Παναθηναϊκός – Βόλος: Με το… δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα οι Πράσινοι που παρά τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα νίκησαν χωρίς πρόβλημα με 3-0 την ομάδα της Μαγνησίας. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τους Τσέριν, Ιωαννίδη και Βέρμπιτς να βρίσκουν δίχτυα, με το Τριφύλλι να έχει αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσει κι άλλα γκολ, με άπαντες πλέον να στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση της Τρίτης (29/8) και την ρεβάνς κόντρα στην Μπράγκα για τα play off του Champions League.

Το ματς:

Το παιχνίδι στη Λεωφόρο ξεκίνησε με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να βρουν νωρίς δίχτυα, κάτι που έγινε στην πρώτη τους τελική προσπάθεια. Πιο συγκεκριμένα στο 11’ ο Παλάσιος θα κάνει τη σέντρα, με τον Κρούζλια να διώχνει, την μπάλα να κοντράρει στη πλάτη του Σιέλη και να φτάνει στον Τσέριν, που με σουτ από κοντά να κάνει το 1-0. Τρία λεπτά μετά το Τριφύλλι θα «ακουμπήσει» το 2-0 όταν ο Βέρμπιτς θα βρει με απίστευτο τακουνάκι τον Ιωαννίδη, με τον Άλχο να διώχνει τελευταία στιγμή, πριν σουτάρει ο Έλληνας φορ. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Βόλου θα έρθει στο 20’ όταν ο Άλχο θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Μαχαίρα να πιάνει την κεφαλιά αλλά την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι.

Οι Πράσινοι θα συνεχίσουν να έχουν την κατοχή της μπάλας, έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τους Μπερνάρ και Τσέριν να κυριαρχούν στη μεσαία γραμμή. Την ίδια στιγμή οι Βολιώτες παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ, δεν άλλαξαν την τακτική τους προσέγγιση, θέλοντας να βρουν ανοικτούς χώρους στην αντεπίθεση. Στο 32’ ο Παναθηναϊκός θα έχει ακόμα μια πολύ καλή στιγμή, με τον Κώστιρα να κάνει ωραία κίνηση, να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει, αλλά τον Σιαμπάνη να διώχνει σε κόρνερ με το πόδι. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 37’ οι Πράσινοι θα βρουν και δεύτερο γκολ, με τον Μπερνάρ να εκτελεί κόρνερ και τον Ιωαννίδη με κεφαλιά να κάνει το 2-0.

Στο 51’ οι Πράσινοι θα «αγγίξουν» το 3-0, όταν ο Αϊτόρ, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, θα κάνει εξαιρετική κίνηση, αλλά το σουτ του θα περάσει άουτ, ενώ στην επόμενη φάση μετά από σέντρα του Ισπανού ο Βέρμπιτς θα πιάσει την κεφαλιά – ψαράκι, με την προσπάθειά του να περνάει λίγο μακριά από τα δοκάρια του Σιαμπάνη. Στο 60΄ο Βόλος θα χάσει την καλύτερη ευκαιρία του, μέχρι στιγμής, όταν ο Τσοκάνης θα βρει μέσα στην περιοχή τον Μωραΐτη που θα σουτάρει, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει εντυπωσιακά διατηρώντας το σκορ.

Όσο περνούσε ο χρόνος ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε με το Τριφύλλι να κάνει "οικονομία" δυνάμεων ενόψει της αναμέτρησης που ακολουθούσε με την Μπράγκα. Στο 74' ο Παναθηναϊκός θα βρει, πάντως, και τρίτη φορά δίχτυα, με τον Κώτσιρα να κάνει τη σέντρα και τον Βέρμπιτς με κεφαλιά από πλάγια θέση να κάνει το 3-0. Τα πράγματα στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα Λεωφόρο δεν θα αλλάξουν, με τον Σιαμπάνη να αποκρούει στο 90+4' αρχικά κεφαλιά του Σπόραρ και στη συνέχεια σουτ του Τζούρισιτς με το 3-0 να μένει μέχρι το τέλος και τους Πράσινους να ξεκινάνε με νίκη την φετινή Super League.

Σκόρερ: 11’ Τσέριν, 37’ Ιωαννίδης, 74' Βέρμπιτς

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς):  Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (70' Πάλμερ Μπράουν), Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (46’ Αράο), Τσέριν, Μπερνάρ (81' Τζούρισιτς), Βέρμπιτς, Παλάσιος (46’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (58’ Σπόραρ). 

Bόλος (Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Κρούζλιακ, Λούνα (67' Kίτσος),Τσοκάνης (81' Τσοκάνης), Γκλάβτσιτς (46’ Μπαριέντος), Μαχαίρας. Κόμπα, Ντέλετιτς, Μραζ (46’ Μωραΐτης)