλήθεια είναι ότι έστειλε αισιόδοξα μηνύματα, καθώς με την παρουσία του στο κέντρο απελευθέρωσε και το παιχνίδι των Νταρίντα-Ρουπ, που θα είναι οι εσωτερικοί μέσοι. 

Ο Κάρλσον επίσης έχει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει στη μία πλευρά της επίθεσης, καθώς ο Σουηδός πέρα από την ποιότητα που διαθέτει φάνηκε ότι είναι έτοιμος και με αγωνιστικό ρυθμό, αφού μέχρι πριν μερικές εβδομάδες έπαιζε στην Ιαπωνία με την πρώην ομάδα του (Ουράβα), ενώ Ματαρίτα και Φεράρι είναι οι δύο “νέοι” που διεκδικούν τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Όσον αφορά στον Λορέν Μορόν, ο Αρης στηρίζει πολλά στον Ισπανό επιθετικό και για αυτό άλλωστε επέμενε για την περίπτωσή του και έκανε την υπέρβαση οικονομικά για να τον αποκτήσει. Το θετικό στην περίπτωσή του είναι ότι συμμετείχε στην προετοιμασία με την Μπέτις, ωστόσο μόλις χθες έκανε την πρώτη του προπόνηση στο “Δασυγένειο” και η παρουσία του ή όχι στο αρχικό σχήμα θα εξαρτηθεί από το επίπεδο ανταπόκρισής του στις 2-3 προπονήσεις πριν το ματς στην Αρμενία.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φαβορί με Ντιναμό η ΑΕΚ! Έχει ωραίο γήπεδο - Μου αρέσει το στυλ Αλμέιδα"