Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τέλος εποχής, φεύγει από Ολυμπιακό μετά από 10 χρόνια - Υπογράφει Έλληνας στόπερ - Συνάντηση Μαρινάκη με εξτρέμ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-26 10:00:00

Τέλος από τον Ολυμπιακό μετά από 10 χρόνια - Υπογράφει Έλληνας στόπερ - Συνάντηση Μαρινάκη με εξτρέμ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τέλος από τον Ολυμπιακό μετά από 10 χρόνια - Υπογράφει Έλληνας στόπερ - Συνάντηση Μαρινάκη με εξτρέμ!

Τρεις γενναίες αποφάσεις στο Λιμάνι, αλλάζει το ρόστερ. Ποιος είναι ο παίκτης που μετά από μία... ζωή αποχωρεί από το Λιμάνι, ποιος θα συναντηθεί άμεσα με τον πρόεδρο για να υπογράψει νέο συμβόλαιο και ο διεθνής στόπερ που πάει στα γραφεία για τις υπογραφές!
 

«Χτίζουμε γέφυρα την ώρα που περπατάμε» ήταν η ατάκα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ με την οποία ήθελε να δείξει το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του πρέπει να κερδίζει και ταυτόχρονα να οικοδομεί σταθερές, ώστε να κάνει άλματα προόδου μέσα στη σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για τη στελέχωση του ερυθρόλευκου ρόστερ, στο οποίο προστίθενται κομμάτια αλλά στόχος είναι και παραγωγή παικτών από τα σπλάχνα του συλλόγου. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, ο οποίος ενώ είχε μείνει ελεύθερος τον Ιούνιο του τρέχοντος καλοκαιριού τελικά θα συνεχίσει στον Πειραιά.

Επένδυση με Καλογερόπουλο από τους Πειραιώτες

Ο νεαρός Έλληνας αμυντικός έκανε ντεμπούτο το 2021, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς τον εμπιστεύτηκε και τον έβαλε στο ματς με τον Άρη για τα playoffs της Super League. Ο 19χρονος στόπερ έπαιξε σε ακόμη δύο ματς εκείνης της σεζόν και στις 16 Μαΐου 2021 άρχισε ως βασικός στην ιστορική «τεσσάρα» του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τη σεζόν 2021-2022 ο Καλογερόπουλος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δεν κατάφερε να διατηρήσει το status του παίκτη πρώτης ομάδας. Την περασμένη σεζόν, η άμυνα του Ολυμπιακού είχε τρανταχτά προβλήματα και τα σχήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Μίτσελ τον χρησιμοποίησε στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων απέναντι στην Ναντ.

Ο Καλογερόπουλος αναμενόταν να φύγει από το Ρέντη, όμως διαφαίνεται αλλαγή πλεύσης. Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να επενδύσει στο νεανικό στοιχείο και τι καλύτερο από το να μείνει στην ομάδα ένας ποδοσφαιριστής γεννηθείς το 2004; Οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν πάση θυσία να επανέλθουν στις ράγες της παραγωγής ποδοσφαιριστών, γι' αυτό άλλωστε διατηρούν τις θέσεις του οι Ντόι, Τζολάκης και πολλά άλλα πρότζεκτ της ομάδας.

 

Μετράει αντίστροφα ο Μπουχαλάκης

Κάθε βλέμμα και ανοιχτό μέτωπο για τον Ολυμπιακό και τον Αντόνιο Κορδόν, με τους ιθύνοντες να πρέπει να αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Έλληνα μέσο. Ο Μπουχαλάκης πλήρωσε την απόλυση του Πέδρο Μάρτινς την περασμένη σεζόν και με την αποχώρηση του Πορτογάλου τεχνικού βγήκε από τον κορμό της ομάδας. Στη συνέχεια πήγε ως δανεικός στην Κόνιασπορ για το δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου. Το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι και οι φήμες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να πει το «αντίο» μέσα στο ερχόμενο διάστημα, μετά από 10 χρόνια στο Λιμάνι.

Ο Κρητικός μέσος έπιασε Λιμάνι το 2014 επιλέγοντας τους νταμπλούχους Ελλάδας και αναρριχήθηκε γρήγορα στην εσωτερική ιεραρχία. Το status του βασικού το απέκτησε επί Μαρτίνς και με αυτόν στο τιμόνι έκανε γεμάτες και ποιοτικές χρονιές. Στη θερινή προετοιμασία έπαιξε στα φιλικά του κλαμπ, αγωνιζόμενος ως ''6'' όμως στα πρώτα πέντε επίσημα ματς δεν έχει πάρει καθόλου χρόνο συμμετοχής.

Μασούρας μέχρι... τέλους στον Ολυμπιακό

Όλα τριγύρω αλλάζουν και ο Γιώργος Μασούρας μένει στον Ολυμπιακό. Ο διεθνής επιθετικός δε φεύγει από τον Ολυμπιακό μιας και η πρόταση της Τράμπζονσπορ ήταν κάτω από το ποσό που απαιτούσε ο σύλλογος. Η τουρκική ομάδα έχει το δίδυμο Κουρμπέλης - Μπακασέτας στο δυναμικό της και ήθελε να το ενισχύσει με έναν ακόμη Έλληνα αλλά βρήκε τοίχο. Το ποσό μικρότερο των τριών εκατομμυρίων δεν μπορούσε να συγκινήσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν προτίθεται να πουλήσει κανέναν αν δεν ικανοποιηθεί πλήρως οικονομικά.

Ο Μασούρας έφτασε στο Λιμάνι το 2019 και το συμβόλαιο του ερυθρόλευκου άσου λήγει το καλοκαίρι του 2024. Ο Κορδόν και το επιτελείο του καλείται να αποφασίσει αν ο παίκτης θα παραχωρηθεί ή εάν θα επεκταθεί η παραμονή του. Μέχρι στιγμής μετράει 4 επίσημες συμμετοχές για τη σεζόν 2023-2024 χωρίς να έχει βρει δίχτυα.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κόλπο γκρόσο" στο 90' με κορυφαίο φορ ο Ολυμπιακός - STOP Μαρτίνεθ σε top όνομα - Τον ήθελε και ο ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags