Facebook Pixel Dream Team η ΑΕΚ, ξεκινά... δυναστεία - Απόλυτο "κόλπο γκρόσο" Μελισσανίδη με Λιβάι-Πόνσε - Έρχεται top στόπερ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-04 16:32:00

Dream Team η ΑΕΚ, ξεκινά... δυναστεία - Απόλυτο "κόλπο γκρόσο" Μελισσανίδη με Λιβάι-Πόνσε - Έρχεται top στόπερ!

Οι Μιχείες
Dream Team η ΑΕΚ, ξεκινά... δυναστεία - Απόλυτο "κόλπο γκρόσο" Μελισσανίδη με Λιβάι-Πόνσε - Έρχεται top στόπερ!

Τα απίστευτα χρήματα σε μεταγραφές και η επόμενη κίνηση. Πώς έγινε το πανάκριβο deal με τον Αργεντινό, το αγωνιστικό πλάνο μαζί με Γκαρσία και η τελευταία προσθήκη που θα απογειώσει το ρόστερ.

Η ΑΕΚ βάζει υποψηφιότητα να γίνει η... dream team της Super League, με την προσθήκη και του Εζεκίελ Πόνσε στην επιθετική της γραμμή. Γιατί είναι μια μεταγραφή - σφραγίδα της ευρωστίας της σε όλα τα επίπεδα αλλά και μία μεταγραφή... ξεκάθαρων προθέσεων, δηλαδή στο να δημιουργήσει μία πανίσχυρη ομάδα, η οποία θα κυριαρχεί στο ελληνικό πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια και δεν θα μπορεί να αμφισβητείται! Εφόσον, λοιπόν, μετά τον Πόνσε κάνει και μία αντίστοιχη μεταγραφή στόπερ, τότε ο στόχος της dream team θα έχει ολοκληρωθεί!!!

Όλα αυτά πλαισιωμένα βέβαια με την περσινή υπέροχη αγωνιστική εικόνα της, την διατήρηση του ίδιου σπουδαίου γκρουπ αλλά και την παρουσία ενός κορυφαίου προπονητή/δημιουργού όπως ο Ματίας Αλμέιδα. Η ΑΕΚ  πλέον σε όλα τα επίπεδα λειτουργεί σαν μία καλοδουλεμένη ορχήστρα, σαν η leader του ελληνικού ποδοσφαίρου!!

Δώστε βάση: ενώ αγόρασε τον MVP της περσινής Super League, Ορμπελίν Πινέδα και μάλιστα με το ποσό-ρεκόρ των 6 εκατομμυρίων ευρώ, δεν έμεινε εκεί αφού πρόσθεσε στο ρόστερ της και έναν συμπατριώτη του, ποδοσφαιρικό σταρ, τον Ροντόλφο Πιζάρο! Μιλάμε για αναβάθμιση στην αναβάθμιση του μεσοεπιθετικού κομματιού της ομάδας της ΑΕΚ. Πόσο μάλλον όταν ήδη υπήρχαν οι Αραούχο, Τσουμπερ, Γκατσίνοβιτς, που αγωνίζονται σε παρόμοιες θέσεις με τον "Τζόκερ" Πιζάρο...

Εκεί όμως, που η ΑΕΚ κυριολεκτικά τα... σπάει και επικοινωνιακά αλλά και αγωνιστικά, είναι με τους σέντερ φορ. Πρώτα (παίζει ρόλο η σειρά) ανανέωσε ως το 2028 - στην πιο ακριβή ανανέωση της ιστορίας της - τον πρώτο της σκόρερ Λιβάι Γκαρσία,  έχοντας απορρίψει πριν πρόταση 22 εκατομμυρίων ευρώ για την πώληση του στην Λανς αλλά και στο... παρά πέντε μια ύστατη προσπάθεια του γαλλικού κλαμπ για αντιπροσφορά plus 25.000.000, μαζί με μπόνους!! Και στα καπάκια ο Μελισανίδης τους αφήνει όλους (εντός και εκτός ΑΕΚ)... παγωτό αφού συμφωνεί να δώσει κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά από την Έλτσε του Πόνσε!!!

Προσοχή στην λεπτομέρεια που κάνει και την διαφορά: στην παρούσα φάση ο Αργεντινός προορίζεται για αναπληρωματικός του Γκαρσία! Ποιος ο Πόνσε... Ο νούμερο ένα μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ για τη θέση του σέντερ φορ ενώ απασχόλησε και τον Ολυμπιακό, ήρθε στην ΑΕΚ για να πλαισιώσει τον Λιβάι!!

Για να μην ξεχνιόμαστε:  η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή διαθέτει από τη μεσαία γραμμή και μπροστά δίδυμα ανά θέση που προκαλούν τουλάχιστον ... πονοκέφαλο στους αντιπάλους της, για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Στη θέση του σέντερ φορ  θα έχει Γκαρσία, Πόνσε και Φαν Φέρτ! Για τα άκρα της επίθεσης της αλλά και για πίσω από το σέντερ φορ, τους Γκατσίνοβιτς/Τζούμπερ,/Αραούχο, Πιζάρο/Ελιασον!Αμραμπατ, τους Σιμάνσκι/Γιόνσον στο "6-8", τους Γαλανόπουλο/Μάνταλο στο "8" και τον τρομερό πασπαρτου Πινέδα. Στο δια ταύτα μιλάμε ρεαλιστικά για μεγάλη υπεροπλία μεσοεπιθετικά, σε μια ομάδα που είναι ήδη κτισμένη, δομημένη, συμπαγής αλλά και συνέχεια ενισχύεται, προκειμένου να κάνει μεγαλύτερη την διαφορά ώστε να μπορεί να καταπιεί τούς αντιπάλους της. 

 

Στο δια ταύτα μιλάμε ρεαλιστικά για μεγάλη υπεροπλία μεσοεπιθετικά, σε μια ομάδα που είναι ήδη κτισμένη, δομημένη, συμπαγής αλλά και συνέχεια ενισχύεται, προκειμένου να κάνει μεγαλύτερη την διαφορά ώστε να μπορεί να καταπιεί τούς αντιπάλους της.

ν μάλιστα η ΑΕΚ φέρει κι ανάλογου επιπέδου στόπερ, που όπως μαθαίνω αυτή είναι η διάθεση/πρόθεση του Μελισανίδη (μιλάνε πλέον για καλύτερο του Νέστο Αραούοχο, ο οποίος καποια στιγμή ήταν η πρώτη επολογή για την θέση και αν το αποφασίσουν μπορούν να  φέρουν...χθές τον Μεξικανό), τότε ναι έρχεται η δυναστεία της ΑΕΚ, όπως έκανε στο παρελθόν μόνο ο Ολυμπιακός!!!!!

Πάμε τώρα και στό ρεπορταζιακό κομμάτι της υπόθεσης Πόνσε, σε συνδυασμό με εκείνη του Λιβάι:

1. Με την μεταγραφή του Πόνσε, κατά κάποιο τρόπο παίκτης ...απωθημένο για τον Μελισσανίδη, τους έπιασε όλους στον ύπνο. Μα όλους!! Κανένας δεν περίμενε τέτοια μεταγραφή, ειδικά μετά την "χρυσοφόρα" ανανέωση του Λιβαι Γκαρσία. Εδώ όμως, κρύβεται όλο το... ζουμί/το "μυστικό" της ιστορίας...

2. Ο Μελισσανίδης όντως ήταν εκείνος που επέλεξε το ταιμινγκ αφού είχε σχεδόν συμφωνήσει για Πόνσε αλλά δεν ήθελε να κλείσει πριν ανανεώσει ο Λιβάι!!!.Έκανε ακριβώς το αντίθετο δηλαδη από αυτο που προβλεπόταν, που είθισται όταν θέλεις να πουλήσεις έναν αναντικατάστατο παίκτη σου και κοιτάς πρώτα να βρεις τον αντικαταστάτη του. Το αφεντικό της ΑΕΚ, όμως, δεν ήθελε επικοινωνιακά να συνδεθεί η μεταγραφή του Πόνσε με επικείμενη μελλοντική πώληση του Λιβάι. Γιατί στην παρούσα φάση η αγορά του Πόνσε δεν έχει σχέση με την πώληση του Λιβαι!!! Με τα τωρινά δεδομένα ο Πόνσε ερχεται για μπακ απ του Λιβάι ή για να παίζουν και οι δυο σε σχήμα με δυο φορ και τον Λιβαι πιο περιφερειακό ή με τον Πόνσε φουνταριστό και τον Γκαρσία εξτρεμ.

3. Κανένας στην ΑΕΚ δεν περίμενε από τον Μελισσανίδη πως θα έκλεινε και τον Πόνσε , ειδικά αμέσως μετά την ανανέωση του Λιβαι. Είναι αλήθεια πως στην ΑΕΚ δεν έχουν ξαναζήσει αυτά τα πράγματα, τέτοια μεταγραφικά μεγαλεία, με τόση υπεροπλία και... ροή χρήματος. 

4. Όλοι  στον Οργανισμό ξέρουν και λένε πως η άφιξη του Πόνσε δεν έχει σχέση με πιθανή  αποχώρηση  του Λιβαι μετά τα ματς με την Ντιναμό Ζαγκρεμπ, την ίδια ώρα που στον...  ανταγωνισμό, μάλλον τρομαγμένα, προεξοφλούν κάτι τέτοιο. Κοντός ψαλμός αλληλούια πάντως, αν και στις μεταγραφές, όπως και στον πόλεμο, όλα επιτρέπονται και όλα γίνονται...

5. Βεβαίως αν επιβεβαιωθούν οι "κιτρινόμαυροι" και ο Λιβάι μείνει στην ΑΕΚ κι αυτή την σεζόν, θα μιλάμε για... υπερηχητική ομάδα! Με τα πρόσωπα που διαθέτει, την ποιότητα και το βάθος του ρόστερ το οποίο μάλιστα δέχεται αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις αλλά και τις εντάσεις που βγάζει το παιχνίδι της, προβλέπεται να είναι εκτός συναγωνισμού στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρεσε σε μεγάλη ελληνική ομάδα ο Πορόσο πριν... πιάσει Λιμάνι - "Αντιγράφουν" ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags