Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ - ΠΑΟΚ: Ένα παιχνίδι που έμοιαζε να "στραβώνει" για τα καλά από νωρίς εξελίχθηκε σε θρίαμβο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε τεράστια νίκη με 4-1 στο Ισραήλ και πέρασε στον 3ο Προκριματικό γύρο του Conference League, όπου τον περιμένει η Χάιντουκ Σπλιτ.

Σε ένα ματς με τρομερές συγκινήσεις, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 12' χάρη σε ένα απίθανο αυτογκόλ, όμως έμεινε με 10 παίκτες από το 40' εξαιτίας αποβολής του Αουγκούστο. Ο Κοτάρσκι απέκρουσε πέναλτι και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ βρήκε 2ο γκολ με τον Τόμας (45+1'), προτού οι Ισραηλινοί μειώσουν σε 2-1 με τον Φράιντεϊ στο 45+7'.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Λουτσέσκου άντεξε την πίεση της Μπεϊτάρ και στο φινάλε "καθάρισε" το ματς, με τον Κωνσταντέλια να έρχεται από τον πάγκο και να κάνει απίθανα πράγματα. Από μαγική ενέργεια του Έλληνα άσου προήλθε το 3-1 με αυτογκόλ του Κανούκ (90+1'), ενώ σκόραρε και ο ίδιος για το τελικό 4-1 στο 90+6'!

Το ματς

Ο τρόπος που ξεκίνησε το παιχνίδι δεν προμήνυε με τίποτα όσα θα ακολουθούσαν λίγο αργότερα. Στα πρώτα λεπτά ο ρυθμός ήταν χαμηλός, με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές στην άμυνα και να μην ρισκάρουν καθόλου.

Παρ' όλα αυτά, το ματς είχε γκολ από νωρίς και μάλιστα με τον πιο απίθανο τρόπο. Στο 12' ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε ένα... δώρο του Γκότλιφ, ο οποίος δεν γύρισε σωστά την μπάλα στον τερματοφύλακά του και την έστειλε άθελά του στα δίχτυα με κοντινή πάσα, πετυχαίνοντας ένα απίστευτο αυτογκόλ!

Τίποτα δεν άλλαξε στο παιχνίδι μετά το γκολ, αφού ο Δικέφαλος πέτυχε να κρατήσει το ματς σε χαμηλό ρυθμό και δεν απειλήθηκε καθόλου από τη Μπεϊτάρ. Όλα αυτά μέχρι το 40', όταν η ομάδα του Λουτσέσκου πήγε να καταστρέψει όσα έχτιζε με κόπο. Σε μία ανύποπτη φάση ο Σβαμπ έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, με αποτέλεσμα ο Σούα να κλέψει και να βγει τετ α τετ με τον Κοτάρσκι. Ο Αουγκούστο τον άνετρεψε, ο διαιτητή υπέδειξε πέναλτι και απέβαλε τον Αουγκούστο με κόκκινη κάρτα. Ωστόσο ο Κοτάρσκι γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από την ισοφάριση, καθώς έπεσε σωστά και απέκρουσε το χτύπημα του Σούα!

Η απόκρουση του πέναλτι έδωσε "φτερά" στον Δικέφαλο του Βορρά, που λίγο αργότερα πέτυχε και δεύτερο γκολ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Σκόρερ ήταν ο Τόμας με πλασέ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αφού πρώτα ο Ισπανός... έκρυψε την μπάλα παίζοντας δύο φορές το "1-2" με τον Ζίβκοβιτς!

Στο 45+7 η άμυνα του ΠΑΟΚ αδράνησε μετά από σέντρα του Σούα, με αποτέλεσμα ο Φράιντεϊ να μείνει μόνος του και με κεφαλιά να μειώσει σε 2-1 για την Μπεϊτάρ. Αυτό το "φθηνό" έβαλε τους Θεσσαλονικείς σε νέες σοβαρές περιπέτειες, μιάς και η Μπεϊτάρ είχε στη διάθεσή της ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω για να σημειώσει ένα ακόμα γκολ και να στείλει το ματς στην παράταση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ΠΑΟΚ μπήκε με αμυντικό προσανατολισμό στο δεύτερο μέρος για να κρατήσει... με νύχια και με δόντια το προβάδισμα. Μιά κεφαλιά του Νικολαέσκου πέρασε άουτ στο 50', στο 63΄η Μπεϊτάρ σκόραρε με τον Σούα αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και στο 71' ο Κοτάρσκι μπλόκαρε πλασέ του Φράιντεϊ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 77' ο Τσιγγάρας απέτυχε να σκοράρει προ κενής εστίας με σουτ έπειτα από λανθασμένη έξοδο του γκολκίπερ της Μπεϊτάρ, σπαταλώντας μία ασύλληπτη ευκαιρία να... τελειώσει το ματς και την πρόκριση για τον ΠΑΟΚ. Στο 79' ο Δικέφαλος είχε κι άλλη σπουδαία ευκαιρία, αλλά ο Σαμάτα απέτυχε να νικήσει τον Σίλβα με διαγώνιο πλασέ έπειτα από κάθετη πάσα του Κωνσταντέλια.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα εξελίχθηκαν σε προσωπικό σόου του Γιάννη Κωνσνταντέλια. Στο 90+1' απέφυγε αμυντικό της Μπεϊτάρ με μία ενέργεια που θύμισε... Νεϊμάρ, με τον Κανούκ στη συνέχεια της φάσης να πετυχαίνει αυτογκόλ για το 3-1 του ΠΑΟΚ. Στο 90+6 ο Κωνσταντέλιας έβαλε το "κερασάκι στην τούρτα" με δικό του γκολ για το τελικό 4-1!

Μπεϊτάρ (Γ. Αμπουκασίς): Σίλβα, Μπιτόν, Ντγκανί, Κριφ, Γκότλιβ (45’+4’ Μίχα), Μοροζόφ, Ασκενάζι (56’ Τομάς), Αζάρια (90’ Κάνουκ), Γιόνα (46’ Νικολαέσκου), Σουά, Φράντεϊ.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Έκονγκ, Μιχαηλίδης (46’ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Νάρεϊ, Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς (76’ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (60’ Σαμάτα).