Ολυμπιακός – Ατρόμητος:  Το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα έκαναν οι Ερυθρόλευκοι που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πάρουν τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου με 4-0. Σκόρερ για την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν οι Μασούρας, που πέτυχε δύο γκολ, Κίνι και Καμαρά, με τους γηπεδούχους να χάνουν πολλές ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλα τέρματα, παρά το γεγονός ότι ο Ισπανός τεχνικός είχε κάνει αλλαγές για λόγους ξεκούρασης. Πλέον οι Πειραιώτες στρέφονται στον αγώνα της Πέμπτης (31/8) κόντρα στην Τσουκαρίτσκι, εκτός έδρας, όπου θέλουν να τσεκάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Το ματς:

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα στο Φάληρο και μόλις στο 4’ θα χάσουν την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Ελ Κααμπί θα πιάσει την κεφαλιά, στο πρώτο δοκάρι, αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ. Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν να πιέζουν τους φιλοξενούμενους και να έχουν «κατασκηνώσει» έξω από την περιοχή του Τσιντώτα, όμως χωρίς να βρίσκουν χώρο για να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 13’ οι Περιστεριώτες θα χάσουν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Βέργος θα κάνει σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Ρομπάιγ που θα βρεθεί μόνος του σε πλάγια θέση, όμως ο Πασχαλάκης θα αποκρούσει την προσπάθειά του.

Ο Ατρόμητος θα προσπαθήσει να ισορροπήσει το παιχνίδι και μετά το πρώτο «κύμα» πίεσης, οι φιλοξενούμενοι θα αρχίσουν να έχουν κατοχή της μπάλας, αλλά και παράλληλα πιέζουν τους αμυντικούς των Ερυθρόλευκων. Στο 30’ οι γηπεδούχοι θα έχουν μια καλή στιγμή, όταν ο Σκάρπα θα εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ, με την μπάλα όμως να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα. Τελικά το γκολ που τόσο έψαχναν οι γηπεδούχοι θα έρθει δύο λεπτά μετά. Σε μια φάση διαρκείας ο Κίνι θα κάνει το σουτ μέσα στην περιοχή, μετά από γύρισμα του Ελ Κααμπί, αλλά την μπάλα να κοντράρει και από κοντά ο Μασούρας με κεφαλιά θα κάνει το 1-0.

Στο 35’ οι Ερυθρόλευκοι θα βρουν πάλι δίχτυα, όταν ο σκόρερ θα γυρίσει παράλληλα στον Ελ Κααμπί που από κοντά θα κάνει το 2-0, όμως το τέρμα θα ακυρωθεί σωστά γιατί ο Έλληνας διεθνής ήταν σε θέση οφσάιντ. Ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Πειραιώτες θα καταφέρουν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και πρακτικά να… καθαρίσουν τον αγώνα. Μετά από νέα φάση διαρκείας ο Ελ Κααμπί θα σουτάρει από πλάγια θέση, με τον Τσιντώτα να αποκρούει, αλλά την μπάλα να φτάνει στον Μαντί Καμαρά που με πλασέ θα κάνει το 2-0.

Ο Ολυμπιακός θα μπει με την ίδια φόρα και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49’ θα κάνει το 3-0. Ο Γιώργος Μασούρας θα κλέψει την μπάλα, θα πασάρει στον Ελ Κααμπί, που θα του στρώσει την μπάλα και τον Έλληνα επιθετικό με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή θα νικήσει για τρίτη φορά τον Τσιντώτα, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Στο 63’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν ακόμα μια ευκαιρία όταν ο Καρβάλιο θα σεντράρει από τα δεξιά, με τον Μπιέλ να πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά οι Ερυθρόλευκοι θα καταφέρουν να βρουν και τέταρτο γκολ όταν στο 77’ ο Αλεξανδρόπουλος θα κάνει το μακρινό σουτ, με τον Τσιντώτα να αποκρούει χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα και ο Κίνι από κοντά θα κάνει το 4-0. Στο 90+2' ο Μπρίνιτς θα γυρίσει πολύ ωραία την μπάλααπό τα αριστερά, με τον Μπιέλ να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τον Τσιντώτα να αποκρούει. Μάλιστα σο 90+5' ο Έλληνας τερματοφύλκας θα αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 με το σκορ πάντως να μην αλλάζει τα υπόλοιπα λεπτά και να παραμένει μέχρι το τέλος.

Σκόρερ: 32’, 49’ Μασούρας, 45’ Καμαρά, 77’ Κίνι

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Κίνι, Καμαρά (71’ Αλεξανδρόπουλος), Έσε, Σκάρπα (83' Μπρίνιτς), Μασούρας (57’ Μπιέλ), Φορτούνης (57’ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (71’ Ελ Αραμπί)

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης (58’ Αθανασίου), Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλες, Φριντζόνσον, Γιουμπιτάνα (58’ Ντιρκς), Βέργος (66’ Αντζιέλσκι), Ρομπάιγ (73’ Τριμάτης)