Ο Παναθηναϊκός άλωσε με 3-1 την... τυπική έδρα της Ντίνπρο, την οποία διέλυσε στο Κόζιτσε της Σλοβακίας. Οι πράσινοι πήραν τη νίκη χάρη στον μυθικό Χουάνκαρ, ο οποίος είχε δύο ασίστ σε Σπόραρ και Τζούρισιτς ενώ κέρδισε το πέναλτι με το οποίο έκανε το 3-0 ο Ιωαννίδης και το μόνο μελανό σημείο στο ματς ήταν το ότι μείωσαν οι Ουκρανοί στο 90΄ σε μια αδράνεια της πράσινης άμυνας.

Σε μια εβδομάδα (01/08) η ρεβάνς στη Λεωφόρο ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ντνίπρο. Με την εικόνα που είχε σήμερα η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερα προβλήματα...

Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Φίλιπ Τζούρισιτς με το Σέρβο να συνδυάζει το επίσημο ντεμπούτο του με ένα υπέροχο τέρματα για το 2-0 του Παναθηναϊκού ενώ καλή απόδοση είχε στο ντεμπούτο του και ο Βιλένα. Στα θετικά και η πρώτη συμμετοχή του Γεντβάι ο οποίος μπήκε ως αλλαγή αντί του Σένκεφελντ που τραυματίστηκε και τα πήγε αρκετά καλά.

Το ματς

 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Ουκρανούς να δείχνουν μια διάθεση για να ελέγξουν το παιχνίδι, ωστόσο αυτό δεν... κράτησε για πολύ. Από την άλλη ο Γιοβάνοβιτς είχε αποφασίσει ξεκάθαρα στα πρώτα λεπτά να κατευθύνει τον ρυθμό της ομάδας του ο Τζούρισιτς. Η πρώτη καλή φάση άνηκε στους πράσινους, με τον Μάγκνουσον στο 8΄ να εκτελεί ένα φάουλ απευθείας και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αυτό πάντως ήταν.... προειδοποιητικό σημάδι και κάπως έτσι στο 10΄ οι πράσινοι έκαναν το 1-0.

Σε εκείνο το σημείο ο Χουάνκαρ έκανε μια τρομερή ενέργεια και έδωσε πάρε βάλε στον Σπόραρ, ο οποίος παρότι δεν έκανε την τέλεια εκτέλεση, είδε τον τερματοφύλακα των Ουκρανών να μην αντιδρά και κάπως έγινε το 1-0. Στο 13΄ οι πράσινοι έχασαν ευκαιρία και για το 2-0, με τον Κώτσιρα να δέχεται μπαλιά από τον Παλάσιος, ωστόσο το σουτ του δεν ήταν καλό. Η πρώτη φάση για τους Ουκρανούς έγινε στο 18΄, ωστόσο το σουτ του Ντόβμπικ δεν ήταν καθόλου καλό. Πάντως, τα πρώτα κακά μαντάτα ήρθαν στο 20΄, όταν ο Σένκεφελντ έπαθε θλάση και έμεινε στο έδαφος, για να μπει στη θέση τοου ο Γεβντάι, ο οποίος έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Στο 34΄ ο Χουάνκαρ έκανε νέα ατομική ενέργεια και έδωσε την μπαλα στον Παλάσιος, το σουτ του Αργεντινού όμως δεν ήταν καλό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ουκρανοί μπήκαν με πιο απειλητικές διαθέσεις και έχασαν διπλή ευκαιρία στο 50΄ και στο 51΄. Αυτοί που έχασαν τις ευκαιρίες ήταν οι Σαράπι και Ντόβμπικ, με τον δεύτερο να χάνει τεράστια ευκιαρία με τρομερό πλασέ. Στο 58΄ οι πράσινοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Βιλένα να κλέβει την μπάλα, να δίνει στον Σπόραρ, ο οποίος έβγαλε μπαλιά πάρε βάλε στον Ολλανδό χαφ, ο οποίος όμως έχασε το... άχαστο, μιας και εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο, παρότι είχε το περιθώριο να κοντρολάρει.

Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός για λίγο και στο 72΄ οι Ουκρανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία  με τον Ντόβμπικ να δίνει την μπάλα στον Μπλάνκο, το σουτ του οποίου όμως κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 74΄ ο Χουάνκαρ έκανε νέα τρομερή κούρσα και έβγαλε πάρε βάλε στον Τζούρισιτς, ο οποίος έβαλε το πρώτο του πράσινο γκολ με έναν τρομερό τρόπο! Μάλιστα, στο 84΄ μπήκε και το κερασάκι στην τούρτα, όπου έγινε το 3-0 με εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη, το οποίο είχε κερδίσει ο μυθικός απόψε Χουάνκαρ! Το μελανό... σημείο ήρθε στο 90΄ με τον Ταντσίκ να κάνει το 3-1, σε μια ολιγωρία της πράσινης άμυνας.

ΝΤΝΙΠΡΟ: Κιναρέλκιν, Μιροσνιτσένκο, Σβάτοκ (61' Κοχούτ), Σαράπι, Κράβετς (73' Κραπιλένκο), Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Χουτσούλιακ, Ραμπτσίνσκι, Τρετιάκοβ (61' Άνταμτσουκ), Ντόβμπικ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα (70' Τσόκαϊ), Τζούριτσιτς (78' Μαντσίνι), Μπερνάρ (70 Βέρμπιτς), Παλάσιος, Σπόραρ (78' Ιωαννίδης).