Facebook Pixel Ολυμπιακός: Εντολή Κορδόν! Επιθετικός και χαφ στον Ολυμπιακό ήρθαν ήδη στου Ρέντη - "Θυμίζει Μιραλάς στα καλά του"
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-01 16:56:00

Εντολή Κορδόν! Επιθετικός και χαφ στον Ολυμπιακό ήρθαν ήδη στου Ρέντη - "Θυμίζει Μιραλάς στα καλά του"

του Παναγιώτη Νικολάου
Εντολή Κορδόν! Επιθετικός και χαφ στον Ολυμπιακό ήρθαν ήδη στου Ρέντη - "Θυμίζει Μιραλάς στα καλά του"

Δύο σημαντικά "εργαλεία" στα χέρια του Μαρτίνεθ, που τους δοκιμάζει στις προπονήσεις και τους ετοιμάζει για το νέο ρόστερ που χτίζει. Ποιο είναι το πλάνο για τους δύο ποδοσφαιριστές και πώς μπορούν να βοηθήσουν...

Ολυμπιακός: Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται ότι προχωράει το τελευταίο διάστημα η ενίσχυση στο ρόστερ τού Ολυμπιακού, καθώς στην προετοιμασία της ομάδας έχει ενταχθεί και ο Αλγκασίμ Μπα!

Ο 21χρονος άσος, που βρίσκεται στο Λιμάνι από το καλοκαίρι του 2021, φαίνεται ότι έχει φτάσει η ώρα για να πάρει την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα. Όλοι αναγνωρίζουν την αξία του, ειδικά στη β΄ ομάδα που φέτος τα πήγε εξαιρετικά με 9 γκολ και 1 ασίστ και απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει τόσο στα πλάγια της επίθεσης, όσο και στην κορυφή της γραμμής κρούσης - Για αυτό και οι Μαρτίνεθ και, κυρίως, Κορδόν, πήραν την απόφαση να τον αξιολογήσουν το μέσα στο καλοκαίρι.

O Μαρτίνεθ αποφάσισε να μην τον πάρει στην αποστολή για τα φιλικά με τις Ρέιντζερς και Νόριτς, σε Σκωτία και Αγγλία αντίστοιχα, αλλά αυτό έχει να κάνει με κάποιες ανάσες που ήθελε να του δώσει μετά τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα Κ23 της Γουινέας, στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

 

"Τον απελευθέρωσε ο Ιμπαγάσα - Ταχύτητα, διεμβολιστής, καλή κίνηση με και χωρίς την μπάλα - Θυμίζει Μιραλάς στα καλά του"

Για την περίπτωση του Αλγκασίμ Μπα απευθυνθήκαμε στον Γεράσιμο Λυμπέρη, δημοσιογράφο που ασχολείται με τη Super League 2, και γνωρίζει άριστα την περίπτωσή του.

"Τον έβαζε ο Οκκάς ως εξτρέμ, αλλά ο Ιμπαγάσα τον έχει τοποθετήσει σέντερ φορ κάτι που τον έχει απελευθερώσει πολύ στο παιχνίδι του. Δείχνει μέρος του ταλέντου του το τελευταίο διάστημα. Ψηλό παιδί είναι, μπορεί να παίξει ως εξτρέμ, επιθετικός ή πίσω από τον επιθετικό. Έχει ταχύτητα, είναι διεμβολιστής, με πολύ καλή κίνηση και χωρίς την μπάλα και με την μπάλα. Είναι 20 ετών, σκοράρει γενικά και με το κεφάλι και με κάτω την μπάλα. Σπουδαίο πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό και πρέπει να τον προσέξουν".

Μπορεί να βρεθεί στην πρώτη ομάδα;

"Θα απασχολήσει τον Ολυμπιακό στο μέλλον για τρίτος επιθετικός, γιατί όχι και για δεύτερος και για πρώτος. Για αυτόν τον έχουν αποκτήσει άλλωστε. Στην πρώτη ομάδα θα πάει για να πάρει ευκαιρία, ειδικά στα φιλικά του καλοκαιριού. Τον Μιραλάς στα καλά του θυμίζει, που έπαιζε και επιθετικός και εξτρέμ".

"Μέσα" και ο Αγκιμπού!

Πολύ καλό δεύτερο γύρο, με τη τη φανέλα του Ατρόμητου, έκανε και ο Αγκιμπού Καμαρά, με 18 εμφανίσεις και 3 γκολ. Ο 21χρονος άσος είδε τον Μίτσελ να τον "κόβει" από το ρόστερ μετά τη χειμερινή μίνι προετοιμασία, αλλά η επιλογή να πάει στο Περιστέρι ήταν εξαιρετική.

Βρήκε αμέσως χώρο, πήρε τη φανέλα του βασικού στο σπίτι και η περίπτωσή του έχει αξιολογηθεί σωστά για να επιστρέψει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο τον Γενάρη του 2022 είχε φτάσει στα 5 εκατ. ευρώ (οι Πειραιώτες συζητούσαν για να τον παραχωρήσουν μίνιμουμ με τα διπλάσια) και αυτό που θέλουν τώρα είναι να... ξεπεταχτεί ξανά στην 11άδα του συλλόγου.

Μπορεί να το κάνει; Την πρώτη φορά που είχε την ευκαιρία, πάντως, τα είχε καταφέρει εξαιρετικά. Και τώρα μπορεί να βρει, ξανά, το ίδιο κενό που είχε βρει το καλοκαίρι του 2021, όταν στον πάγκο της ομάδας ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Κορδόν έχει "ψήσει" τον Μαρτίνεθ και μαζί με τον Αλγκασίμ Μπα θα έχει και αυτός την ευκαιρία του καθώς ήδη προπονείται με την πρώτη ομάδα ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΟΚ με τον Κένεντι στον Ολυμπιακό - Πόσα παραπάνω κιλά είχε - "Τρελάθηκε" ο Μαρινάκης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags